Producătorul german de scule de mână Festool investește în viitor

Producătorul de scule electrice de ultima generație Festool are sediul central în Wendlingen, Germania, acolo unde se află departamentele de cercetare, dezvoltare, precum și cele de testare și asigurare a calității. Înființată în 1925 sub numele de Fezer & Stoll, compania a fost redenumită sub numele de Festo în 1933 și a devenit Festool în 2000. În toți acești ani s-a dezvoltat și a ajuns să aibă peste 3000 de angajați, dar a rămas aceeași companie de familie, ajunsă la a treia generație.

În momentul de față Festool s-a impus cu success la nivel international și operează în peste 58 de țări printre care SUA, Canada, Coreea de Sus, Regatul Unit, Franța și are mai multe fabrici în Germania, unde compania a fost distinsă cu titlurile de „Cel mai bun angajator al Germaniei” şi „Best Digital Champion”.

O nouă fabrică care corespunde celor mai moderne standarde

După fabricile din Neidlingen, Baden-Württemberg, care au primit de mai multe ori titlul de Fabrica Anului și fabrica Illertissen din Bavaria, unde se produc aspiratoarele profesionale mobile, producătorul german de scule de mână Festool a luat decizia să își extindă capacitatea de producție printr-o nouă hală de producție ultra modernă în Weilheim, Bavaria.

Noua clădire a fost construită pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi, locația oferind o bază pentru o infrastructură optimă care va asigura furnizarea fiabilă şi flexibilă de materiale pentru montarea sculelor Festool.

Fabrica Festool

Construcţia nouă corespunde celor mai moderne standarde energetice pentru clădiri. Pe acoperişul halei de montare este amplasată o instalaţie fotovoltaică cu o putere de până la 600 kWp. Aceasta produce în mod independent cea mai mare parte a energiei electrice necesare şi contribuie la realizarea unui echilibru energetic pozitiv al noii clădiri. Construcţia cu o înălţime de 12 metri şi o lungime de aproape 100 de metri constă într-o hală de mari dimensiuni pentru asamblare și montare, precum şi dintr-o clădire de birouri cu spaţii de lucru moderne.

Nucleul noului concept logistic este însă un sistem inovativ de transport fără şofer. Aici sunt utilizate şase vehicule autonome echipate cu inteligenţă colectivă, care transportă materialele necesare din depozit către insulele de asamblare. Odată cu implementarea acestui concept, productivitatea şi volumul de producţie vor creşte în mod constant și sustenabil – lucru care va duce la livrări mai rapide precum și la scăderea costurilor păstrând însă calitatea recunoscută a Festool. Investiţiile efectuate în contextul construirii noii clădiri urmează să asigure competitivitatea locaţiei de producţie din Germania şi să permită şi pe viitor satisfacerea cerinţei premium „Scule pentru cele mai exigente pretenţii”.

De aceea, “preț de producător” nu este doar un slogan, ci se datorează noii fabrici, a parteneriatului strâns pe care îl avem în Romania cu Festool, precum și dorinței noastre de a oferi scule de mână profesionale la cel mai competitiv preț din piață. Te așteptăm pe website-ul nostru, magazin.felder-gruppe.ro.