În termeni profesionali, Oana organizează, coordonează, supraveghează și controlează activitatea departamentelor din cadrul companiei noastre. În alți termeni, Oana motivează oameni, găsește rezolvări la probleme, muncește cot la cot cu toată echipa și nu uită niciodată o zi de naștere sau o onomastică. În 7 ani de Felder Gruppe România, Oana a avut cel mai mult de învățat din proiectele de recrutare, și-a dat seama cât de important este să angajezi persoanele potrivite, să înțelegi ce motivează fiecare angajat, să găsești persoane care împărtășesc aceleași valori ca tine și să le ajuți să evolueze profesional. Astfel, prin aportul și implicarea Oanei, Felder Gruppe România este #unprietendecalitate nu numai al clienților, ci și al fiecărui angajat în parte.
Nu îndrăznim nu pentru că lucrurile sunt dificile; lucrurile par dificile pentru că nu îndrăznim. Dacă vrei cu adevărat, vei găsi o cale. Dacă nu, vei găsi o scuză.
Cumulat, de 8 ani. M-am angajat în 2005 și în 2009, din motive personale, a trebuit să mă despart cu regret de echipa Felder Gruppe România. În 2015, după 6 ani în care am lucrat la doi mari distribuitori de medicamente, am primit o nouă propunere de colaborare din partea companiei.
Au fost două:
1 octombrie 2005 – am avut ceva emoții pentru că nu era vorba doar despre prima zi la un nou loc de muncă, ci de prima zi la primul meu loc de muncă, motiv pentru care Felder Gruppe România a rămas și va rămâne mereu compania mea de suflet. Pe atunci, aveam numai 20 de ani și eram încă studentă. M-am integrat rapid în echipa tânără, care era încă în formare. Din câte îmi amintesc, în perioada aceea eram în jur de 12 angajați.
2 aprilie 2015 – un nou început, am avut surpriza să mai regăsesc doar câțiva dintre foștii colegi, însă nu am fost nicio secundă îngrijorată pentru că, deși nu cunoșteam echipa, îl cunoșteam pe cel care a pus bazele acestui business, leaderul și sufletul organizației. El a știut mereu că oamenii fac diferența și și-a construit echipa în consecință, cu oameni deschiși, corecți și dispuși să învețe mereu lucruri noi.
Amuzantă: în fiecare an organizăm în cadrul petrecerii de Crăciun, și Secret Santa. Toți colegii încearcă să fie cât mai inventivi și să ofere cadouri cât mai haioase. Anul acesta am fost “campioană” primind unul dintre cele mai haioase cadouri. De învățat: din proiectele de recrutare pe care le-am avut pentru departamentul financiar-contabil am înțeles cât de important este să angajezi persoanele potrivite astfel încât să poți delega din sarcinile curente, să oferi feedback angajaților și să ceri feedback la rândul tău, să înțelegi ce motivează fiecare angajat, să găsești persoane care împărtășesc aceleași valori ca tine și să le ajuți să evolueze profesional. Așa cum spunea Donald H Mcgannon, „ești lider prin acțiune, nu prin poziționare” (“leadership is action, not position”).
Am și “făcut”. O parte din mobilierul nostru este desenat de mine, am debitat PAL-ul la un prestator de servicii și ulterior l-a montat soțul meu.
Modern cu motive florale.
Dressingul, sau mai bine spus dressingurile pentru că niciodată nu sunt suficiente pentru o femeie.
Obligatoriu cu parchet și uși albe din lemn masiv, ferestre mari, mobilier modern în nuanțe de mov sau verde, cu motive florale. Dacă ar mai fi și pe malul mării, ar fi chiar de vis.
Să găsesc echilibrul între viața profesională și cea personală. Pe plan personal, să fiu un exemplu pozitiv pentru fiul meu și să-l ajut să-și descopere pasiunile, iar pe plan profesional, să ating succesul din perspectiva lui Henry David Thoreau: “Să formezi o echipă este doar începutul, să rămâi împreună este progresul, să lucrezi împreună este succesul”.
Învățătoare.
În general, admir oamenii care și-au depășit condiția și au luptat din greu pentru tot ce au obținut. Andrea Bocelli este unul din cântăreții mei preferați, cu o poveste impresionantă de viață. Scriitori preferați: Zig Ziglar și Robert T. Kiyosaki.
Până de curând uram sportul, deși știam că este esențial pentru sănătate. De ceva timp, am început să practic regulat fitness și am început să simt deja beneficiile. Nu pot să spun că am un sport preferat, cu atât mai puțin o echipă.
Să mă joc cu băiețelul meu, să gătesc, să pictez, să călătoresc, să dansez.
1. Toți rămân surprinși când află că m-am căsătorit la 20 de ani.
2. Cunosc foarte bine limbajul surdo-muților.
Să-i văd pe cei pe care-i iubesc că suferă și să nu am cum să-i ajut.
Ipocrizia
Zâmbetul băiețelului meu.