Arborele de rindeluire elicoidal Silent–Power® face diferența atunci când investești într-o mașină de îndreptare și rindeluire la grosime  

Arborele Silent-Power® este o inovație Felder Group, unică în lume.     

Arborele de rindeluire elicoidal Silent–Power® face diferența atunci când investești într-o mașină de îndreptare și rindeluire la grosime  

Arborele Silent-Power® este o inovație Felder Group, unică în lume.     

Arborele de prelucrare elicoidal Silent-Power®

În cei peste 60 de ani de experiență și tradiție în producția de utilaje pentru producția de mobilă, Felder Group a dovedit nu numai că poate produce utilaje de calitate, ci că este și una dintre cele mai inovatoare firme din acest domeniu. Numeroasele inovații, patentate și premiate de-a lungul anilor, sunt o dovadă a angajamentului inginerilor austrieci în livrarea de soluții de calitate pentru mobilă de calitate.  

Apreciat de producători din toată lumea pentru precizia de prelucrare și pentru durata mare de utilizare, arborele de rindeluire elicoidal Silent-Power® a devenit una dintre cele mai cunoscute inovații ale Felder Group pentru segmentul de utilaje clasice.  

Inginerii Felder au creat o soluție unică în piață care nu doar să ofere precizie de prelucrare, ci și economie de timp, costuri reduse de întreținere, zgomot redus de operare și durată mare de viață. Nu întâmplător, Silent-Power® beneficiază de garanție de 3 ani.  

Silent-Power® este o inovație brevetată de Felder Group care se regăsește doar pe mașinile de îndreptare și rindeluire la grosime din portofoliul Felder Group.   

 

Arborele de prelucrare elicoidal Silent-Power® oferă avantajele tehnice și economice care fac diferența de fiecare dată:    

    • Obții suprafețe perfect plane, fără efect de vălurire datorită dispunerii elicoidale a cuțitelor. 
    • Economisești bani și timp datorită cuțitelor cu 4 muchii tăietoare cu durată de viață de 20 de ori mai mare decât a cuțitelor clasice. 
    • Vei avea zgomot mai redus în atelier pentru că arborele generează cu 50% mai puțin zgomot decât arborii clasici de rindeluire. 
    • Ai un volum redus de colectare a rumegușului datorită dimensiunilor reduse ale așchiilorrezultate din prelucrare. 
    • Ai costuri de energie mai mici datorită acțiunii de tăiere prin forfecare. 
    • Beneficiezi de 3 ani garanție prin programul de garanții extinse G+ 

Obții suprafețe perfect plane: dispunere elicoidală a cuțitelor  

Prin dispunerea elicoidală a cuțitelor pe arbore, așchierea se realizează treptat, iar această acțiune împiedică apariția efectului de vălurire pe suprafața rindeluită. Cu arborele Silent-Power® obții rezultatele de care ai nevoie în îndreptarea și rindeluirea la grosime a pieselor, astfel încât vei investi mai puțin timp și efort în etapa de șlefuire. 

Suprafețe perfect plane cu Silent-Power: dispunere elicoidală a cuțitelor  
Cu arborele Silent-Power® obținerea suprafețelor plane fără efect de vălurire este garantată. 

 

Economisești bani și timpcuțite cu 4 muchii tăietoare cu durată de viață de 20 de ori mare   

Cuțitele arborelui Silent-Power® au un ciclu mai lung de utilizare pentru că sunt realizate dintr-un material foarte rezistent (carbură de tungsten) și au 4 muchii tăietoare, ceea ce oferă o durată de viață de 20 de ori mare decât cea a cuțitelor clasice (lame standard HSS). Atunci când una dintre muchiile tăietoare ale cuțitelor se uzează, ai la dispoziție încă trei muchii pe care le poți folosi înainte de a înlocui complet cuțitele. 

Silent-Power: cuțite cu 4 laturi tăietoare
Cuțitele arborelui Silent-Power® sunt realizate dintr-un material foarte rezistent – carbură de tungsten – și au 4 muchii de tăietoare. 

 

Beneficiezi de o operare silențioasă: zgomot redus cu 50% comparativ cu arborii clasici

Arborele de rindeluire elicoidal brevetat de Felder Group nu poartă întâmplător numele Silent-Power®. Acesta generează un nivel de zgomot cu 50% mai redus față de arborii clasici de rindeluire. În contextul în care zgomotul din atelierele de tâmplărie și fabricile de mobilă reprezintă un factor de risc pentru sănătatea și securitatea munciinivelul redus de zgomot contribuie la îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru operatori. 

În materialul video de mai jos vei vedea o comparație între prelucrarea cu arborele Silent-Power® și prelucrarea cu un arbore clasic cu 4 cuțite tăietoare, inclusiv demonstrație pentru nivelul de decibeli. 

 

Economie chiar din prima zi: așchii mai mici, volum mai mare de colectare    

Un alt avantaj al dispunerii elicoidale a cuțitelor cu 4 muchii tăietoare este că suprafața de contact a fiecărui cuțit în parte cu materialul de prelucrat este redusă și astfel rezultă așchii de dimensiuni mai mici decât la prelucrarea cu un arbore obișnuit. Așchiile mai mici sunt mai ușor de aspirat și ocupă mai puțin loc în sacul exhaustorului. Astfel, câștigi timp în prelucrare pentru că schimbi mai rar sacii exhaustorului și economisești spațiu de depozitare pentru rumeguș. 

Economie chiar din prima zi: așchii mai mici, volum mai mare de colectare  
Din rindeluirea cu Silent-Power® rezultă așchii de dimensiuni mai mici decât din prelucrarea cu un arbore obișnuit. 

 

Costuri mai mici: reducerea consumului de energie cu 20% 

Printre avantajele majore ale arborelui elicoidal Silent-Power® se numără și consumul redus de energie. Acțiunea de chierese realizează prin forfecare ceea ce generează un consum al energiei electrice cu 20% mai mic față de alți arbori de prelucrare.  

Vezi în materialul video de mai jos o demonstrație a consumului de energie a arborelui Silent-Power® comparativ cu un arbore obișnuit. 

 

Schimbare simplă a cuțitelortensionare simplă și rapidă 

Schimbarea cuțitelor se realizează simplu, cu ajutorul unei șurubelnițe. Pentru fixarea mai rapidă și sigură, poți folosi o șurubelniță dinamometrică. Aceasta cuprinde sistem cu clichet reglat precis pentru strângerea optimă a cuțitelor fără a deteriora șuruburile de fixare 

 

Silent-Power: schimbare ușoară și rapidă a cuțitelor 
Șurubelniță dinamometrică cu sistem cu clichet reglat precis pentru strângerea cuțitelor.  

 

 

Ce spun clienții Felder Gruppe România despre Silent-Power® 

 

Relu Drăghici, în atelier. În spate, fierăstrăul circular Felder K 940 S

Relu Drăghici, WooDream, București: Echipamentul meu preferat este mașina combinată pentru îndreptare și rindeluire la grosime Felder AD 951. Cu arborele de rindeluire Silent-Power® mașina prelucrează fără niciun efort lemn de orice esență.

 

Atelier Statex sculpturi din lemn masiv la comandă Cristian Dan, Statex, Sovata, Mureș: Sunt foarte mulțumit de calitatea pe care o obținem, mai ales de rezultatele pe care ni le oferă arborele Silent-Power® de pe cele două utilaje: mașina combinată cu 2 operații pentru îndreptare și rindeluire la grosime Felder AD 951 și mașina de rindeluit la grosime Felder D 951.
Krishan Fares, Empire Wood, Cluj-Napoca: Din dorința de a avea produse care să îndeplinească standarde înalte de calitate, am ajuns la concluzia că Felder este cea mai bună soluție pentru noi. Atât plan 51 L – mașina de îndreptat FORMAT-4 cu prelucrare convexă și concavă, cu arbore Silent-Power®, cât și exact 63 – mașina de rindeluit la grosime FORMAT-4 cu lățimea maximă de prelucrare 630 mm, cu arbore Silent-Power® ne ajută să producem mai mult și mai calitativ.
INTERVIU Felder Gruppe România Alexandru Cuibus, Wood Era, Cluj-Napoca: Clienții noștri apreciază cel mai mult finisajele pe care le facem pe lemn masiv, acest lucru ne și diferențiază pe piață. Iar mașina combinată de îndreptare-rindeluire Hammer A3 41 ne-a ajutat foarte mult, arborele Silent-Power® este extraordinar, aproape că nici nu este nevoie să șlefuim piesele.
Anaira Art Mob - Atelier de mobilă prin Start-Up Nation Claudiu Sucaciu, Anaira Art Mob, Cluj-Napoca: De când am achiziționat utilajele de la Felder Gruppe România suntem independenți, comandăm materie primă, prelucrăm și livrăm. Mașina universală de tâmplărie CF 741 S Professional ne ajută foarte mult, arborele Silent-Power® este impecabil.