Flexi Mob: cel mai bun furnizor de servicii de cantuit și debitat din Zalău

Sandor Kiss, director general la Flexi Mob, a făcut de toate în viață, de la umplut sifoane și realizat cruci și borduri, până la amenajări interioare și garnituri din cauciuc. La tâmplărie a ajuns dintr-o întâmplare, iar afacerea și-a deschis-o pentru că s-a închis firma unde lucra. Un ghinion transformat prin multă muncă în noroc. Cu toate acestea a ajuns cel mai bun din Zalău la debitat și căntuit pentru că oferă calitate, rapiditate și seriozitate, dar și pentru că folosește echipamente foarte bune.
Foto și interviu: Dan Călin

Flexi Mob: cel mai bun furnizor de servicii de cantuit și debitat din Zalău

Sandor Kiss, director general la Flexi Mob, a făcut de toate în viață, de la umplut sifoane și realizat cruci și borduri, până la amenajări interioare și garnituri din cauciuc. La tâmplărie a ajuns dintr-o întâmplare, iar afacerea și-a deschis-o pentru că s-a închis firma unde lucra. Un ghinion transformat prin multă muncă în noroc. Cu toate acestea a ajuns cel mai bun din Zalău la debitat și căntuit pentru că oferă calitate, rapiditate și seriozitate, dar și pentru că folosește echipamente foarte bune.
Foto și interviu: Dan Călin

 

 

 

 

INTERVIU Felder Gruppe România: Sandor KISS, Flexi Mob, Sălaj

Cum ați ajuns în acest domeniu?

La 16 ani m-am dus să dau la sapă și să câștig bani. Apoi am umplut sifoane până am fost diagnosticat cu hernie și m-am operat. După câteva luni m-am angajat la o vulcanizare și faceam garnituri. Ulterior, am lucrat la cimitir, făceam cruci și borduri. Până să mă duc în armată am lucrat în amenajări interioare, dar s-a desființat postul până am terminat eu armata și uite așa, iar trebuia să-mi caut un loc de muncă.

Un prieten a citit în ziar că o firmă care realiza acoperișuri și tâmplărie termoizolantă angajează. Ne-am dus amândoi la muncă, dar după numai o săptămână prietenul meu a făcut aprindere la plămâni și a renunțat la job. Eu am rămas la firma aceea. Îmi amintesc că prima dată m-au pus să lucrez la acoperișuri, apoi la tâmplărie și după aceea la debitare.

Foto: Sandor Kiss, director general Flexi Mob, Agregat industrial pentru formatizare în pachet FORMAT-4 Kappa Automatic 80.32.32

 

Așa am devenit în anul 2001 tâmplar. Am lucrat la ei șapte ani, timp în care am fost avansat șef de atelier. De asemenea, la debitare veneau oamenii și mă rugau să le fac o masă, un dulap, un birou sau un scaun. Și m-am apucat să le fac. Așa am învățat și am ajuns să fac și obiecte de mobilier mai complicate: dressinguri, paturi supraetajate etc. Anul 2007 a fost anul schimbării, patronul s-a hotărât de pe o zi pe alta să închidă firma și să mute totul de acolo.

M-am sfătuit cu soția și am hotărât să cumpărăm un circular și să continuăm treaba în același spațiu. Ne-am deschis firma dar nu avea să fie ușor, aveam nevoie și de o mașină de debitat. M-am interesat pe la toată lumea, iar cel care venea să ne ascută cuțitul mi-a dat numărul de telefon de la cineva care vinde echipamente. Așa am ajuns să sun la Felder Gruppe și să cumpăr un circular cu bani împrumutați de la familie și de la prieteni. A fost primul circular nou din Zalău. Am dat drumul la activitate pentru că tot veneau clienți, aceștia fiind obișnuiți cu locul acela și știindu-mă de la fosta firmă. Într-un an am reușit să înapoiem toate datoriile pe care le făcusem pentru achiziționarea circularului.

De la Felder Gruppe am cumpărat un circular cu bani împrumutați de la familie și de la prieteni. A fost primul circular nou din Zalău.

Foto: Fierăstrău circular cu masă mobilă de formatizat Felder K915 PRO

 

Și ca să nu stau linistit, anul următor am cumpărat mașina de căntuit și tot așa în fiecare an: un autoturism, o motocicletă, al doilea circular, o hală de producție și un Format-4 de tăiat în pachet. Hala am fost «obligat» să o cumpăr pentru că o firmă concurentă a vrut să se mute în curtea unde ne-am mutat noi cu chirie, dar mai spre stradă, ca să beneficieze de vadul pe care l-am format. Înainte să ne mutăm lucram într-o hală de 240 mp, iar acum avem 430 mp. Dificil ne este însă cu personalul. Am avut 11 oameni din care mai sunt doar patru pentru că au plecat să lucreze în străinatate.

Fiind multumiți am cumpărat ulterior o mașină de căntuit, apoi al doilea circular și un Format-4 de tăiat în pachet.

Familia se implică în afacere?

Da. Și soția și fata. Iar fata, chiar dacă este mică, ne ajută cu tot ceea ce poate și stie chiar și să bage sau să scoată de la căntuit.

De ce ați ales să achiziționați echipamente de la Felder Gruppe?

Prima dată pentru că au avut pe stoc ceea ce îmi trebuia mie foarte repede, dar și pentru că fiind un echipament mai scump, sigur era mai bun. Apoi, când am vrut să mai iau ceva, am revenit la Felder pentru că am fost foarte mulțumit de circular. Are zece ani și lucrează la fel de bine ca la început și nici nu s-a stricat niciodată. Asta în condițiile în care vreo șapte din cei zece ani am lucrat în două schimburi. L-am folosit serios.

Cum v-au ajutat echipamentele de la Felder Gruppe în activitate?
Mă ajută foarte mult. Chiar de curând vorbeam cu cineva din domeniu și-mi spunea că în Zalău nu prea taie nimeni atât de bine ca noi. Utilajele Felder sunt din cale afară de bune și de durabile.

Utilajele de la Felder Gruppe România sunt din cale afară de bune și de durabile.

 

Care sunt cele mai importante criterii pe care le luați în considerare atunci cand vreți să investiți în echipamente?

Totul. Inclusiv șuruburile de prindere în pardoseală sau înălțimea mesei de lucru. Trebuie să fie ușor de lucrat cu ele și de întreținut, trebuie să fie masive și să dea calitate.

Care credeți că sunt motivele pentru care clienții vin la dumneavoastră și nu la alții?

Calitatea, rapiditatea și seriozitatea. De exemplu, a venit astazi un client care mi-a spus că-i trebuie patru bucăți de PAL, dar îi trebuie pe loc pentru că vine de departe. În maximum zece minute i le-am dat. Iar dacă promit că mâine dimineață este gata lucrarea, mă țin de cuvânt chiar dacă trebuie să stau noaptea să o fac. Iar calitatea tăierii o dau mașinile și, de multe ori, oamenii nu știau care este fața și care este spatele materialului ca să dea găurile pentru balamale. În plus, îi sfătuim pe clienți cum este mai bine pentru ei.

Clienții se întorc la noi fiindcă le oferim calitate, rapiditate și seriozitate. Întotdeauna mă țin de cuvânt, chiar dacă poate lucrez toată noaptea.

 

Aveți clienți vechi ce revin și cu care ați legat chiar și relații de prietenie?

Da, cu toți suntem prieteni la cataramă și ne ajutăm reciproc oricând avem nevoie.

Vă amintiți despre o lucrare deosebită pe care ați realizat-o?

Nu pot să mă laud cu mobila pentru că nu mai fac de șapte ani, dar sunt cel mai bun la debitat și la căntuit.

Foto: Piese debitate de Flexi Mob cu utilaje Felder Gruppe