Dora Zamfir

Poziție:

Specialist Marketing și Comunicare

De când:

Noiembrie 2020

Rol:

Dacă o întrebați pe Dora ce face, ea zice că scrie. Tot timpul scrie. Și e parțial adevărat, doar că deși pare treabă ușoară din exterior, Dora cercetează, analizează, creează, evaluează și învață în fiecare zi noi informații pentru a oferi producătorilor de mobilă din industrie conținut unic, relevant și valoros pe toate canalele de comunicare ale companiei. Încă la început de drum în tainele utilajelor și prelucrării lemnului, Dora abordează provocările tehnice cu o curiozitate specifică unui #unprietendecalitate adevărat.

Citat preferat:

Nu este un citat, însă este motto-ul după care mă ghidez de câțiva ani încoace: Trust the timing of your life.

Jurnal de Felder

Porecla/Cum ți se mai spune?

De la variații ale numelui meu până la cuvinte care duc cu gândul la înălțimea mea, formula de adresare a suferit diverse variații de-a lungul timpului, astfel că nu mă mai surprinde nimic. Cea care mi-a rămas în minte este Chomolungma (numele tibetan al Muntelui Everest), așa mă alinta profesorul de limba română din liceu. Dora the Explorer, Doruța, Doricica, Dori sau Doralina sunt la ordinea zilei.

Ce faci în cadrul companiei?

Așa cum răspund de regulă când sunt întrebată cu ce mă ocup: practic, scriu. Mai exact, mă ocup de partea de comunicare a companiei.

Cum a fost prima ta zi la Felder Gruppe România?

Mi-aș dori să îmi pot aminti asta (mulțumesc, Covid!). Ce vă pot spune sigur este că tot ceea ce a ținut de recrutarea mea a fost o premieră în Felder. Test online, interviuri exclusiv online. Recunosc că am fost norocoasă, sunt destul de emotivă și sigur m-aș fi pierdut mai rău decât am făcut-o. La cel de-al doilea interviu eram într-o combinație de rău fizic și emoțional, am dat niște răspunsuri la care nici ei nu-și dădeau seama dacă glumesc sau dacă așa sunt eu… mai specială (mulțumesc din nou, Covid!). Le mulțumesc din nou pe această cale pentru încredere.

Care este cea mai mare realizare profesională de până acum?

Faptul că mă aflu în postura de a completa acum acest profil este o mare realizare pentru mine. Nu consider că am obținut până acum lucruri mărețe în sfera profesională, ci că am avut parte de experiențe care să mă ducă mai aproape de asta.

Și pe viitor? Ce ți-ai pus în minte să reușești pe plan profesional?

Dintotdeauna am spus că îmi doresc să fiu din ce în ce mai bună în ceea ce fac, indiferent de ceea ce fac. Încerc să absorb cât mai mult din tot ceea ce mi se pune la dispoziție, astfel încât să acumulez cât mai multe informații care să mă ajute să obțin ceea ce îmi doresc în viitor.

Ce înseamnă calitatea pentru tine? Cum ai defini-o?

Lucrul bine făcut, îndeplinirea tuturor așteptărilor în ceea ce privește un bun sau serviciu și încă ceva în plus. 🙂

Lemn sau PAL?

Ambele.

Care sunt utilajele preferate? Te rugăm să ne dai 3 exemple și să ne spui de ce îți plac.

Orice model de fierăstrău circular – pentru că nimic nu se întâmplă fără el.

Te-ai imagina făcând mobilă?

Cu siguranță nu, oricât de visătoare aș fi, realista din mine știe că cea mai bună decizie pentru toate membrele mele este aceea de a privi de departe procesul și de a nu mă implica activ.

Care este stilul de mobilier preferat? Și de ce?

Îmi place foarte tare stilul rustic, toate casele mobilate cu acest tip de mobilier mi se pare că inspiră căldură, confort și eleganță deopotrivă.

Care este piesa de mobilier sau obiectul din lemn preferat/ă?

Un scaun din lemn care aduce mai mult a șezlong. L-am achiziționat în luna martie a anului trecut și mi-a fost partener de nădejde în carantină și nu numai.

Cum ai vrea să fie decorată casa ta de vis?

Mi-aș dori să transmită ceea ce îmi doresc eu de la o casă: să fie primitoare, curată, organizată și să-ți placă să-ți faci amintiri în ea.

Ce voiai să te faci când erai mică?

Am cochetat ceva timp cu ideea de a deveni actriță pentru că sunt suficient de dramatică, apoi am vrut să fiu jurnalistă pentru că îmi place să scriu și să fiu mereu informată, iar în cele din urmă, am visat să fiu organizatoare de nunți… pentru că sunt o romantică incurabilă.

Ai vreo amintire din copilărie care te-a marcat?

Mi-am iubit copilăria și sunt recunoscătoare că am putut să mă bucur de ea în modul în care am făcut-o. Îmi lipsește liniștea, natura, simplitatea și lipsa grijilor din zilele mele de copil. Nu pot alege o singură amintire, le păstrez pe toate cu sfințenie și le scot din cutia nostalgiei când mă apucă dorul de bine.

Cine este idolul tău sau personalitatea care te-a marcat?

Nu am avut niciodată idoli, însă îi apreciez tare pe Meryl Streep și pe Keanu Reeves pentru bunătatea, modestia și omenia de care dau dovadă.

Mâncarea preferată?

Mâncarea tradițională românească. Nu refuz niciodată mici, cartofi prăjiți, tochitură sau papanași. Și murături, bineînțeles.

Melodia preferată sau genul preferat de muzică?

Ascult orice în funcție de dispoziția de moment, de la Debussy, Bon Jovi, Nickelback, până la marele FS (nu, nu mă refer la nicio mașină de șlefuit!) și alți artiști din trending, am zăpăcit până și algoritmul Youtube, nici el nu mai știe ce recomandări să-mi facă.

Sportul sau echipa preferată?

De mică mi-a plăcut să urmăresc meciurile de fotbal, însă nu am nicio echipă preferată. De regulă scandez și încurajez ambele echipe în mod egal.

Cinci lucruri pe care iubești să le faci în timpul liber.

Să călătoresc, să citesc, să scriu, să mă plimb pe străduțe cât mai lăturalnice și neumblate uitându-mă la clădiri, să privesc cerul, indiferent că este zi sau noapte.

Care este plăcerea ta ”nevinovată”?

Tot ce ține de mistic, psiho-astrologie, spiritualitate, manifestare, ritualuri.

Talentul tău ascuns?

Sunt foarte pricepută în a da sfaturi pe care eu nu le pot urma. 🙂

Cum te-ai descrie într-un singur cuvânt? Sau care e cuvântul care crezi că te definește?

Empatică. 

Cum te descriu prietenii sau familia?

Amuzantă. 

Ce ar fi surprinși să afle oamenii despre tine?

Că plâng des.

De ce ți-e frică cel mai mult?

De mine și de tot ceea ce nu pot controla. 

Ce urăști cel mai mult?

Cruzimea față de animale. În plan secund: răutatea, minciuna, ipocrizia și neasumarea.

N-ai putea trăi fără...

Apusuri, anotimpuri și pisicile mele.