Festool – recomandarea noastră când vorbim despre scule de mână dedicate lemnului

În ceea ce privește prelucrarea lemnului, nu există niciun dubiu că utilajele staționare sunt cea mai bună soluție, asigurând un nivel superior de productivitate și calitate. Portofoliul Felder Group, cel mai mare productor din lume de utilaje clasice pentru prelucrarea secundară a lemnului, a fost special dezvoltat pentru a acoperi toate operațiile de prelucrare indiferent dacă vorbim de un mic atelier sau o fabrică. De aproape 70 de ani, inginerii noștri dezvoltă soluții tehnice care fac echipamentele Felder mai fiabile, mai precise și mai ușor de utilizat în întreagă lume.

În același timp însă, apare la un moment dat nevoia de mobilitate și flexibilitate, pentru a executa anumite prelucrări atât în atelier, cât și în altă locație. De aceea, din dorința de a oferi clienților noștri o gamă cât mai completă de produse, am început în România încă din anul 2014 parteneriatul cu producătorul german de scule de mână Festool.

 

De ce Festool?
Festool targ 1940Festool este compania germană care încă de

la început s-a dedicat reparării, inovării și producerii de scule portabile pentru prelucrarea lemnului. La înființare, în 1925, compania a fost denumită inițial Festo, un acronim al numelor celor doi fondatori.

Până în anii ‘60, când alte firme competitoare începeau să încerce timid piața cu produse similare, cei de la Festool aveau deja în portofoliu din 1927 ferăstrăul cu lanț portabil și erau la a 5-a generație de circular manual.  Gama era completată până în 1962 de o mașină de mortezat cu lanț pentru frezarea canelurilor și executarea găurilor, de primul șlefuitor cu aspirator integrat, un model de pendular cu capotă, precum și de prima șină de ghidare pentru un ferăstrău circular.

Încă de la început, această companie a avut în vizor domeniul dulgheriei și tâmplăriei, astfel încât, în decursul istoriei de peste 95 de ani, a avut timp să își perfecționeze fiecare dintre cele peste 230 de scule pe care le produce în prezent, să înregistreze peste 350 de brevete și să obțină peste 80 de premii internaționale de design industrial și calitate.

 

Calitate și siguranță fără compromisuri

Sculele Festool ușurează munca meseriașilor și îi ajută să obțină mai rapid rezultate perfecte. Fie că este vorba de tăiere, frezare, şlefuire rindeluire, găurire, înșurubare, canelare şi bineînţeles aspirare – Festool deţine de decenii sculele electrice optime pentru fiecare operație de lucru care implică lemnul.Festool-circular

În același timp, în acest domeniu, nu doar calitatea lucrării este importantă, ci și siguranța și confortul utilizatorului. Tehnologiile inteligente din dotarea sculelor Festool, precum SawStop și KickbackStop, detectează și elimină riscurile, evitând astfel producerea de accidente precum tăierea sau rănirea încheieturii și a umărului.

De la greutatea minimă a maşinilor de înşurubat Festool, la reducerea vibraţiilor în timpul şlefuirii şi până la eliminarea totală a producerii de praf în timpul aspirării, aceste scule au grijă de sănătatea ta şi te protejează în mod optim împotriva accidentelor de muncă, care îți pot afecta pe termen lung activitatea.

 

Garanția fiabilității Festool

Sculele Festool sunt concepute să dureze și să funcționeze în cele mai dificile condiții.  Să facă față provocărilor la care le supui zi de zi, an după an.

De aceea, beneficiază de o garanție all inclusive de 3 ani, unde sunt incluse și piesele de uzură tipice precum perii de carbon, rulmenții cu bile, inele de etanșare, chiar și bateriile și încărcătoarele acestora. Dar și asigurarea disponibilității pieselor de schimb pentru o perioadă de minim 10 ani de la încheierea producției.

Cu Festool te poți bucura mai mult timp de sculele tale și poți lucra în continuare la aceeași calitate cu care ți-ai obișnuit clienții. Și începând din acest an, prin intermediul magazinului nostru online, îți oferim posibilitatea de a investi, la preț de producător, în aceste scule de calitate.