Confort Mob – mobilă de calitate și profesionalism  

Daniel Morar, Confort Mob, Sibiu: „Îmi doream de mult o mașină de cant cu prefrezare. Am tot testat piața, am căutat și la alte firme, dar până la urmă m-am decis să iau mașina pentru aplicarea cantului Felder G 480 pentru că este cea mai potrivită pentru nevoile mele de producție și pentru spațiul de care dispun în atelier”. 

Confort Mob – mobilă de calitate și profesionalism  

Daniel Morar, Confort Mob, Sibiu: „Îmi doream de mult o mașină de cant cu prefrezare. Am tot testat piața, am căutat și la alte firme, dar până la urmă m-am decis să iau mașina pentru aplicarea cantului Felder G 480 pentru că este cea mai potrivită pentru nevoile mele de producție și pentru spațiul de care dispun în atelier”. 

INTERVIU Felder Gruppe România: Daniel Morar, Confort Mob, Sibiu

Daniel Morar a urmat cursurile liceului de industria lemnului din Sibiu. Producția de mobilier a fost pentru el un pas firesc pe care l-a făcut în 2005, atunci când a început efectiv să facă mobilă. La început de drum i-a fost destul de greu pentru că nu avea scule sau utilaje și era nevoit să apeleze la serviciile altor ateliere pentru debitare și aplicare cant. Cu timpul, a reușit să-și achiziționeze propriile utilaje și acum realizează în medie 56 bucătării din PAL/MDF la comandă lunar.   

 

Puncte cheie:   

  • Producție: mobilier din PAL/MDF la comandă     
  • Utilaje achiziționate:       
  • Criterii pentru alegerea furnizorului pentru utilaje: calitatea utilajelor și adaptarea acestora la nevoile individuale de prelucrare 
  • Secretul succesului afacerii sale: calitatea produselor și profesionalismul în relația cu clienții. 

 

Cum ați ajuns să produceți mobilă? 

Daniel Morar: Am ajuns în acest domeniu pentru că asta mi-am dorit să fac, nu a fost nimic întâmplător. Am terminat liceul de industria lemnului din Sibiu. Apoi, în 2005 m-am apucat efectiv să fac mobilă. A fost greu la început pentru că nu aveam scule, nu aveam utilaje. Tăiam și căntuiam în alte părți, asamblam piesele de mobilă și mergeam la montaj. Încet, încet m-am pus pe picioare și am reușit să-mi iau și eu utilaje. În 2008 am avut prima mea mașină de cant.  

 

Ce produceți mai exact?  

Daniel Morar: În acest moment realizăm în principal mobilă de bucătărie și avem o medie de 56 bucătării pe lună. Dar avem și comenzi pentru dormitoare, sufragerii, baruri, recepții și alte piese de mobilier care se pot face la comandă din PAL și MDF.  

 

Aveți vreo lucrare deosebită de care vă amintiți?  

Daniel Morar: Fiecare lucrare e deosebită în felul ei, cu dificultate mai mică sau mai mare, clienți mai dificili sau mai prietenoși, pentru noi fiecare comandă are povestea ei. Dacă ar fi să menționez una în mod special, îmi vine în minte prima lucrare pe care am realizat-o chiar pentru ai mei acasă, o comodă și două noptiere. 

 

Cum ați ajuns să colaborați cu Felder Gruppe România? 

Daniel Morar: Frecventam târgurile BIFE-SIM de ceva timp pentru că îmi doream de mult o mașină de cant cu prefrezare. Am tot testat piața, am căutat în stânga, în dreapta și la alte firme, dar până la urmă m-am decis să iau mașina Felder G 480 pentru că este cea mai potrivită pentru nevoile mele de producție și pentru spațiul de care dispun în atelier. De când lucrez cu ea, producția merge foarte bine. Finisează extraordinar de bine, cel puțin cantul ABS 22x2 mm iese perfect. 

Daniel Morar lângă mașina pentru aplicarea cantului Felder G 480
Foto: Daniel Morar lângă mașina pentru aplicarea cantului Felder G 480

 

Ce credeți că apreciază cel mai mult clienții la dumneavoastră? 

Daniel MorarCred că în primul rând apreciază calitatea produselor noastre și profesionalismul de care dăm dovadăPentru noi este importantă și imaginea pe care le-o oferim clienților atunci când mergem la montaj. În acest sens cred că ne ajută și sculele de mână pe care le avem. Lucrăm doar cu Festool pentru că altfel te vede clientul când mergi la el cu un set frumos, un cărucior cu systainere compartimentate în care totul este organizat. Parcă are încredere mai mare în tine.  

 

Ce înseamnă pentru dumneavoastră mobilă de calitate?  

Daniel Morar: Pentru mine, mobila de calitate este mobila fără reproș. Să fie bine lucrată, cu materiale bune și feronerie de calitate, PAL-ul sau MDF-ul să fie tăiat și căntuit cum trebuie, fără urme sau defecte. 

 

 

Piesele de mobilier realizate de Confort Mob le puteți vedea pe website www.mobilasibiu.com și pe pagina de Facebook Confort Mob SRL.