De la hobby la profesieTDH EXPMOB, IAȘI – o afacere de succes 

Dorin Holca din Iași a reușit să facă profesie din pasiunea lui pentru mobilă și a dezvoltat o afacere de succes. A învățat singur să facă piesele de mobilier, iar acum produce mobilă din PAL/MDF la comandă.

Dorin Holca: “Realizăm bucătării, dormitoare, mobilier hol, tot ce înseamnă mobilier pentru case, apartamente și sedii de firme”.

De la hobby la profesieTDH EXPMOB, IAȘI – o afacere de succes 

Dorin Holca din Iași a reușit să facă profesie din pasiunea lui pentru mobilă și a dezvoltat o afacere de succes. A învățat singur să facă piesele de mobilier, iar acum produce mobilă din PAL/MDF la comandă.

Dorin Holca: “Realizăm bucătării, dormitoare, mobilier hol, tot ce înseamnă mobilier pentru case, apartamente și sedii de firme”.

INTERVIU Felder Gruppe România: Dorin Holca, TDH EXPMOB, IAȘI

Din punct de vedere profesional, ce poate fi mai frumos decât să faci ceea ce îți place și să-ți câștigi existența din pasiunea ta? Ei bine, Dorin Holca din Iași este unul dintre norocoșii care a reușit să facă profesie din pasiunea lui pentru mobilă. L-am vizitat și noi în atelier și l-am întrebat cum a reușit.  

Pentru că era pasionat, mergea des prin magazinele de profil și se uita la cum sunt realizate diferite piese de mobilier. Așa a învățat singur să facă mobilă. Încetul cu încetul, de la un dulap simplu în două uși, a ajuns să mobileze locuințe, sedii de firme, restaurante și cabane.  

Nu a avut utilaje profesionale de la început, era nevoit să apeleze la un partener prestator de servicii pentru aplicarea cantului. Dar, cu timpul, a reușit să investească în utilaje Felder Group despre care spune că îl ajută foarte mult în producție. Mai ales mașina de cant Felder G 360, care îi scurtează timpul de producție, costurile și deplasările pentru că nu mai este nevoit să căntuiască piesele în altă parte, le face chiar la el în atelier la nivelul de calitate de care are nevoie.   

 

Puncte cheie:      

 

mașina de găurit multiplu Felder FD 21 PRO in atelier TDH EXPMOB
Foto: Dorin Holca în timp ce asamblează sertarele unui dulap. În dreapta imaginii, mașina de găurit multiplu Felder FD 21 PRO

 

Cum ați început să faceți mobilă?   

Dorin Holca: La început a fost un hobby, mă uitam prin magazinele de mobilă să văd cum sunt realizate diferite piese de mobilier, din câte elemente, ce tipuri de îmbinări. Și mi-am dat seama că pot face și eu, mai ales că îmi placeAm învățat încetul cu încetul, de la un dulap simplu în două uși până la mobilier complet pentru locuințe.  

La început a fost un hobby. Încetul cu încetul, am învățat singur să fac mobilă. De la un dulap simplu în două uși, până la mobilier complet pentru locuințe.

 

Și astăzi? Unde vă aflați?  

Dorin Holca: Acum realizăm mobilă din PAL/MDF la comandă. Bucătării, dormitoare, mobilier hol, etc. Tot ce înseamnă mobilier pentru case, apartamente. În momentul de față 80% dintre clienți sunt persoane fizice. Dar facem și mobilier office pentru sedii de firme, mobilier pentru cafenele, restaurante, cabane. Soția este și ea implicată în afacere, ea este administratorul firmei și se ocupă și de contabilitatea primară. 

 

Care sunt cele mai importante proiecte de până acum? 

Dorin Holca: Toate sunt, dar 3 dintre ele sunt deosebite.  

Prima piesă de mobilier pe care am făcut-o, pentru că prima nu se uită niciodată: un colțar de bucătărie pentru nașul meu în 2002. 

Al doilea proiect deosebit a fost mobilarea sediului din Iași al unui mare institut de cercetare de piață. A fost o lucrare mare, am mobilat de la recepție, până la birourile de call center 

O altă lucrare importantă a fost o mobilă de bucătărie cu MDF frezat și vopsit pentru o casă. A fost complicată, dar ne-a ieșit foarte bine, ne mândrim cu ea.  

Birouri de call center realizate de TDH EXPMOB cu utilajele Felder Group Austria
Foto: Birouri de call center realizate de TDH EXPMOB pentru sediul unui institut de cercetare de piață din Iași

 

Cum a început colaborarea cu Felder Gruppe România? 

Dorin Holca: Am ales să lucrăm cu Felder Gruppe România pentru că știam că utilajele sunt foarte bune și chiar am căntuit câteva piese din PAL la un partener mai vechi care avea o mașină de cant Felder. M-am convins de calitatea pe care o oferă în prelucrare și am zis că dacă tot îmi iau o mașină de cant, de la Felder trebuie să fie. Utilajele îmi scurtează mult timpul de producție, costurile și deplasările. Înainte de a achiziționa mașina de cant Felder G 360 mergeam la un prestator de servicii să căntuiesc piesele și pierdeam mult timp pe drumuri.  

Am căntuit câteva piese din PAL la un partener mai vechi care avea o mașină de cant Felder. M-am convins de calitatea pe care o oferă în prelucrare.

Dorin Holca lângă mașina pentru aplicarea cantului Felder G 360
Foto: Dorin Holca lângă mașina pentru aplicarea cantului Felder G 360

 

Ce credeți că apreciază cel mai mult clienții la dumneavoastră? 

Dorin Holca: Cred că apreciază în primul rând calitatea produselor noastre și flexibilitatea pe care o avem. Realizăm comenzile exact așa cum și le doresc, indiferent de cât de complicate ar fi.  

Mobilă clasică de bucătărie realizată de TDH EXPMOB cu utilajele Felder Group Austria
Foto: Mobilă clasică de bucătărie realizată de TDH EXPMOB

 

Ce planuri de viitor aveți? 

Dorin Holca: Vrem să ne perfecționăm în ceea ce facem, să ne dezvoltăm cât mai mult, să reușim să facem achiziții care să ne ușureze munca și să ne crească productivitatea.   

 

Ce înseamnă pentru dumneavoastră „mobilă de calitate”? 

Dorin Holca: Mobila de calitate este cea bine făcută, trainică și care arată foarte bine. Pentru asta trebuie să acorzi multă atenție detaliilor și finisajele să fie impecabile. Clienții observă orice defect și degeaba le spui că șifonierul tău rezistă 10, 15 ani dacă nu arată și foarte bine. 

 

 

 

Piesele de mobilier realizate de TDH EXPMOB le puteți vedea pe pagina de facebook TDH MOB.