Oana Zîrnă

Poziție:

Lead Manager

Date de contact:

Telefon: 0726 377 577

E-mail: [email protected]

De când:

2018

Rol:

Ca un deschizător de drumuri în procesul de vânzare, rolul Oanei este să identifice viitori clienți și să vină în întâmpinarea acestora cu prezentarea produselor și serviciile companiei noastre. Dacă sunteți în căutare de utilaje pentru prelucrarea lemnului și nu ați interacționat cu Felder Gruppe România încă, nicio grijă, Oana vă va contacta pentru a vă oferi detalii despre portofoliul nostru de produse și servicii. Perseverentă, după cum ea însăși se descrie într-un cuvânt, Oana își dorește să ajungă la succesul profesional care să-i aducă mulțumirea și aprecierea celor din jurul său.

#unprietendecalitate este implicat și dedicat.

Cum ți se mai spune?

Mama îmi spune Onelu, unii colegi mi-au spus Onașcule, prietenele mele din copilarie Onuța; de când m-am căsătorit, mi se tot spune Zâna (de la Zîrnă). Aveți de unde alege.

Citat preferat:

Nimic nu este imposibil. Imposibilul devine posibil cu multă voință, muncă și determinare.

Jurnal de Felder

Ce faci în cadrul companiei?

Mă ocup de procesul de identificare, analiză și transformare a clienților potențiali în clienți reali, iar cu sprijinul colegilor, în clienți fideli ai companiei noastre. Mai exact, împreună cu echipa de consultanți de vânzări zonali, analizăm clienți potențiali, îi calificăm și îi profilăm în funcție de interesele (nevoile) lor de achiziție, pentru a îmbunătăți eficiența vânzărilor.

De cât timp lucrezi la Felder Gruppe România?

Sunt tinerică, din aprilie 2018.

Cum a fost prima ta zi la Felder Gruppe România?

A fost WOOW!! Spun asta pentru că atunci când am intrat pe ușa departamentului de vânzări, din care fac parte, am rămas “blocată”, adică plăcut surprinsă de atmosferă. Am avut impresia că sunt la bursă, un zumzet de voci pe fundal, toți colegii discutau la telefon, gesticulau, era o atmosfera de „trade market”.

Când ai luat prima dată contact cu industria de prelucrare sau cu lumea lemnului în general?

În copilărie! Îmi aduc aminte cu drag de prima mea sanie, făcută de bunicul meu, care avea un mic atelier de tâmplărie. Era toată confecționată din lemn și, pentru a aluneca pe zăpadă, avea tălpi din plăcuțe de fier. Bunica mi-a confecționat și un covoraș special pentru ea, din lână, ca să nu-mi fie frig la săniuș. Copil fiind, am folosit acea sanie din lemn ani la rând, în fiecare iarnă până în adolescență. Ce înseamnă rezistența unui lucru bine făcut doar cu ajutorul câtorva scule de mână, pe care bunicul meu le avea pe vremea aceea.

Ținând cont că am copilărit la țară, nu pot uita sunetul pe care lemnele le făceau atunci când ardeau în sobă, acel trosnet al lemnelor cu care adormeam seara. Și eram așa de fericită când făceam treabă împreună cu bunicul, după ce el despica lemnele de foc, eu îl ajutam să le ducă în casă, lângă sobă.

Lingurile din lemn cu care bunica făcea mâncarea atât de bună, bastonul din lemn cu model sculptat pe care bunicul și l-a confecționat singur, numărătoarea de lemn de la școală, toate astea m-au făcut să iubesc lemnul de mică.

Care este cea mai mare realizare profesională de până acum?

Sunt mândră de un proiect de spectacol stradal (roadshow) în 10 orașe din țară, derulat acum câțiva ani, pe care l-am organizat și coordonat cu succes. Astfel, am dobândit curajul și încrederea în propriile forțe. Însă, cred că cea mai mare realizare a unui om este, în primul rând, să creadă în sine cu tărie.

Și pe viitor? Ce ți-ai pus în minte să reușești pe plan profesional?

Îmi doresc să ajung la acel succes în plan profesional (pe care fiecare dintre noi îl înțelegem în felul nostru) care să-mi aducă mulțumirea și aprecierea celor din jurul meu, dar și echilibru profesional și personal.

Pentru a reuși să ai succes, în primul rând este nevoie de multă determinare, să știi ce vrei și să faci tot ceea ce-ți stă în putere pentru a obține acel lucru. Este important să fii sincer cu tine, să-ți cunoști potențialul și limitele.

Eu încerc să rămân concentrată la țelurile mele și indiferent de obstacolele pe care le voi întâlni, pentru că acestea apar invariabil, încerc să fiu cât se poate de flexibilă, să mă adaptez la tot ceea ce întâlnesc în cale.

Ce înseamnă calitatea pentru tine? Cum ai defini-o?

Pentru mine, calitatea reprezintă satisfacerea exigențelor exprimate la un moment dat, este elementul care face diferența, este factorul esențial de competiție.

Lemn sau PAL? Sau ambele?

LEMN.

Când eram mică, bunicul îmi spunea, stând pe un scaun din lemn: „Lemnul ascultă inima omului și o povestește. Lemnul știe să-și caute singur rădăcinile!”.

Care sunt utilajele preferate? Te rugăm să ne dai 3 exemple și să ne spui de ce îți plac.

CF741 P – Mașina combinată cu 5 operații – pentru complexitatea și multitudinea de operații pe care le poți efectua.

Tempora F800 60.12 x-motion – Mașina de aplicat cant, o mașină premium, pentru rapiditatea și acuratețea aplicării cantului pe piese.

F900Z – Mașina de frezat care uimește prin performanțele ei excepționale, îmi place multitudinea formelor pentru ferestrele de lemn pe care le poți realiza cu ajutorul capetelor de frezare.

Te-ai imagina făcând mobilă?

Poate, însă pentru a realiza ceva de calitate ai nevoie de talent, pricepere și multă muncă.

Care este stilul de mobilier preferat? Și de ce?

Pot spune că mobila clasică nu va dispărea niciodată. Acele canapele cu tapițerie din piele, paturile cu tăblii înalte și corpurile de mobilier din lemn sculptat nu se vor demoda nicicând: îmi aduc aminte cu plăcere de piesele masive de mobilier pe care le avea bunica în casă.

Îmi place însă și stilul modern de mobilier, mă atrage cu modele noi și design inovativ.

Care este piesa de mobilier sau obiectul din lemn preferat/ă?

Măsuța de toaletă cu oglindă și scăunel, realizat în stil retro.

Cum ai vrea să fie decorată casa ta de vis?

Mi-ar plăcea să fie decorată cu piese de mobilier în forme ciudate.

Care este cea mai mare dorință a ta?

Călătoria în jurul lumii este un vis pe care aș vrea să-l împlinesc. Am visat de multe ori cu ochii deschiși la asta; însă, fiind destul de costisitoare, cea mai mare dorință a mea rămâne tot la stadiul de vis.

Ce voiai să te faci când erai mică?

Îmi doream să fiu doctoriță. Repetam mereu poezia „O fetiță cu codițe/ se ducea la gradiniță /și mămica o-ntreba’/ und’ te duci fetița mea/ eu ma duc la grădiniță/ să mă fac o DOCTORIȚĂ”.

 

Ai vreo amintire din copilărie care te-a marcat?

Amintiri din copilărie am multe și frumoase, am copilărit alături de bunicii mei și am învățat multe din “viața satului”. Îmi aduc aminte cu emoție de perioada sărbătorilor de iarna, când bunica cocea în cuptorul de cărămidă (pe care bunicul îl pregătea din timp cu jar din lemne) tot felul de bunătăți: colaci, plăcinte, cozonaci și multe altele. Abia așteptam să ne adunăm toți copiii de pe stradă și să mergem la colindat. Îmi aduc aminte că bunica îmi dădea o sfoară special înnodată pentru a putea aduna colacii pe care-i primeam de pe la casele oamenilor pe care-I colindam. Erau nămeții atât de mari, aproape cât gardul, și noi ne ajutam unul pe celălalt, cei mari pe cei mai mici, să care bunătățile pe care le primeam de la colindat. De atunci am învățat cât de importantă este munca în echipă și că „unde-s doi, puterea crește!”.

Îmi amintesc și vara, pe arșița dogoritoare, mergeam să ne scăldăm la iaz (în ciuda faptului că bunicii nu ne dădeau voie) și ne țineam de niște scânduri de lemn ca să plutim… amintirile copilăriei mele se aseamănă mult cu „Amintiri din copilărie” ale lui Ion Creangă.

Cine este idolul sau personalitatea care te-a marcat?

Nu există doar o personalitate care m-a marcat, cred că există momente și oameni care mi-au schimbat și îmi vor schimba fundamental cursul vieții.

Mâncarea preferată?

Nu sunt o gurmandă, însă apreciez mâncărurile bine gătite și cât mai natural. Pot menționa cartofii pe plită – cea mai simplă mâncare și cea mai gustoasă!

Îmi place și mămăliga cu brânză de burduf, turtele (un fel de gogoși) cu dulceață de cireșe negre sau de nuci, borșul moldovenesc.

Melodia preferată sau genul preferat de muzică?

COLDPLAY – „A sky full of stars”.

Sportul sau echipa preferată?

Patinaj artistic (tot timpul în copilărie, alături de mama urmăream cu mare plăcere și atenție). Acum încerc să păstrez tradiția împreună cu cele 2 fetițe. Îmi mai place handbalul și tenisul.

Cinci lucruri pe care iubești să le faci în timpul liber.

Îmi place să citesc, să mă plimb cu bicicleta împreună cu fetițele mele, să colorez Mandale Magice, să savurez o cafea bună în compania prietenilor și să mă bucur de puținul meu timp de răsfăț – în limita acceptată de fete.

Care este plăcerea ta ”nevinovată”?

Înghețata proaspătă, produsă pe loc, cu sirop, frișcă și praf de ciocolată.

Talentul tău ascuns?

Pictura cu palme și tălpi.

Cum te-ai descrie într-un singur cuvânt? Sau care e cuvântul care crezi că te definește?

Perseverența.

Cum te descriu prietenii sau familia?

Creativă, dinamică, ambițioasă, comunicativă.

Ce ar fi surprinși oamenii să afle despre tine?

Că fac trasee montane și dorm în cort sub cerul înstelat, în compania urșilor, că îmi place să fac sărituri cu schiurile. Dar cea mai mare surpriză pentru toată lumea este că am două fetițe, gemene, de 5 ani.

De ce ți-e frică cel mai mult?

De puterea divină.

Ce urăști cel mai mult?

Superficialitatea și mediocritatea.

Cum e să fii femeie într-o lume de bărbați?

Cum ar spune James Brown în melodia „It’s a man’s world”: Asta este o lume a bărbaților, dar fără o femeie, în lumea lor n-ar exista nimic (This is a man’s world | But it wouldn’t be nothing | Nothing without a woman or a girl).