Anatolie BoncuElectro Sabiny – IașiEchipamentele Felder Group ne ajută să oferim calitate premium. Oricât de pretențioși ar fi clienții, noi putem să livrăm orice la calitatea pe care și-o doresc. Nu ne este frică de comenzi.” 

Anatolie BoncuElectro Sabiny – IașiEchipamentele Felder Group ne ajută să oferim calitate premium. Oricât de pretențioși ar fi clienții, noi putem să livrăm orice la calitatea pe care și-o doresc. Nu ne este frică de comenzi.” 

INTERVIU Felder Gruppe România: Cristina și Anatolie Boncu, Electro Sabiny, Iași

Cristina și Anatolie Boncu au ajuns în acest domeniu din dorința de a-și diversifica activitatea și de a face ceva deosebit. Nu știau prea multe despre producția de mobilier, dar au găsit la Felder Gruppe România exact ceea ce aveau nevoie. Au plecat la drum cu un circular Hammer K3 perform și o mașină de cant Felder G 320. În timp, și-au dezvoltat producția și au făcut următorul pas pentru afacerea lor cu agregatul industrial pentru aplicarea cantului tempora 60.06L și cu agregatul de formatizat în pachet kappa automatic 80.32.32. Acum, deși 85% dintre clienți apelează la ei pentru servicii de debitare PAL și aplicare cant, au în plan să realizeze și producție de mobilă de serie pentru export.

 

Puncte cheie:    

Producție: mobilier din PAL/MDF și prestări servicii debitare și aplicare cant   

Utilaje achiziționate:   

  • Agregat industrial pentru aplicarea cantului Format-4 tempora 60.06L 
  • Agregat industrial de formatizat în pachet Format-4 kappa automatic 80.32.32 
  • Mașină de găurit multiplu Felder FD 21 PRO 
  • Compresor staționar cu șurub Schneider AirMaster AM B 7-10-270 XBDK 
  • Compresor mobil cu piston Schneider UniMaster UNM 660-10-90 D 
  • Sistem profesional staționar de exhaustare Felder AF 22 Stand 
  • Sistem profesional mobil de exhaustare Felder AF 14 

Secretul succesului afacerii lor: seriozitatea, respectarea termenelor de producție și calitatea produselor. 

 

Cum ați ajuns în acest domeniu?  

Anatolie Boncu: Am ajuns în acest domeniu după o discuție cu soția mea la o cafea. Având o firmă de distribuție de materiale electrice, am vrut să diversificăm puțin și am căutat un domeniu în care să punem adăuga și noi valoare, nu doar să putem un adaos și să vindem mai departe.  

Cristina Boncu: Am vrut pur și simplu să facem ceva cu puterile noastre, să iasă ceva deosebit din mâinile noastre. Ne gândeam de mult timp la acest lucru și iată că ne-a ieșit. Se pare că a fost o alegere extraordinar de bună.   

 

Care a fost primul obiect de mobilier pe care l-ați realizat? 

Anatolie Boncu: Primul obiect de mobilier a fost un corp de cuptor. Nu știam nimic despre realizarea de mobilier, l-am făcut după ce am cerut dimensiuni de la cineva, am întrebat unde se bagă primul șurub, unde se bagă al doilea și așa mai departe. Îl am și acum, l-am păstrat și îl expun ca amintire.   

 

Familia dumneavoastră se implică în afacere? 

Cristina Boncu: Toți se implică, de la cel mai mic care are 15 ani, până la fiul cel mare, Răzvan, care este responsabil de întreținerea utilajelor. Nimeni nu umblă la utilaje până nu vine Răzvan, el se asigură că totul este în ordine. Ne dorim ca utilajele să fie bine întreținute pentru a beneficia timp îndelungat de randamentul și de calitatea de care avem nevoie. Fiul cel mic este pe partea de marketing, el este cu viziunea, soțul e pe partea de vânzări și contracte, iar eu mă ocup de clienți în showroom.  

Cristina Boncu alături de fiul Răzvan, în atelierul Electro Sabiny
Cristina Boncu alături de fiul Răzvan, în atelierul Electro Sabiny. În spate, agregatul de formatizat în pachet Format-4 kappa automatic 80.32.32

 

Toți se implică, de la cel mai mic care are 15 ani, până la fiul cel mare, Răzvan, care este responsabil de întreținerea utilajelor. Nimeni nu umblă la utilaje până nu vine Răzvan, el se asigură că totul este în ordine. Ne dorim ca utilajele să fie bine întreținute pentru a beneficia timp îndelungat de randamentul și de calitatea de care avem nevoie.

 

Ce produceți mai exact? Cât produceți lunar?  

Anatolie Boncu: În acest moment prestăm servicii pentru mici meseriași, dar și pentru mari meseriași, avem contracte cu producători de mobilă destul de cunoscuți în Iași. Dar, datorită utilajelor și a calității pe care o obținem, vrem să începem și producția de mobilă de serie, avem deja un proiect, lucrăm la acesta și sper să ne iasă.  

 

Vă amintiți vreo lucrare deosebită? 

Anatolie Boncu: Pentru noi, toate lucrările sunt deosebite pentru că punem suflet în tot ceea ce facem. Indiferent de comandă, că este mai mare sau mai mică, pentru fiecare în parte ne asigurăm că oferim calitate premium. În acest sens ne ajută și utilajele.  

 

Cum ați ajuns să colaborați cu Felder Gruppe România?   

Anatolie Boncu: La Felder Gruppe România am ajuns relativ greu, nu știam de Felder, nu știam domeniul, nu știam cum arată un circular de tăiat în pachet, nu știam cum arată o mașină de cant. În afară de scule de mână, nici nu știam ce utilaje se folosesc în acest domeniu. Am făcut un studiu de piață și cel mai mult ne-a plăcut prezentarea Felder. Am luat legătura la București cu Radu Munteanu – Director regional vânzări Moldova și Bucovina și am spus ce vreau să fac. Inițial am vrut să facem mobilă, până să ajungem la prima discuție ne-am gândit că vrem să facem și servicii. Am început cu un circular Hammer K3 perform, mic dar foarte bun, cu o mașină de cant Felder G 320 și cu sculele de mână Festool pe care le-am luat tot de la Felder Gruppe România. Așa am început să facem mobilier.  

La un moment dat, am vrut să creștem. Și, în cadrul târgului BIFE-SIM de anul trecut (2018) am stabilit că vrem să achiziționăm un circular de tăiat în pachet și o mașină de cant performantă. Lucru pe care l-am și făcut și am trecut la următorul nivel. Practic, am făcut următorul pas în dezvoltarea afacerii noastre.  

Anatolie Boncu, administrator Electro Sabiny - Iași
Anatolie Boncu, administrator Electro Sabiny – Iași, lângă agregatul industrial pentru aplicarea cantului Format-4 tempora 60.06 L

 

La un moment dat, am vrut să creștem. Și, în cadrul târgului BIFE-SIM de anul trecut (2018), am stabilit că vrem să achiziționăm un circular de tăiat în pachet și o mașină de cant performantă. Lucru pe care l-am și făcut și am trecut la următorul nivel. Practic, am făcut următorul pas în dezvoltarea afacerii noastre.

 

Cum vă ajută echipamentele Felder Group în producție? 

Anatolie Boncu: Din punctul meu de vedere, echipamentele Felder merg excepțional, ne ajută să oferim calitate premium. Oricât de pretențioși ar fi clienții, noi putem să livrăm orice la calitatea pe care și-o doresc. Cu utilajele Felder nu ne este frică de comenzi.   

agregatul-industrial-kappa-automatic-80-32-32-in-atelierul-electro-Sabiny
Agregatul industrial pentru aplicarea cantului tempora 60.06L și agregatul de formatizat în pachet kappa automatic 80.32.32 în atelierul Electro Sabiny – Iași

 

Ce credeți că apreciază clienții la dumneavoastră? 

Anatolie Boncu: Clienții ne apreciază în primul rând pe noi ca oameni, în al doilea rând ne apreciază că suntem serioși, ne respectăm termenele și le livrăm marfa la timp. Și, nu în ultimul rând, apreciază că producem marfă de calitate 

Cristina Boncu: Noi, practic, suntem înconjurați de alte firme mari care fac același lucru, dar unii dintre clienți ne spun că noi facem cea mai bună marfă, tăiată cel mai bine și căntuită cel mai bine.   

Operator-Electro-Sabiny-la-agregatul-de-alicarea-cantului-tempora-60-06-L
Operator Electro Sabiny – Iași lucrând la agregatul industrial pentru aplicarea cantului Format-4 tempora 60.06 L

 

Ce înseamnă pentru dumneavoastră „calitatea”? 

Anatolie Boncu: Este foarte amplă discuția despre calitate, dar din punctul meu de vedere pentru ceea ce facem noi cred că din momentul în care coala de PAL intră pe circular și până iese piesa de pe mașina de cant, totul trebuie să fie perfect. Dacă toată lumea și-ar da interesul în ceea ce face, cu siguranță totul ar ieși de calitate în toate domeniile.    

 

Care sunt planurile de viitor? 

Anatolie Boncu: Planurile de viitor sunt multe și mari. Acum suntem concentrați pe proiectul producției de mobilier. De când am demarat prima afacere, noi tot timpul ne-am gândit să fim sus. Tot timpul țintim mai sus. Adică, acum suntem la un nivel, facem un proiect și trecem la următorul proiect. Chiar recent Răzvan, băiatul cel mare, a venit din Olanda de la discuții cu niște firme care vând bucătării și care sunt interesate de calitate. În momentul de față, respectivele firme importă mobila din Germania, dar noi nu suntem cu nimic diferiți când vine vorba de calitate. În acest moment, 85% dintre clienți apelează la noi pentru servicii, dar ușor, ușor vrem să dezvoltăm o altă nișă, să trecem și pe partea producției de mobilier 

Planurile de viitor sunt multe și mari. De când am demarat prima afacere, noi tot timpul ne-am gândit să fim sus. Tot timpul țintim mai sus. În momentul de față, respectivele firme importă mobila din Germania, dar noi nu suntem cu nimic diferiți când vine vorba de calitate.

Cristina Boncu: Acum suntem în discuții și cu niște firme din afara Europei care au proiecte rezidențiale la noi în țară. Ne-au vizitat fabrica, au văzut cu ce lucrăm, urmează să le arătăm și ceea ce le putem oferi.  

Dacă toată lumea și-ar da interesul în ceea ce face, cu siguranță totul ar ieși de calitate în toate domeniile.

 

 

 

Piesele de mobilier realizate de familia Boncu le găsiți pe pagina de facebook Sabini Mobila Iasi sau pe website-ul www.debitarepal-iasi.ro