Ștefan Stoica

Poziție:

Tehnician Blitz Service

De când:

2008

Rol:

De 15 ani, Ștefan este responsabil de tot ce înseamnă funcționalitatea unui utilaj de la Felder Group, de la montare sau instalare, reglare, până la instruirea operatorilor. Cu orice problemă tehnică v-ați confrunta, Ștefan o rezolvă pentru că Felder Gruppe România livrează mai mult decât un produs.  

Nea Fane, așa cum îl alintă colegii, nu ratează nicio ocazie în care ar putea să aducă zâmbetul pe fața colegilor pentru că are mereu glumele la el. Superstițios din fire, nu ne-a dezvăluit care este cea mai mare dorință a lui de frica de a nu se îndeplini, însă a recunoscut că deși a îmbătrânit, tot nu s-a învățat minte „să se poarte frumos cu șefii”.

#unprietendecalitate știe să descrețească frunțile.

Cum ți se mai spune?

Colegii îmi spun Nea Fane, probabil din cauză că am încărunțit și mă cred și înțelept.

Citat preferat:

Învățați, învățați, învățați!

Jurnal de Felder

Când ai luat contact prima dată cu lumea lemnului?

Când m-am angajat la Felder Gruppe România. Vă vine să credeți?

Spune-ne o întâmplare din firmă amuzantă și una din care ai învățat ceva.

Amuzante sunt în fiecare zi, mai precis în fiecare dimineață când se face coadă la aparatul de cafea. În ce privește învățatul, mai bine vă spun ceva fix pe dos: am îmbătrânit și tot nu m-am învățat minte să mă port frumos cu șefii.

Lemn sau PAL?

Lemn

Trei utilaje preferate?

Nu pot să fac un clasament, mi-e greu să spun care ar fi trei utilaje preferate pentru că sunt “îndrăgostit” de toate. Dar, dacă tot sunt nevoit să dau exemple, în ordine aleatorie, cele trei utilaje ar fi:

Te-ai imagina făcând mobilă?

Nu prea m-a dus gândul așa departe. Îi apreciez pe cei care fac mobilă iar proba aprecierii mele este chiar asistența tehnică pe care le-o ofer în utilizarea corectă a echipamentelor, astfel încât ei să facă mobilă de calitate cu utilaje performante, precise și cu viață îndelungată.

Stil de mobilier preferat?

Mobila din lemn masiv pentru că rezistă decenii întregi dacă este întreținută ca lumea. Și chiar dacă nu este întreținută în nu știu ce condiții speciale, poate fi recondiționată oricând și readusă la strălucirea pe care o avea când a ieșit din atelier. Chiar dacă e mai scumpă, aia e, calitatea costă!  

 

Obiectul din lemn preferat?

Tipic bărbătesc, fotoliul! Dacă ar fi fost din lemn, aș fi menționat și telecomanda.

Cum ai vrea să fie decorată casa de vis?

Nu am asemenea vise. Din păcate, am trecut de vârsta la care să visez la cai verzi pe pereți”. Casa mea de vis este acasă. Pentru mine contează cine mă așteaptă acasă, nu decorul. 

Care este cea mai mare dorință a ta?

Nu pot să vă spun, e confidențial. În plus, sunt și superstițios, iar dacă o dezvălui, nu se mai împlinește.

Ce voiai să te faci când erai mic?

Am avut mai multe variante. Am oscilat în funcție de ce era la modă, de etapele prin care am trecut. De la fotbalist la polițist, de la mecanic la aviator. Important este că acum fac ceea ce îmi place.   

 

Cine este idolul tău sau personalitatea care te-a marcat?

Nu am așa ceva. De mic am fost un răzvrătit și am refuzat să urmez modele, am mers mereu pe calea mea fără să mă las influențat de experiențele sau exemplele altora. Dar, cine și-a lăsat amprenta asupra mea a fost, evident, mama.  

 

Melodia preferată?

Boney M – Daddy cool  

 

Cinci lucruri pe care iubești să le faci în timpul liber.

Să admir natura, să respir aer curat, să ascult cum crește iarba, să-mi încarc bateriile departe de zgomotul urban, să fiu cu familia. 

 

Cum te-ai descrie într-un cuvânt?

Glumeț

De ce ți-e frică?

De oamenii proști. 

 

Nu ai putea trăi fără...

Să mănânc și să beau apă.