Cristina Mitrache 

Poziție:

Economist

De când:

2019 

Rol:

În cadrul departamentului Financiar  Contabil, când vine vorba defacturi, deconturi, încasări, plăți, chitanțe, conturi bancare, ordine de plată, Cristina este cea care realizează toate operațiunile. 

Luptătoare, veselă și optimistă, Cristina își dedică timpul liber fiicei sale, se implică în organizarea seminariilor pe tema cancerului de sân, pictează pe pietre și este îndrăgostită de flori 

#unprietendecalitate convinge prin propriul exemplu.  

Citat preferat:

Nu am un citat preferat, însă am un motto care mă caracterizează: Trăiește zâmbind!” 

Cum ți se mai spune?

Nepoțica mea îmi spune Ina, iar prietenii îmi spun Crisa. 

Jurnal de Felder

De cât timp lucrezi la Felder Gruppe România?

Am intrat în echipa Felder Gruppe România îaprilie 2019 

Cum a fost prima ta zi la Felder Gruppe România?

A fost o zi încărcată de emoții, dar oamenii pe i-am întâlnit m-au făcut să mă simt bine-venită și să depășesc rapid emoțiile. Mi-a plăcut atmosfera din birou, toată lumea era degajată, ceea ce m-a făcut să cred chiar din prima clipă că am intrat într-o echipă frumoasă. 

Când ai luat prima dată contact cu industria de prelucrare sau cu lumea lemnului în general?

Cu lumea lemnului am luat contact încă din copilărie. Străbunicul meu făcea scaunele mici din lemn pe care își petrecea duminica în fața casei „la drum”. Se poate spune că îmi trag rădăcinile din neam de tâmplari? 

Cu industria de prelucrare a lemnului am luat contact la Felder Gruppe România.   

Care este cea mai mare realizare profesională de până acum?

Cea mai mare realizare profesională este că fac parte din echipa Felder Gruppe România. Și printre realizările de care sunt mândră este și faptul că am lucrat o perioadă pentru Heineken – Polonia.  

Ce înseamnă calitatea pentru tine? Cum ai defini-o?

Pentru mine, calitatea înseamnă lucrul făcut cu pasiune. Pentru că doar dacă pui pasiune, reușești să faci ceea ce-ți propui la un nivel înalt, fără cusur. Unde nu există pasiune, întotdeauna se găsesc defecte. Iar defectele provoacă nemulțumire, frustrare și dezechilibru.   

Lemn sau PAL? Sau ambele?

Lemn și PAL. Ambele materiale au avantajele lor, nu prea pot să aleg unul în defavoarea celuilalt.  

Care sunt utilajele preferate? Te rugăm să ne dai 3 exemple și să ne spui de ce îți plac.

În privința utilajelor, o să-mi exprim părerea mai târziu. Sunt prea tânără în domeniu, încă nu am apucat să le cunosc foarte bine. Promit să revin după ce le aprofundez.     

Te-ai imagina făcând mobilă?

Da, chiar mi-ar plăcea foarte mult. Cu utilajele din portofoliul Felder Gruppe România sigur aș face niște scăunele din lemn care să concureze cu cele pe care le făcea străbunicul meu.  

Care este stilul de mobilier preferat? Și de ce?

Îmi place foarte mult combinația între stilul clasic șcel scandinav, cu piese de mobilier simple, cu linii drepte, clasice, fără înflorituri, care să ocupe cât mai puțin spațiu și să ofere utilitate. 

Care este piesa de mobilier sau obiectul din lemn preferat/ă?

Obiectul preferat este o cutie din lemn perforat pe care am primit-o de la oameni dragi. Nu știu cât de scumpă este având în vedere că este lucrată manual, dar ca valoare sentimentală este de neprețuit.   

Cum ai vrea să fie decorată casa ta de vis?

Casa mea de vis ar avea pereți albi, pardoseală din lemn, șemineu în living, ferestre mari, și neapărat o terasă cu foarte multe flori. 

Care este cea mai mare dorință a ta?

Să nu-i dispară niciodată zâmbetul fetiței mele, Carina-Nectaria. 

Ce voiai să te faci când erai mică?

Când eram mică îmi doream să am o florărie. Iubesc florile foarte mult. Timpul a trecut, am crescut, m-am maturizat, dar dragostea pentru flori a rămas. Singura diferență este că acum nu mai vreau să le aranjez în buchete, vreau să le cresc și să le îngrijesc. 

Ai vreo amintire din copilărie care te-a marcat?

Am avut o copilărie de vis. Îmi amintesc cu drag de sărbătorile de iarnă pe care le petreceam întotdeauna la bunici, în mod special ajunul Crăciunului. Eram foarte mulți copii și mergeam din poartă-n poartă la colindat. Îmi amintesc sunetul pașilor pe zăpadă și covrigii pe care îi primeam, ne bulgăream și ne distram copios.  

Cine este idolul sau personalitatea care te-a marcat?

Nu este idolul meu, dar o apreciez foarte mult pe Michelle Obama. Mi se pare că este un model de decență și implicare civică, o femeie puternică 

Mâncarea preferată?

Ar trebui să spun că îmi place ceva light (ușor) sau sofisticat, dar o să spun exact ce îmi place cel mai mult: pâinea cu unt și brânză la cuptor, o variantă simplă, rapidă și delicioasă! 

Melodia preferată sau genul preferat de muzică?

Ascult orice gen de muzică, dar îmi place în mod special FADO. 

Sportul sau echipa preferată?

Printre sporturile preferate se numără tenisul de câmp și patinajul artistic. Evident, să le urmăresc, dar nu ascund faptul că mi-ar plăcea foarte mult să le și practic.  

Cinci lucruri pe care iubești să le faci în timpul liber.

Timp liber?! Sunt mamă, nu prea am așa ceva.  

În timpul în care nu sunt la birou îmi place să merg la bunici, îmi face mare plăcere să conduc, să văd un film bun, să ies cu bicicleta/ trotineta în parc împreună cu fetița mea.  

Care este plăcerea ta ”nevinovată”?

Înghețata de ciocolată cu mentă, pur și simplu nu pot să-i rezist.  

Talentul tău ascuns?

Hmmm… n-aș zice talent, e mai mult o pasiune: îmi place să pictez pe pietre, le adun de peste tot, dar cele mai reușite picturi îmi ies pe pietrele de râu.  

Cum te-ai descrie într-un singur cuvânt? Sau care e cuvântul care crezi că te definește?

Optimistă 

Cum te descriu prietenii sau familia?

Luptătoare, prietenii știu de ce! Optimistă, veselă, dar și dificilă câteodată, mai ales în zilele în care nu mănânc înghețată de ciocolată cu mentă.  

Ce ar fi surprinși oamenii să afle despre tine?

Cel mai probabil ar fi surprinși de faptul că, împreună cu alte câteva femei puternice, țin seminarii legate de cancerul la sân.  

De ce ți-e frică cel mai mult?

De ce ți-e frică, de aia nu scapi!” 

Ce urăști cel mai mult?

Oamenii cu două fețe 

N-ai putea trăi fără...

Familie 

Cum e să fii femeie într-o lume de bărbați?

Nu putem nici noi fără ei, nici ei fără noi. Cam așa...