X-Roll®, sistem de glisare a mesei mobile unic în lume, cu 10 ani garanție 

O inovație patentată Felder Group, unică în lume, folosită doar pentru mesele mobile ale circularelor și mașinilor de frezat Felder și Format4. 

 

X-Roll®, sistem de glisare a mesei mobile unic în lume, cu 10 ani garanție 

O inovație patentată Felder Group, unică în lume, folosită doar pentru mesele mobile ale circularelor și mașinilor de frezat Felder și Format4. 

X-Roll® Sistem de glisare a mesei mobile pentru fierăstraie circulare

Fierăstraiele circulare Felder Group sunt recunoscute în toată lumea pentru fiabilitate, stabilitate, precizie în prelucrare și ușurință în utilizare. Ce le face atât de apreciate? Calitatea materialelor din care sunt construite și sistemele cu care sunt echipate. Unul dintre sistemele cu care fierăstraiele Felder Group fac diferența pe piața utilajelor este X-Roll®, sistemul de glisare a mesei mobile.  

 

X-Roll® – Sistemul de glisare a mesei mobile cu role cilindrice  

Rezistența componentelor și fiabilitatea fiecărui sistem în parte asigură fiabilitatea utilajului în ansamblu. De aceea, atunci când au proiectat sistemul de glisare X-Roll®, inginerii Felder și-au propus să dezvolte cea mai fiabilă soluție de culisare a mesei mobile care să ofere în același timp și precizie superioară în prelucrare. Și, nu noi, ci utilizatori din lumea întreagă afirmă că inginerii Felder au reușit. Sute de referințe pozitive se găsesc doar în România.  

10 ani garanție. X-Roll® beneficiază de 10 ani garanție internațională, ceea ce confirmă fiabilitatea și precizia sistemului de glisare dezvoltat de Felder Group. 

Unic în lume. În ciuda încercărilor repetate de copiere, sistemul original X-Roll® care respectă integral toate specificațiile tehnice este disponibil numai pentru fierăstraiele circulare și mașinile de frezat cu masă mobilă din portofoliul FelderGroup, fiind o inovație tehnică brevetată, protejată prin patent internațional.   

 

X-Roll® oferă avantajele tehnice și economice care fac diferența de fiecare dată:       

  • durată de viață îndelungată datorită utilizării rolelor cilindrice în locul bilelor folosite la sistemele de glisare tradiționale 
  • culisare lină și precisă chiar și la niveluri mari de încărcare datorită repoziționării inteligente a rolelor cilindrice   
  • rezistență la torsiune și la orice variație de temperatură datorită mesei cu profil multicameral   
  • economie de timp și bani datorită nivelului redus de întreținere, fără gresare, cu protecție antipraf  
  • 10 ani garanție prin programul de garanții extinse G+.   

 

Ai durată de viață îndelungată: role cilindrice cu puncte multiple de contact   

Sistemul de glisare X-Roll® a fost special proiectat cu role cilindrice în locul bilelor folosite la sistemele de glisare tradiționale. Diferența majoră este suprafața de contact. Față de bilele care au un singur punct de contact cu șina de ghidare, rolele cilindrice intră în contact cu șinele pe întreaga lor suprafață, ceea ce împiedică uzura punctuală și prelungește durata de viață a acestora și a mesei mobile. 

Durată de viață îndelungată datorită utilizării rolelor cilindrice în locul bilelor folosite la sistemele de glisare tradiționale

 

Beneficiezi de culisare lină și precisă chiar și la niveluri mari de încărcare: repoziționare inteligentă a rolelor cilindrice  

Repoziționarea inteligentă în „X” a rolelor cilindrice garantează culisarea lină și precisă chiar și la niveluri mari de încărcare a mesei mobile. Prin repoziționarea rolelor pe șinele de ghidare, presiunea este optim distribuită pe toate punctele de contact, iar masa mobilă suportă niveluri mari de încărcare fără a-i fi afectă culisarea lină și precisă.   

 Beneficiezi de culisare lină și precisă chiar și la niveluri mari de încărcare: repoziționare inteligentă a rolelor cilindrice  
Culisare lină și precisă chiar și la niveluri mari de încărcare datorită repoziționării inteligente a rolelor cilindrice

 

Ai stabilitate și precizie: rezistență la torsiune și la orice variație de temperatură datorită profilului multicameral al mesei  

Pentru a garanta stabilitatea în prelucrare indiferent de greutatea piesei, inginerii austrieci au găsit cea mai bună soluție de proiectare a mesei mobile: profilul multicameral. Această construcție face ca sarcina să fie optim distribuită pe suprafața mesei, iar culisarea  rămână la fel de lină și precisă indiferent de încărcătură. În același timp, construcția multicamerală face ca masa mobilă să fie deosebit de rezistentă și la variații mari de temperatură 

Un alt avantaj al mesei mobile este că, deși e realizată din aluminiu pentru a fi cât mai ușoară, este foarte rezistentă și nu lasă urme pe piese. Pentru a crește durabilitatea, duritatea și rezistența la coroziune, aluminiul din care este realizată masa mobilă este supus anodizării, un proces electrolitic prin care un strat subțire de oxid de aluminiu este complet integrat în structura metalică a aluminiului, strat care nu se poate ciobi sau decoji.

Ai stabilitate și precizie: rezistență la torsiune și la orice variație de temperatură datorită profilului multicameral al mesei  
Rezistență la torsiune și la orice variație de temperatură datorită mesei cu profil multicameral

 

Ai costuri reduse și economisești timp cu întreținerea: fără gresare, fără întreținere intensivă datorită șinelor de ghidare poziționate în interior 

Sistemul de glisare X-Roll® este conceput cu șine de ghidare poziționate în interior pe lateral. Această dispunere nu permite depunerea prafului sau rumegușului pe șinele de ghidare, lucru care ar afecta culisarea lină a mesei mobile. Prin configurarea optimă a întregului sistem de glisare, acesta permite simpla curățare prin folosirea sistemului de exhaustare atașat utilajului.  

Ai costuri reduse și economisești timp cu întreținerea: fără gresare, fără întreținere intensivă datorită șinelor de ghidare poziționate în interior
Economie de timp și bani datorită nivelului redus de întreținere, fără gresare, cu protecție antipraf

 

Protecția antipraf se realizează eficient prin sistemul de curățare cu elemente de silicon industrial pe calea de rulare a rolelor cilindrice. Sistemul de protecție antipraf este compus din 4 perii de curățare și 8 curățătoare din silicon care, la fiecare cursă pe care o realizează, elimină toate reziduurile de pe șinele de ghidare. 

 

Ce spun clienții Felder Gruppe România despre X-Roll®   

Felix Petre, Edy Dinamic Mob: “Atunci când vreau să achiziționez un utilaj, în primul rând mă interesează calitatea lui, felul în care este construit. Când mi-au spus cei de la Felder Gruppe România că sistemul de glisare a mesei mobile X-Roll® are garanție 10 ani, am înțeles ce calitate oferă. 

Relu Drăghici, WooDream, București: “Am ales fierăstrăul circularFelder K 940 S, o mașină deosebită prin acuratețea, confortul și repetabilitatea pe care le asigură în pregătirea și dimensionarea materialelor. Cine a folosit masa mobilă X-Roll® patentată de Felder, știe ce plăcere deosebită oferă deplasarea lină a acesteia! 

Istvan Csaba Mezei, Termolemn IndustryAm fost în atelierul unui prieten și acolo am văzut pentru prima dată pe un echipament scris Felder. Mi-a plăcut cum arăta, chiar și de la distanță. Mi-am dat seama de diferențe imediat, le-am simțit. După ce am pus mâna pe utilaj și am mișcat masa mobilă cu sistem X-Roll®, am înțeles că am nevoie și eu de echipamente de la Felder Group. 

Ion Linea, Larilin Prod, Prahova: “Sunt foarte mulțumit de toate echipamentele de la Felder Group, sunt foarte bune, fiabile, ușor de întreținut și ne asigură productivitate mare. Fierăstrăul circular de formatizat Format4 kappa 400 x-motion cu masă mobilă cu sistem patentat X-Roll® pe care l-am câștigat în 2016 ne-a adus un plus de 10% a cifrei de afaceri.” 

Gabriel Ciucă, Util„Ce m-a convins să aleg Felder Gruppe România a fost faptul că îmi oferea garanție de șase ani la sistemul de glisare a mesei mobile a circularului, este vorba de X-Roll® (acum, garanția este de 10 ani). Erau singurii din piață care făceau asta. Fiind un element care se mișcă în permanență, dacă ți se oferă o astfel de garanție înseamnă că utilajul este foarte fiabil. 

 

 

📞 Dacă vrei să afli mai multe despre utilajele Felder Group cu masă mobilă cu sistem de glisare X-Roll®consultanții noștri îți vor oferi toate detaliile. 

👁️‍🗨️ Vezi și alte sisteme și inovații Felder Group. Citește mai multe despre arborele prelucrare elicoidal Silent-Power®.