Edy Dinamic Mob a fost înființată în urmă cu patru ani, dar Felix Petre, administrator, are o experiență de mai mult de 20 de ani în domeniul mobilierului din PAL. De la început și-a dotat atelierul cu echipamente Felder Gruppe pentru că a lucrat cu ele în alte firme și s-a convins de calitatea lor. În aceeași măsură, apreciază și colaborarea cu oamenii de la Felder Gruppe România pe care îi consideră foarte serioși, prompți și profesioniști.

Foto și interviu: Dan Călin

Edy Dinamic Mob a fost înființată în urmă cu patru ani, dar Felix Petre, administrator, are o experiență de mai mult de 20 de ani în domeniul mobilierului din PAL. De la început și-a dotat atelierul cu echipamente Felder Gruppe pentru că a lucrat cu ele în alte firme și s-a convins de calitatea lor. În aceeași măsură, apreciază și colaborarea cu oamenii de la Felder Gruppe România pe care îi consideră foarte serioși, prompți și profesioniști.

Foto și interviu: Dan Călin

INTERVIU Felder Gruppe România: Felix Petre, Edy Dinamic Mob, Buzău

Cum ați ajuns în acest domeniu?

Am început la 18 ani, în anul 1997, atunci când m-am angajat la o firmă de amenajări interioare ca să nu mai depind de banii părinților și să îi am pe ai mei. Era un domeniu abia intrat pe piață și mi s-a părut interesant. Tot atunci a apărut PAL-ul și am început să lucrăm cu el. Dar nu aveam echipamente ca acum, ci tăiam cu circularul de mână, căntuiam cu fierul de călcat, prindeam șuruburile cu șurubelnița, și așa mai departe. Și a mers bine. Acolo am învățat meserie. Apoi, după ce mi-am satisfăcut stagiul militar m-am reîntors în domeniu, dar la altă firmă unde am lucrat 13 ani și unde am cunoscut utilajele Felder Gruppe.

Foto: Felix Petre, administratorul Edy Dinamic Mob, Buzău, alături de fierăstrăul circular de formatizat cu masă mobilă Felder K500 S

 

Pentru că lucram mobilă și în timpul liber, prin 2011-2012 m-am hotărât să plec de acolo și să fiu pe cont propriu. Până în anul 2014 când am deschis firma, m-am chinuit cum am putut. Însă mi-a mers tot mai bine și am prins un contract cu un lanț de magazine în mall-urile din toată țara. Lucrarea m-a ajutat să cresc și să investesc în utilaje mai performante. Am sunat direct la Felder Gruppe România pentru că știam echipamentele și cum se lucrează cu ei. Sunt foarte mulțumit și de utilajele Felder Gruppe și de colaborarea cu oamenii de acolo care sunt foarte serioși, prompți și profesioniști.

Singura problemă pe care o am este să găsesc oameni cu experiență în domeniu care să lucreze în atelier. Acum suntem trei într-o hală de aproape 200 mp și am mai avea nevoie de încă doi-trei. Caut de jumătate de an și nu găsesc.

Am sunat direct la Felder Gruppe România pentru că știam echipamentele și cum se lucrează cu ei. Sunt foarte mulțumit și de utilajele Felder Gruppe și de colaborarea cu oamenii de acolo care sunt foarte serioși, prompți și profesioniști.

Foto: Felix Petre, administratorul Edy Dinamic Mob, Buzău, alături de mașina de aplicat cant Felder G320

 

Care a fost primul obiect de mobilier pe care l-ați realizat?

Cu firma mea, prima piesă a fost un dormitor de copil sau o bucătărie. Nu-mi mai amintesc. Iar la 18 ani când am început, am realizat câteva bibliorafturi și mobilier pentru un hotel de pe litoral.

 

Familia dumneavoastră se implică în afacere?

Doar soția mă ajută cu actele, cu contabilitatea primară. Băiatul meu are 14 ani, dar nu pare interesat de domeniu, iar fetița are zece luni.

 

Ce produceți?

Mobilier la comandă realizat din PAL. Cele mai căutate sunt dressing-urile și bucătăriile.

Foto: Mașina de aplicat cant Felder G320, sistemul de exhaustare Felder AF 14 și mașina de găurit multiplu Felder FD21 Pro, în atelierul Edy Dinamic Mob, Buzău

 

Vă amintiți vreo lucrare deosebită?

Îmi amintesc de o bucătărie pe care am realizat-o cu sisteme complet noi, o lucrare care m-a pus oarecum în dificultate. Apoi, îmi amintesc cu drag că un prieten a vrut să-i fac mobila pentru living. A venit, mi-a arătat niște poze cum ar vrea să iasă și m-a întrebat dacă pot. M-am ambiționat și i-am făcut mobila. Era vorba despre tăieri la 45 de grade pentru îmbinări care să nu se vadă.

 

Ce înseamnă pentru dumneavoastră „mobilă cu pasiune”, „soluție cu suflet”?

Ca să faci mobilier cred că trebuie să pui ceva suflet. Pentru că altfel nu iese și nu te sună clienții. Nu cred în mobila făcută doar pentru bani. Eu când plec de la client sunt mulțumit dacă el este mulțumit.

 

De când lucrați cu echipamentele Felder Gruppe în această firmă?

De un an și deja mă gândesc să fac un buy-back cu mașina de căntuit și să iau una cu prefrezare, așa cum trebuia să fac de la început. Acum oamenii caută calitate, așa că ai nevoie de echipamente care să te ajute să obții calitate.

Acum oamenii caută calitate, așa că ai nevoie de echipamente care să te ajute să obții calitate. Deja mă gândesc să fac un buy-back cu mașina de căntuit și să iau una cu prefrezare.

Ce vă interesează la un echipament atunci când doriți să achiziționați unul?

În primul rând calitatea lui, felul în care este construit. Când mi-au spus cei de la Felder Gruppe România că sistemul de glisare a mesei mobile X-Roll® are garanție zece ani, am înțeles ce calitate oferă. Apoi mă interesează profesionalismul celor care îl vând. Cu cei de la Felder Gruppe România m-am consultat în absolut orice nedumerire am avut, mi-au făcut recomandări, m-au ajutat chiar și cu banca de la care am luat leasing-ul. N-am ce să zic, sunt foarte serioși.

Când mi-au spus cei de la Felder Gruppe România că sistemul de glisare a mesei mobile X-Roll® are garanție zece ani, am înțeles ce calitate oferă. M-am consultat cu ei în absolut orice nedumerire am avut, mi-au făcut recomandări. N-am ce să zic, sunt foarte serioși.

Foto: Administratorul Felix Petre și angajații Edy Dinamic Mob, formatizând panouri cu fierăstrăul circular cu masă mobilă de formatizat Felder K500 S

 

Cum v-au ajutat echipamentele Felder Gruppe în producție?

Nici nu pot descrie cum și cât de mult ne ajută față de perioada în care debitam și căntuiam la alții. Este o diferență enormă și îți oferă stabilitate și control asupra lucrărilor. Am devenit independenți și putem fi siguri că ne respectăm termenele date.

Nici nu pot descrie cum și cât de mult ne ajută echipamentele Felder Gruppe. Este o diferență enormă și îți oferă stabilitate și control asupra lucrărilor.

 

Ce credeți că apreciază clienții la dumneavoastră?

Seriozitatea și calitatea. Ne respectăm termenele date și oferim o calitate bună.

 

Cu ce clienți lucrați?

În general cu persoane fizice și mai puțin cu cele juridice, din toată țara.

 

Aveți clienți vechi ce revin și cu care ați legat chiar și relații de prietenie?

Da. Am clienți chiar de la 18-19 ani când am început în domeniu care revin și vor să-și schimbe mobila.

 

Ce înseamnă pentru dumneavoastră „mobilier de calitate”?

Trebuie să fie bine lucrat. Te ajută și utilajele, dar trebuie să ai și oameni buni și să folosești materiale de bună calitate.

Foto: Piese de mobilier realizate în atelierul Edy Dinamic Mob cu ajutorul utilajelor Felder Gruppe