La Mida Mob calitatea este obținută cu echipamente de top

Dacă realizezi aproape jumătate din lucrări pentru clienți care se întorc sau pentru cei recomandați de aceștia înseamnă că produci mobilier de calitate. Iar pentru a reuși acest lucru nu ai nevoie doar de angajați buni, ci și de echipamente performante. Așa crede Mihai Liviu Capuseanu, director Mida Moblux, care este pasionat de producția de mobilier.

Foto și interviu: Dan Călin

La Mida Mob calitatea este obținută cu echipamente de top

Dacă realizezi aproape jumătate din lucrări pentru clienți care se întorc sau pentru cei recomandați de aceștia înseamnă că produci mobilier de calitate. Iar pentru a reuși acest lucru nu ai nevoie doar de angajați buni, ci și de echipamente performante. Așa crede Mihai Liviu Capuseanu, director Mida Moblux, care este pasionat de producția de mobilier.

Foto și interviu: Dan Călin

INTERVIU Felder Gruppe România: Liviu Capuseanu, Mida Moblux, Ilfov

Care a fost primul contact pe care l-ați avut cu domeniul producției de mobilier?

Începând cu anul 1996 am fost director general la mai multe firme din domeniul auto. Iar la sfârșitul anului 2007, soția mea avea deja 15 ani în domeniul mobilei. Așa am ajuns la concluzia că cel mai bine pentru familia noastră este să intrăm pe cont propriu în producția de mobilier. La sfârșitul acelui an am cumpărat terenul, iar după 12 luni am finalizat construcția halei de producție în care activăm și acum. Iar în anul 2009 am înființat firma și am început activitatea.

Eu am încercat să creez o familie, nu doar o firmă cu angajați. Vreau să se gândească cu placere dimineața că vin la serviciu.

 

Povestiți-ne despre începuturile Mida Moblux. Cum au fost primii pași în industrie?
Am inceput cu utilajele care au rămas de pe urma falimentului unei firme pe care a avut-o soția mea în domeniu: o mașină de cantuit și un circular. Am plecat de la zero angajați și am ajuns în prezent la 11. Îmi doresc 21 de angajați, dar, din păcate, oamenii nu vor să muncească. Deși îi aducem din provincie și le plătim cazarea. Însă, dacă nu am fi construit hala în anul 2008, atunci când materialele de construcții ajunseseră la cel mai mare preț, am fi reușit să ridicăm la etaj un fel de cămin cu toate dotările pentru salariații din provincie și am fi avut mai mulți angajați. Eu am încercat să creez o familie, nu doar o firmă cu angajați. Vreau să se gândească cu plăcere dimineața că vin la serviciu.

Foto: Mașina pentru aplicarea cantului Felder G680

 

Care a fost primul contact pe care l-ați avut cu domeniul producției de mobilier?

Cred că a fost o bucătărie sau un living. Nu-mi amintesc exact.

 

Aveți un proiect de care vă amintiți cu drag?

Am mobilat o casă realizată dintr-o hala industrial dezafectată. A ieșit foarte bine, deși a fost un proiect complicat.

Nu ne dorim să facem producție de mobilier de serie, ci proiecte unicat.

 

Care credeți că este viitorul industriei producătoare de mobilier?
Noi ne adresăm clientului final, având un showroom în centrul de mobilă Elite. Lucrăm și cu firme, dar majoritare sunt persoanele fizice. Vrem să mai deschidem un showroom, însă nu am găsit spațiul potrivit până acum. Nu ne dorim să facem producție de mobilier de serie, ci proiecte unicat. De aceea avem și arhitect angajat. Vreau să aduc tehnologie cât mai multă și mai bună în atelier pentru a realiza proiecte complicate și scumpe. Cred ca acesta este viitorul în domeniul nostru. Acesta este și motivul pentru care am achiziționat varful de gamă al mașinilor de la Felder. La noi se pretează mașinile mici și cu cât mai multe funcții.

 

De cât timp folosiți utilajele de la Felder Gruppe?

De un an și jumătate. Comparând cu ceea ce am avut înainte, sunt mulțumit din toate punctele de vedere: echipamente, service, financiar.

Am nevoie de promptitudine, iar Felder și-a făcut foarte bine treaba.

 

Foto: Fierăstrău circular cu masă mobilă de formatizat Felder K940 S, iar în spate, Mașina pentru aplicarea cantului Felder G680

 

Care sunt caracteristicile de care țineți cont la achiziția unui echipament?
În primul rând mă interesează ce anume ne-ar folosi pentru a ușura munca angajaților, pentru a mări productivitatea și calitatea. Apoi, cel mai important lucru, în afară de calitatea utilajului, este service-ul oferit de vânzător. Nu-mi permit să stau cu mașina stricată în producție și să aștept cine știe cât să fie reparată. Am nevoie de promptitudine, iar Felder și-a făcut foarte bine treaba.

 

Ce apreciază cel mai mult clienții la produsele pe care le oferiți?
Calitatea și seriozitatea. Noi facem tot ceea ce putem pentru a mulțumi clienții, chiar și pe cei mai pretențioși. De aceea ne apreciază și ne recomandă.

 

Aveți clienți vechi, cu care ați legat prietenii și care revin?
Avem clienți cu care lucrăm încă de la început și revin constant. 60% dintre ei vin din showroom, iar 40% sunt cei care se întorc sau cărora am fost recomandați de clienți mulțumiți. Asta spune multe despre cum ne facem treaba.

Dacă nu o faci de drag, nu-ți iese.  Eu nu am facut niciodată ceva care să nu-mi placă.

 

Ce înseamnă să faci mobilă cu pasiune?
Se aplică în orice domeniu și înseamnă că trebuie să-ți placă ceea ce faci. Dacă nu o faci de drag, nu-ți iese. Eu nu am facut niciodată ceva care să nu-mi placă.

 

Foto: Piese de mobilier realizate de Mida Moblux cu utilajele Felder Gruppe