Tehnologie CNC accesibilă: Noul centru cu comandă numerică (CNC) FORMAT-4 PROFIT H 200

Tehnologia CNC de ultimă generație este acum disponibilă și pentru atelierele mici și mijlocii.

Indiferent de tipul de producție, de serie sau la comandă, centrul cu comandă numerică universal Format-4 profit H200 va realiza piese la gata cu eficiență maximă, astfel încât să recuperați investiția încă din prima zi de utilizare.

 

 

Șasiul din oțel ranforsat al mașinii garantează stabilitate maximă chiar și la cel mai înalt nivel de solicitare. Datorită soluțiilor multiple de echipare cu diverse configurații de magazii de scule și a programelor de operare eficiente, CNC-urile Format-4 reprezintă o soluție completă și de încredere în producția de uși, ferestre, scări și mobilier din lemn masiv.

Noul profit H 200 înlocuiește vechea generație profit H22.

 

Avantajele dumneavoastră:

 • Design modern și solid, realizat din oțel ranforsat ce conferă stabilitate maximă chiar și la cel mai înalt nivel de încărcare.
 • Până la 36 de poziții pentru scule
 • Control absolut în operare datorită soft-ului avansat ce permite vizualizarea pieselor de lucru, a consolelor și a ventuzelor în mod simultan
 • Operarea CNC-ului de către o singură persoană datorită traverselor ajutatoare pentru poziționarea pieselor
 • Ideal pentru prelucrarea pieselor cu lățime mare datorită limitatorilor cilindrici pentru câmpul de lucu “Punct 0 – Dublu” – al doilea rând de limitatori
 • Îndepărtarea eficientă a rumegușului, așchiilor și resturilor mari de material datorită bandei transportoare și a containerului
 • Identificarea statusului mașinii din orice unghi al atelierului prin sistemul cu display de schimbare a culorilor
 • Electromandrină principală de 12 sau 15 kW și până la 24.000 de rpm pentru rezultate rapide și precise
 • 16 burghie independente pentru găurire și agregat integrat cu prindere a pânzei circulare pentru nuturi ce oferă posibilități nelimitate de prelucrare și asigură cicluri scurte de producție.
 • Rezultate perfecte indiferent de material
 • Limitatori pentru panouri furniruite
 • Limitatori cilindrici pentru câmpul de lucru “Punctul Zero – Dublu” (al doilea rând de limitatori)

Limitatori panouri

Pe lângă limitatorii cilindrici standard, există limitatorii special proiectați pentru poziționarea panourilor furniruite a căror melamină depășește dimensiunile panoului, din cauza adaosului de prelucrare.

Pentru prelucrarea pieselor cu lățime mare aveți la dispoziție, în plus față de limitatorii de poziționare frontali la “punctul zero standard”, o linie suplimentară de limitatori care se deplasează cu fiecare consola, “Punctul Zero – Dublu” (al doilea rând de limitatori).

 

 

Traverse ajutatoare pentru pozitionarea pieselor

Traversele ajutatoare permit operatorului încărcarea și descarcărea mai ușoară a pieselor grele și de dimensiuni mari. Un avantaj major îl constituie faptul că sistemul de traverse ajutatoare la încărcare-descărcare permite operarea CNC-ului de către o singură persoană.
Opțional, utilajul poate fi dotat cu sisteme de traverse consolidate cu capacitate mai mare de încărcare.

 

 

 

 

Electromandrina

Cu o putere de până la 12-15 kW și o viteză de rotație de până la 24.000 rpm, motorul electromandrinei controlat de un invertor este capabil să realizeze cu ușurință orice sarcină primită. Cele 2 sisteme de ghidare liniară garantează deplasarea precisă pe verticală a electromandrinei. Pistonul Z lucrează pneumatic prin intermediul a doi cilindri în două trepte, piston-cap și piston-pivot. Tensionarea conului de prindere HSK F63 se reglează în mod automat cu ajutorul unor senzori, iar apoi se emite un semnal care atestă siguranța de folosire a sculei. Curățarea gurii de montare a sculei se face pneumatic.

Toate electromandrinele sunt angrenate și pot fi folosite individual.

Opțional, utilajul poate fi dotat cu un agregat de găurire DH 24 6H 2S cu 24 de axe.

 

Până la 36 de poziții pentru scule

 • Magazie rotativă de scule
 • Magazie rabatabilă de scule
 • Magazie liniară de scule cu 12 poziții
 • Magazie liniara de scule cu 12 poziții pe partea stângă a mașinii.

 

Magazia rabatabilă liniară de scule cu 4 poziții montată pe portal (cărucior) disponibilă atât pentru scule de frezare, cât și pentru agregate, asigură schimbarea rapidă a sculelor și a agregatelor chiar și în timpul deplasării pe axa X.


 

Opțional, se pot monta până la 2 magazii de scule cu câte 12 poziții pentru fiecare în partea din spate a șasiului mașinii. 
Acest lucru oferă o schimbare rapidă a sculelor de prelucrare și mai mult spațiu pentru scule și aggregate.

 


 

Opțional, se pot monta până la 2 magazii de scule cu câte 12 poziții pentru fiecare în partea din spate a șasiului mașinii. 
Acest lucru oferă o schimbare rapidă a sculelor de prelucrare și mai mult spațiu pentru scule și aggregate.

 


 

Opțional: Magazia rotativă de scule cu 18 poziții este montată în partea posterioară a brațului în consolă și se deplasează împreună cu aceasta în axa X. Timpul pentru schimbarea sculelor se reduce la minim mărind productivitatea în condiții de flexibilitate deosebită. În acest fel, centrul de prelucrare Format-4 devine și mai eficient.


Opțional, se pot monta până la 2 magazii de scule cu câte 12 poziții pentru fiecare în partea din spate a șasiului mașinii. Acest lucru oferă o schimbare rapidă a sculelor de prelucrare și mai mult spațiu pentru scule și agregate. 

 

Afișarea poziției consolelor și a ventuzelor

Soft-ul avansat permite vizualizarea pieselor de lucru, a consolelor și a ventuzelor în mod simultan pentru nivel înalt de control și eficiență în operare. Acest lucru garantează o poziționare sigură și precisă a piesei de lucru, astfel încât să nu existe riscul niciunei coliziuni între scula de prelucrare și ventuzele de fixare.
Poziționarea ventuzelor pe console se realizează cu ajutorul unui fascicol laser.

 

Exhaustarebanda transportoare pentru rumeguș și așchii

Pentru îndepărtarea eficientă a resturilor de material de pe șasiul mașinii. La capătul benzii transportoare, rumegușul este exhaustat, iar resturile de dimensiuni mai mari sunt colectate într-un container.

 

 

 

 

 

 

 

Limitator de praf
Când este prelucrată una din marginile piesei, praful și resturile rezultate sunt direcționate direct către gura de exhaustare poziționată deasupra grupurilor de scule. Acesta se deplasează odata cu axa C.

 

 

 

 

 

Identificarea statusului mașinii prin schimbarea culorii display-ului lateral.

Sistemul de schimbare a culorilor display-ului lateral îi permite operatorului să identifice cu ușurință diferitele statusuri ale mașinii. Acest sistem face posibilă informarea operatorului despre statusul CNC-ului din orice poziție în atelier.

 

 


Am început într-un atelier mic improvizat într-un garaj de 50 de metri pătrați și numai cu scule de mână. După un an ne-am mutat într-un spațiu de 200 de metri pătrați și a apărut primul utilaj Felder – un circular. La doi ani după aceea am ajuns într-o hală de producție de 1.000 de metri pătrați și am început să investim în echipamente, inclusiv într-un CNC. Și este firesc să alegi calitatea atunci când produci mobilă de bună calitate și faci export.

 

 

 

 

Primul client al Felder Gruppe România – George Uzun, Profilo Group, București – citește întreg artiolul aici.

 

 

 

 

Vezi aici și alte soluții CNC (centre cu comandă numerică) și află toate detaliile pe care trebuie să le știi.


Pentru mai multe detalii sau cereri de oferta îl poți contacta pe specialistul nostru pe utilaje industiale:

Gerard_specialist_Felder_Gruppe

 

 

Gerard Tăicuțoiu

Director vânzări utilaje și soluții industriale

Felder Gruppe România

Telefon: 0725 335 333

Email: [email protected]