Mihail Istvan Illyes: Trebuie să ții mereu la calitate pentru că oamenii au o problemă cu ochii, văd prea bine orice defect! 

Mihail Istvan Illyes: „Am analizat toate utilajele de pe piață, iar cele de la Felder Gruppe sunt cele mai bune și mai compacte. Mașina pentru aplicarea cantului Felder G 360 este o investiție foarte bună, merită fiecare euro pe care l-am plătit. Mi-a crescut foarte mult productivitatea, am câștigat timpul pe care îl petreceam de obicei pentru finisarea manuală. Ce lucram înainte într-o săptămână, cu G 360 nu îmi ia nici măcar o zi, nu reușesc să debitez cât poate G 360 să căntuiască.”

Mihail Istvan Illyes: Trebuie să ții mereu la calitate pentru că oamenii au o problemă cu ochii, văd prea bine orice defect! 

Mihail Istvan Illyes: „Am analizat toate utilajele de pe piață, iar cele de la Felder Gruppe sunt cele mai bune și mai compacte. Mașina pentru aplicarea cantului Felder G 360 este o investiție foarte bună, merită fiecare euro pe care l-am plătit. Mi-a crescut foarte mult productivitatea, am câștigat timpul pe care îl petreceam de obicei pentru finisarea manuală. Ce lucram înainte într-o săptămână, cu G 360 nu îmi ia nici măcar o zi, nu reușesc să debitez cât poate G 360 să căntuiască.”

INTERVIU Felder Gruppe România: PFA Illyes Mihail Istvan – Sovata, Mureș

Mihail Istvan Illyes a pășit în domeniul producției de mobilă în urmă cu 20 de ani. Decizia de a-și deschide propriul atelier a fost luată mai mult din pragmatism. S-a bazat pe faptul că este o afacere bună din care se poate trăi bine. Treptat, a început să-i placă acest domeniu și s-a hotărât să investească în utilaje care să-i ușureze munca, să-i ofere calitate în prelucrare și să-i crească productivitatea. Astfel, a achiziționat mașina pentru aplicarea cantului Felder G 360 și produce în medie 2 – 3 bucătării din PAL pe săptămână. Pentru Mihail Istvan Illyes, secretul succesului este să fii un psiholog bun ca să înțelegi exact ce își dorește clientul și să fii un meseriaș bun ca să execuți exact ce vrea clientul.     

Puncte cheie:   

  • Producție: mobilă din PAL la comandă   
  • Utilaje achiziționate:    
  • Criterii pentru alegerea furnizorului de utilajeseriozitatea și flexibilitatea companiei, calitatea oferită în prelucrare, dotările și construcția compactă a utilajelor  
  • Secretul succesului: „să fii un psiholog bun ca să înțelegi exact ce își dorește clientul, și să fii un meseriaș bun ca să execuți exact ce vrea clientul 
  • Sfaturi și recomandări pentru viitorii antreprenorisă fie serioși pentru că trebuie să te ții de treabă și să-ți respecți cuvântul ca să nu-ți dezamăgești clienții. În al doilea rând, să aibă curaj pentru că niciodată nu-i ușor la început, dar lucrurile se reglează din mers și experiența se dobândește 

 

Cum ați ajuns în acest domeniu? De unde pasiunea pentru mobilă?    

Mihail Istvan Illyes: În anii´90, fratele meu a fost în Ungaria. Acolo a lucrat la o fabrică de mobilă din PAL. Așa am descoperit că producția de mobilă poate fi o afacere bună și că poți să trăiești bine. Când am început noi această afacere, puteai să faci orice că se vindea bine. Așa că am intrat în acest domeniu și a început să îmi placă. Și îmi place mai mult acum pentru că nu ne mai rezumăm doar la producția în sine, facem și design. Practic, nu facem doar mobilă, facem creație. 

 

Care a fost primul obiect de mobilier pe care l-ați realizat?  

Mihail Istvan Illyes: Prima mea piesă de mobilier a fost un șifonier mare. După vreo 20 de ani, când am fost să văd în ce stare se mai află, mi-a fost puțin rușine de lucrarea pe care o făcusem. Pe vremea aceea nu aveam utilaje performantelucram la un circular rudimentarfăcut de mine.  

 

Familia dumneavoastră se implică în afacere? 

Mihail Istvan Illyes: Nu, lucrez singur. Nici soția, nici copiii nu sunt atrași de acest domeniu. Din păcate, nu cred că voi avea nici cui să predau afacerea când nu voi mai putea munci. Fiul meu este muzician în București, iar fiica mea este pasionată tot de muzică, acum este la liceu la Târgu Mureș. Deci, nici ginere nu cred că voi avea în Sovata care să preia afacerea.  

 

Ce produceți mai exact?  

Mihail Istvan Illyes: În momentul de față realizăm mobilă din PAL. Săptămânal producem în medie 2 – 3 bucătării.   

 

De ce ați ales Felder Gruppe România? 

Mihail Istvan Illyes: Să știți că am analizat toate utilajele de pe piață, iar cele de la Felder Gruppe sunt cele mai compacte și mai bune, asta m-a interesat cel mai mult.  

Apoi, seriozitatea și flexibilitatea companiei. A contat foarte mult ajutorul pe care mi l-au oferit atunci când am vrut să achiziționez prima mașină de cant și nu am avut bani suficienți. Am apreciat extraordinar de mult faptul că mi s-a dat posibilitatea să achit în termen 30-60 de zile suma care îmi lipsea. Dacă Felder Gruppe România nu mi-ar fi oferit această posibilitate, cel mai probabil aș fi cumpărat o mașină chinezească.     

masina-pentru-aplicarea-automata-a-foliei-de-cant-Felder-G360-atelier-Mihail-Istvan
Foto: Mașina pentru aplicarea cantului Felder G 360 în atelierul lui Mihail Istvan Illyes

 

Cum vă ajută utilajele Felder Gruppe în producție?  

Mihail Istvan Illyes: Mă ajută extraordinar de mult! În primul rând, mașina pentru aplicarea cantului Felder G 360 este o investiție foarte bună, merită fiecare euro pe care l-am plătit. Are toate dotările de care am nevoie într-un șasiu compact care ocupă foarte puțin spațiu. Cel mai important lucru pentru mine este pre-frezarea, nu trebuie decât să fiu atent la debitare și lucrarea iese perfect.  

Apoi, dacă mă gândesc la cheltuielile cu forța de muncă, acest echipament suplinește cu brio costurile și îmi oferă și calitatea de care am nevoie.  

Mi-a crescut foarte mult productivitatea, am câștigat timpul pe care îl petreceam de obicei pentru finisarea manuală. Ce lucram înainte într-o săptămână, cu G 360 nu îmi ia nici măcar o zi. Nu reușesc să debitez cât poate G 360 să căntuiască. O recomand tuturor, dacă lucrezi tu și un angajat cum este cazul meu, chiar merită să ai o astfel de mașină! 

Mașina pentru aplicarea cantului Felder G 360 este o investiție foarte bună, merită fiecare euro pe care l-am plătit. Mi-a crescut foarte mult productivitatea, am câștigat timpul pe care îl petreceam de obicei pentru finisarea manuală. Ce lucram înainte într-o săptămână, cu G 360 nu îmi ia nici măcar o zi. Nu reușesc să debitez cât poate G 360 să căntuiască.

atelier-PFA-Istvan-Illyes-masina-pentru-aplicarea-cantului-Felder-G360
Foto: Tânărul ucenic al lui Mihail Istvan Illyes lângă mașina pentru aplicarea cantului Felder G 360

 

Cum caracterizați parteneriatul cu Felder Gruppe România? 

Mihail Istvan Illyes: Colaborarea este excelentă, chiar și atunci când am avut nevoie de piese de schimb totul s-a derulat în termen foarte scurt. Sunt foarte mulțumit!  

 

Care este secretul succesului afacerii dumneavoastră? 

Mihail Istvan Illyes: Secretul succesului este să fii un psiholog bun ca să înțelegi exact ce își dorește clientul și să fii un meseriaș bun ca  execuți exact ce vrea clientulDacă nu poți să te înțelegi cu clientul, nu faci nimic, chiar dacă ești cel mai bun meseriaș.    

 

Ce i-ați sfătui pe cei care vor să-și deschidă o afacere în producția de mobilier? 

Mihail Istvan Illyes: În primul rând, îi sfătuiesc să fie serioși pentru că trebuie să te ții de treabă și să-ți respecți cuvântul ca să nu-ți dezamăgești clienții. În al doilea rând, să aibă curaj pentru că niciodată nu-i ușor la început, dar lucrurile se reglează din mers și experiența se dobândește.   

 

Ce înseamnă pentru dumneavoastră „mobilă de calitate”? 

Mihail Istvan Illyes: Calitatea pentru mine înseamnă să fie clientul satisfăcut. Indiferent dacă pierzi sau câștigi, nivelul de calitate trebuie să fie întotdeauna același și pentru acest lucru ai nevoie de multă răbdare. Pentru că un client nemulțumit face cât 50 mulțumiți, reclama proastă se duce repede. Trebuie să ții mereu la calitate pentru că oamenii au o problemă cu ochii: văd prea bine orice defect!  

Indiferent dacă pierzi sau câștigi, nivelul de calitate trebuie să fie întotdeauna același. Trebuie să ții mereu la calitate pentru că oamenii au o problemă cu ochii: văd prea bine, orice defect! Reclama proastă se duce repedeiar un client nemulțumit face cât 50 mulțumiți.

Ce planuri de viitor aveți? 

Mihail Istvan Illyes: Îmi propun să mai lucrez încă vreo 15 ani, dar vreau să renunț la producția de mobilă și să mă axez doar pe servicii de debitare și aplicare cant, e mai ușor și mai rentabil. Acesta a fost și motivul pentru care am achiziționat mașina pentru aplicarea cantului Felder G 360.