Primul client al Felder Gruppe România

Pentru că este mulțumit de echipamente și de servicii, Profilo Group este un fel de showroom de utilaje Felder Gruppe. „Și este firesc să alegi calitatea atunci când produci mobilă de bună calitate și faci export”, așa ne-a spus George Uzun, director general Profilo Group.

Foto și interviu: Dan Călin

Primul client al Felder Gruppe România

Pentru că este mulțumit de echipamente și de servicii, Profilo Group este un fel de showroom de utilaje Felder Gruppe. „Și este firesc să alegi calitatea atunci când produci mobilă de bună calitate și faci export”, așa ne-a spus George Uzun, director general Profilo Group.

Foto și interviu: Dan Călin

INTERVIU Felder Gruppe România: George Uzun, Profilo Group, București

 

Am început într-un atelier mic improvizat într-un garaj de 50 de metri pătrați și numai cu scule de mână. După un an ne-am mutat într-un spațiu de 200 de metri pătrați și a apărut primul utilaj Felder – un circular. La doi ani după aceea am ajuns într-o hală de producție de 1.000 de metri pătrați și am început să investim în echipamente, inclusiv într-un CNC.

Foto: Fierăstrău circular cu masă mobilă de formatizat FORMAT-4 Kappa 550 E-Motion

 

Cum ați ajuns în domeniul acesta?
Din copilarie făceam tot felul de lucruri folosindu-mi mâinile, inclusiv traforaje. La un moment dat, pe la 12-14 ani, tatăl unui prieten care se pricepea la mobilă și care-și făcuse acasă una foarte bună și frumoasă, mi-a arătat și m-a învățat cum să fac anumite lucruri. Apoi, în timpul facultății, prin anul 1995, fiind nevoit să mă întrețin, am amenajat câteva magazine și am descoperit PAL-ul melaminat care era la început în România și era adus doar de o singură firmă. Ei aveau și un atelier unde am stat cu băieții și am învățat câte ceva. Așa că mi-am făcut mie niște obiecte de mobilier, iar apoi unor prieteni care abia se căsătoriseră și voiau să-și mobileze apartamentul.
După ce am terminat facultatea ASE și m-am întors din armată m-am angajat în marketing. În 1999 m-am gândit foarte serios că a venit momentul să încep ceva pe cont propriu. Mi-am dat seama că dacă nu îmi deschid atunci o afacere, nu o voi mai face niciodată pentru că mă voi orienta spre a face carieră. Bineînțeles că prima idee a fost aceea de a produce mobilă. Așa că în anul 2000 am înființat firma și am început într-un atelier mic improvizat într-un garaj de 50 de metri pătrați și numai cu scule de mână. După un an ne-am mutat într-un spațiu de 200 de metri pătrați și a apărut primul utilaj Felder – un circular.
La doi ani după aceea am ajuns într-o hală de producție de 1.000 de metri pătrați și am început să investim în echipamente, inclusiv într-un CNC. Tot atunci am deschis showroom-ul din Bulevardul Unirii, iar prin 2008-2009 a apărut exportul – Cipru, Franța și Finlanda. De acolo ne-am mutat unde suntem acum și în anul 2015 am reutilat toată hala numai cu utilaje Felder. În ceea ce privește exportul, acum încercăm să intrăm pe piața din Elveția de unde avem deja două comenzi. Am plecat de la un angajat și am ajuns în prezent la aproximativ 30.

 

De ce ați ales echipamentele de la Felder Gruppe?
La un moment dat, înainte de intrarea României în Uniunea Europeană, Guvernul a dat pentru trei luni scutire de taxe pentru achiziții de utilaje. Atunci am hotărât să ne tehnologizăm și, văzând la un târg un echipament care ne-a convins, l-am luat pe acela. Ulterior, fiind mulțumit de acest utilaj, am mers în continuare cu Felder. Și pentru că suntem unul dintre primii din România care a cumpărat Felder s-a creat o relație specială între companii.

Foto: Centru de prelucrare cu comandă numerică (CNC) FORMAT-4 Profit H200

 

Ce contează cel mai mult atunci când achiziționați un echipament?
În primul rând mă interesează prețul ca să știu dacă mi-l pot permite. În al doilea rând, după ce am ales furnizorul utilajului de care avem nevoie, trebuie să fiu sigur că firma care mi-l vinde îmi oferă garanție la utilaj și este o firmă serioasă pe care mă pot baza ca service și piese de schimb. În plus, service-ul trebuie să fie rapid și eficient pentru a nu fi blocată producția. Mai mult decât atât, la finalul anului 2015 când am reutilat hala, am considerat că este important să avem un singur furnizor ca să nu sun la multe firme atunci când am probleme.

 

Cum v-au ajutat utilajele de la Felder Gruppe în activitate?
Pe de-o parte avem utilaje care ne ajută să facem operațiuni pe care înainte le realizam la terți. Iar pe de altă parte cele care le-au înlocuit pe cele vechi au un randament mai bun, un consum mai mic, mai multe scule etc. Pe scurt ne ajută la productivitate, la calitate și ne asigură liniștea că cel puțin cinci ani nu vom avea probleme cu ele pentru că sunt noi.

 

Ce credeți că apreciază clienții dumneavoastra la serviciile pe care le oferiți?
Faptul că noi producem mobila după o anumită tehnologie și respectând reguli universal valabile în domeniu după ce le-am studiat la producători cu tradiție din industrii de tradiție. Și mă refer aici, în special, la Italia. Mai apreciază serviciile complementare pe care le oferim, mai exact cele de design. Și nu doar faptul că le oferim, ci mai ales felul în care o facem, adaptând mobila produsă la proprietatea respectivă și consiliind clientul cum este cel mai bine pentru el.

 

Aveți clienți mai vechi care v-au devenit prieteni?
Cu siguranță da. Tot mai mulți clienți vechi revin la noi. Dacă au lucrat cu noi și mai au nevoie de mobilă, majoritatea covârșitoare se întorc la noi.

 

Care a fost prima lucrare pe care ați realizat-o?
Un mobilier de dormitor de copil, un dressing mare pe hol și ceva în living.

 

Aveți o lucrare de care vă amintiți în mod special?
Sunt mai multe. Dar vă dau un singur exemplu: o familie de tineri foarte simpatici care au cumpărat de la noi cea mai scumpă bucătărie pe care o produceam atunci, clienți cu care am continuat să lucrăm. Iar cu banii pe care i-am încasat pe acea lucrare am cumpărat primul computer al firmei.

Consider că orice faci pe lumea asta trebuie să fie cu pasiune ca să îți iasă bine.

 

Ce înseamnă pentru dumneavoastră mobilă cu pasiune, soluție cu suflet?
Consider că orice faci pe lumea asta trebuie să fie cu pasiune ca să îți iasă bine. Altfel nu se poate. Iar în ceea ce privește sufletul, eu mă implic în orice comandă și sfătuiesc clientul cum este mai bine pentru el, nu pentru noi. Iar dacă nu vrea să țină cont de sfaturi îmi pare foarte rău.