Bianca Gherman

Poziție:

Specialist Marketing și Comunicare

De când:

2018

Rol:

Bianca este omul cu cuvintele la ea din Felder Gruppe România. Pare treabă ușoară, însă Bianca cercetează, analizează, creează, evaluează, îmbunătățește și se reinventează în fiecare zi pentru a oferi producătorilor din industrie conținut unic, relevant și valoros. Calmă și mereu cu zâmbetul pe buze, chiar și în fața unui utilaj mai complicat, Bianca reușește să îi facă pe cititori să descopere avantajele și beneficiile acestuia de fiecare dată. Când nu este la birou, pe Bianca o puteți întâlni în atelierele și fabricile de mobilă ascultând poveștile clienților noștri.

Cea mai mare dorință a Biancăi este să poată fi ce trebuie pentru cei apropiați, ceea ce înseamnă #unprietendecalitate cu adevărat.

Citat preferat:

Adevăratele înfrângeri sunt renunțările la vis.

Îndemn la luptă, Radu Gyr

Cum ți se mai spune?

Prietenii mă alintă cu variabilele Bibi, Bibica. Ana Rădoi îmi spune Franțuzoaica. 

Jurnal de Felder

Ce faci în cadrul companiei?

Sunt parte a echipei de marketing iar principala responsabilitate este cea de comunicare. Dacă ar fi să rezum totul la un singur cuvânt, acela ar fi că scriu. Încerc, pe cât posibil, să transpun în cuvinte tot ce înseamnă Felder Gruppe România: o echipă de calitate pentru povești de succes. Scopul este ca, prin ceea ce fac, să-i ajut pe potențialii clienți să descopere avantajele și beneficiile colaborării cu Felder Gruppe România și, în aceeași măsură, să promovez poveștile de succes ale clienților care au experimentat deja parteneriatul de încredere al companiei iar acum sunt încântați să ne împărtășească parcursul lor în afacere. 

De cât timp lucrezi la Felder Gruppe România?

 Am intrat în echipa Felder Gruppe România în martie 2018. Sunt mândră că am acumulat deja vechimea tuturor anotimpurilor.

Cum a fost prima ta zi la Felder Gruppe România?

Nu știu exact pe care să o consider prima: ziua în care am pășit prima dată în sediul Felder Gruppe România pentru interviu (când am nimerit la Departamentul Vânzări iar Paul Năstase, fiind prima persoană cu care am avut contact în companie, cu un zâmbet aproape de ștrengar, m-a întrebat: Marketing?” și m-a condus în sala în care aveam să o întâlnesc pe Maria Arbone) sau ziua în care Maria Arbone m-a invitat să văd biroul la care voi lucra și să îi cunosc pe viitorii colegi (după interviul final cu Dragoș Mărăcineanu). Cea de-a doua primă zi se întâmpla într-o după-amiază, spre seară deja, iar amuzant a fost că o colegă mi-a spus că semăn cu o prietenă de-a ei doar că eu nu am breton. Nici vorbă de așa ceva, evident că nu semănam cu prietena ei, dar îi mulțumesc pentru încercarea de a mă face să mă relaxez puțin în prima mea zi la birou. În concluzie, pot să spun că ambele prime zile au fost la fel de emoționante, eram entuziasmată și împlinită în aceeași măsură pentru că pășeam într-o lume complet nouă pentru mine. În 15 martie 2018 a început un nou capitol în viața mea. 

Când ai luat prima dată contact cu industria de prelucrare sau cu lumea lemnului în general?

Încă din copilărie, pentru că m-am născut într-o zonă forestieră. Am crescut între vecini care aveau gatere în curte iar cel mai apropiat dintre ei avea și un circular. Chiar dacă nu aveam voie să intru acolo pentru că era periculos pentru un copil, stăteam peste gard și urmăream cum aducea buștenii din pădure pe care mai apoi îi transforma în grinzi și cherestea. Vorbind de prelucrarea secundară, însă, primul contact cu această industrie l-am avut odată cu Felder Gruppe România. Aici am înțeles ce înseamnă cu adevărat prelucrarea lemnului, este pur și simplu încântător să vezi cum se poate transforma o bucată de lemn dintr-un buștean într-o piesă rafinată de mobilier sau într-un obiect util în viața de zi cu zi. 

Care este cea mai mare realizare profesională de până acum?

Fără nicio ezitare pot să spun că Felder Gruppe România. De ce? Pentru că a culminat și cu un nou capitol al vieții mele, din toate punctele de vedere. Este noua provocare și noul drum pe care am pășit cu toată încrederea. 

Și pe viitor? Ce ți-ai pus în minte să reușești pe plan profesional?

Să urmez sfatul pe care mi l-a dat Dragoș Mărăcineanu la angajare, și anume să reușesc să mă fac indispensabilă. Chiar dacă așa ceva nu există și nimeni nu e de neînlocuit, îmi propun să fiu cât mai aproape de acest nivel. E mult de muncă până acolo și e încă devreme, dar ambiția mea către acolo se îndreaptă.  

Ce înseamnă calitatea pentru tine? Cum ai defini-o?

Pentru mine, calitatea înseamnă ireproșabilul cu ceva în plus. Aș defini calitatea ca sumă a tuturor cuvintelor de laudă, satisfacție și mulțumire care îți vin în minte atunci când te gândești la un produs sau serviciu. 

Spune-ne o întâmplare amuzantă și una din care ai învățat ceva de când ești în companie.

Nu cred că a fost o zi în care să nu învăț câte ceva de când sunt în companie. Îi mulțumesc Mariei Arbone atât pentru lecțiile pe care mi le-a predat, încă din prima zi, în ceea ce privește utilajele din portofoliul Felder Gruppe România, cât și pentru lucrurile noi pe care le învăț de la ea zi de zi. Chiar sunt o norocoasă cu așa un manager care împărtășește echipei toată experiența sa de marketing și toate cunoștințele pe care le are în acest domeniu. 

Lemn sau PAL? Sau ambele?

Deși toată mobilă din apartamentul în care locuiesc este din PAL, prefer lemnul. În casa de vis pe care o voi avea (nu știu când),  îmi voi face toată mobila numai din lemn.   

Care sunt utilajele preferate? Te rugăm să ne dai 3 exemple și să ne spui de ce îți plac.

Poate fi un răspuns emoțional, însă utilajele de prelucrarea lemnului preferate sunt cele la care am avut ocazia să lucrez atunci când am realizat un tocător în cadrul unui training la fabrica Felder Gruppe din Austria. Chiar dacă au fost mult de trei utilaje la care am lucrat, preferatele sunt:  

– fierăstrăul circular Felder K 700 S, pentru că este incredibil de ușor de lucrat cu el, chiar și pentru mine;   

– mașina de frezat Felder F 700 Z, pentru diversitatea pe care ți-o oferă în prelucrare; 

– fierăstrăul panglică FB 610, pentru că solicită și puțină îndemânare din partea operatorului.  

Te-ai imagina făcând mobilă?

După experiența tocătorului, da! Chiar m-am îndrăgostit de utilaje și îmi place foarte mult în atelierele de tâmplărie. M-aș vedea făcând mobilă, în imaginația mea aș fi chiar pricepută. Cine știe… poate îmi face viața o surpriză.

Care este stilul de mobilier preferat? Și de ce?

Sunt adepta stilului clasic pentru că e definit de eleganță, rafinament și echilibru. Nu epatează, nici nu expiră.  

Care este piesa de mobilier sau obiectul din lemn preferat/ă?

Până să ajung la Felder Gruppe România, aș fi răspuns scara de lemn pe care mă urcam toamna să strâng mere când eram copil. Acum, obiectul din lemn preferat este cel făcut de mâinile mele, cu utilajele Felder: tocătorul! 

Cum ai vrea să fie decorată casa ta de vis?

Încă visez la ea, n-am terminat. Vă povestesc când mă trezesc.

Care este cea mai mare dorință a ta?

Pe lângă pacea în lume, stoparea încălzirii globale și salvarea balenelor albastre? Să pot să fiu ceea ce trebuie pentru cei dragi mie. 

Ce voiai să te faci când erai mică?

Încă de la 1 an, când am ales de pe tavă seringa, până să intru la liceu, mi-am dorit să mă fac doctoriță. Cred că ceea ce m-a împiedicat a fost faptul că la profilul necesar la liceu intrau cei cu mediile mai mici decât mine, și am zis că sunt totuși mai bună de atât și am renunțat la visul meu din copilărie. Nu știu dacă mi-am ratat cariera, însă tot ce ține de medicină mă atrage și astăzi. Citesc articole medicale din pasiune și încerc să înțeleg cât mai multe lucruri, astfel încât nicio discuție cu vreun medic să nu mă depășească, măcar la nivel de înțelegere.  

Ai vreo amintire din copilărie care te-a marcat?

Am mai multe amintiri care m-au marcat, dar vă voi relata doar una: În vara anului în care intram în clasa I, în sâmbăta dinaintea sărbătorii de Duminica Mare (la noi era tradiția de a pune crengi de tei la ușă de Duminica Mare, nu știu exact care era semnificația) am vrut să fac o faptă bună, să rup câteva crengi pentru o vecină care nu avea. Vă dați seama ce tragedie era să o prindă Duminica Mare fără crengi de tei la ușă. Nefericirea a fost să cad din tei, de la o înălțime de vreo 4 metri, mai întâi să rașchetez cu obrazul peretele unui garaj, și apoi să ajung jos, unde am stat inconștientă ceva timp. După ce mi-am revenit, am mers acasă plângând iar mama a început să mă certe pentru că nu știa unde am fost plecată. Momentul care m-a marcat, de fapt, a fost mângâierea mamei pe cap, când mi-a dat părul deoparte și a văzut câte așchii aveam în obraz. De la ceartă la alinare n-a trecut nici măcar o secundă… Între timp mi se umflase și mâna pentru că o aveam ruptă. Ce pot să zic, pentru un copil de nici 7 ani, a fost minunat să-mi petrec vara cu mâna în ghips.

Cine este idolul sau personalitatea care te-a marcat?

Fără prea multe cuvinte… mama! 

Mâncarea preferată?

Dovleceii pane cu mujdei și ciorba de burtă, la orice oră din zi sau din noapte. Și bonus, orice se poate face cu maioneză.   

Melodia preferată sau genul preferat de muzică?

Ascult cu plăcere orice gen de muzică, în funcție de contextul în care mă aflu. Dar o stare aparte îmi dă “In Joy And Sorrow” – H.I.M..  

Sportul sau echipa preferată?

Prima dragoste nu se uită niciodată: handbalul! Am fost un pivot foarte talentat în echipa școlii și, mai apoi, în echipa liceului, am participat chiar și la campionate județene :). Dar iubesc toate sporturile, de la patinaj la scrimă, de la tenis la judo, de la fotbal la snooker. Bineînțeles, la nivel de spectator/susținător, nu să le și practic.   

Cinci lucruri pe care iubești să le faci în timpul liber.

Să gătesc, să ies în natură, să fac fotografii, să mă văd cu prietenii și, uneori, pur și simplu să mă întâlnesc cu mine la o ceașcă de cafea.

Care este plăcerea ta ”nevinovată”?

Șampania și ciocolata – în toate formele ei. 

Talentul tău ascuns?

Să înțeleg subînțelesul.  

Cum te-ai descrie într-un singur cuvânt? Sau care e cuvântul care crezi că te definește?

E cam greu să mă definesc într-un singur cuvânt. Să fie oare empatia cel mai potrivit? Mă mai gândesc…   

Cum te descriu prietenii sau familia?

Deseori prietenii îmi spun că sunt echilibrată. Câteodată îi cred, alteori nu.

Ce ar fi surprinși oamenii să afle despre tine?

Că îmi place să urmăresc campionate de snooker? Sau că nu-mi place să probez haine când merg la shopping? Nu știu dacă e chiar surprinzător dar alt răspuns nu mi-a trecut prin minte. 

De ce ți-e frică cel mai mult?

Din păcate, de neputința în fața bolii

Ce urăști cel mai mult?

Indicele UV mai mare de 4

N-ai putea trăi fără...

Cafeaua de dimineață

Cum e să fii femeie într-o lume de bărbați?

În viața profesională nu cred că mai contează acest aspect. Deși, la modul general vorbind, de când cu egalitatea de drepturi și cota de gen mi se pare că e din ce în ce mai greu să fii femeie în ziua de azi. :))