50 de ani de tradiție – Xylexpo 2018

Noutățile aduse de Felder Gruppe la expoziția internațională de tehnologie a industriei prelucrării lemnului și a mobilei, Milano – Italia

 

Xylexpo devine din ce în ce mai mult o referință pentru toate segmentele în care “schimbarea tehnologică” este foarte rapidă, în care cerințele utilizatorilor “urmăresc” piața și determină schimbări rapide ale sistemelor de producție.

Felder Gruppe și-a asumat rolul de actor al transformării sectorului tehnologic venind mereu în întâmpinarea utilizatorilor cu  utilaje și echipamente care se pliază pe conceptele și tendințe legate de spațiu, viziune și noi procese de fabricare.

Xylexpo 2018, a 26-a ediție a târgului internațional de tehnologie a industriei prelucrării lemnului și a mobilei, a avut loc în perioada 8 – 12 mai a.c., la Milano, în spaţiul de expoziţie Fieramilano, situat în Rho. Târgul din acest an a fost unul festiv, Xylexpo aniversând 50 de ani de la prima expoziție.

 

Anvergura Xylexpo, în creștere de la o ediție la alta

Plecând de la cifrele înregistrate în ediția anterioară, din 2016, care s-a desfășurat într-un spațiu expozițional de 29.189 metri pătrați, cu 441 de expozanți și aproximativ 17.500 de vizitatori unici, în 2018 Xylexpo a extins spațiul expozițional cu încă o sală, târgul din acest an ajungând la o suprafață de aproximativ 35.000 de metri pătrați net, un progres semnificativ față de ediția anterioară.

Organizatorii bienalei expoziționale de la Milano se pot mândri cu vizitatori de pe toate continentele, renumele Xylexpo depășind granițele europene. Creșterea gradului de interes la nivel internațional pentru noutățile prezentate în cadrul expoziției a determinat inclusiv recunoaștere și asumare la nivel guvernamental, târgul fiind inclus în planul Ministerului Dezvoltării Economice din Italia pentru promovarea târgurilor comerciale.

Felder Gruppe, cel mai mare producător de utilaje clasice pentru lemn PAL și MDF din lume, a fost prezent și anul acesta, la cea de-a 26-a ediție Xylexpo, cu spațiu expozițional dedicat.

 

Noutățile Felder Gruppe la Xylexpo 2018

Xylexpo și-a propus să ofere în cadrul ediției din 2018 o revizuire detaliată a conceptului de “tehnologie avansată” pentru prelucrarea secundară.

În confirmarea acestei direcții, Felder Gruppe a prezentat în cadrul expoziției noutăți din cele 3 game din portofoliul companiei:

  • Hammer – Soluții economice pentru firmele mici;
  • Felder – Soluții profesionale pentru firmele mici și mijlocii;
  • Format-4 – Soluții industriale pentru firmele mijlocii și mari.

 Fierăstrău cu masă mobilă de formatizat Kappa 590 x-motion și e-motion cu înclinarea pânzei +/-46°

Una din noutățile pe care Felder Gruppe a prezentat-o în cadrul Târgului Internațional de tehnologie a industriei prelucrării lemnului și a mobilei Xylexpo 2018, este fierăstrăul de formatizat cu masă mobilă Kappa 590 din gama Format-4 care a fost lansat la Ligna 2017.

Performanță la nivel industrial, 24/7

* Operare rapidă și ușoară datorită controlului complet electronic din panoul de comandă a înălțimii și unghiului de tăiere, precum și a incizorului.

* Pierderi minime de material, tăieri fine, fără imperfecțiuni de fiecare dată datorită reglajelor precise ale pânzei principale și ale incizorului.

* Realizarea de tăieri repetitive în unghi sau realizarea de caneluri fără reglări ulterioare datorită înclinării unității de tăiere la +/-46°.

* Precizie și calitate garantată a prelucrării datorită mesei mobile cu sistemul patentat de glisare ”X-Roll” ce permite o culisare lină și precisă a mesei mobile chiar și la niveluri mari de încărcare.

 

 

La standul Felder Gruppe de la Xylexpo 2018, a fost lansată și noua gamă de mașini pentru aplicarea cantului Tempora de la Format-4.

 

→ Mașina pentru aplicarea cantului Format-4 Tempora F400 45.03L

* Confort și control complet în operare datorită panoului de comandă și control cu ecran color, sensibil la atingere, de 10.4” , cu software de mentenanţă integrat, funcție de măsurarea a cantului aplicat, reglarea electrică la 1/100 mm a grupurilor de prelucrare;

* Economie de timp și flexibilitate sporită datorită grupului de adezivare cu timp scurt de încălzire şi sistem de schimbare rapidă a cuvei de adeziv, precum și sistem de menţinere a temperaturii optime a adezivului atunci când maşina este în stand-by;

* Garanția eliminării imperfecțiunilor și garantarea unei calități superioare a aplicării cantului datorită grupului de prefrezare cu capete de frezare diamantate cu 2 motoare independente, controlate separat, cu profil spiralat, ce asigură o suprafaţă perfect finisată pregătită pentru aplicarea foliei pe cant.

* Economie de timp și material datorită sistemului de reglare rapidă și ușoară cu martor din folia de cant Format-4 „M-Motion”-System.

→ Mașina universală de tâmplărie Hammer C3 31 acum în varianta C3 41, cu lățime mai mare de prelucrare

O altă noutate adusă la de Felder Gruppe la Xylexpo este mașina universală de tâmplărie Hammer C3 31 (toate variantele C3 31, confort și perform) acum în varianta C3 41, cu o lățime de prelucrare de 410 mm, special proiectată pentru atelierele mici care își doresc rezultate perfecte.

Investiție minimă într-o soluție completă de tâmplărie cu dotări profesionale în gama compactă

* Economie de spațiu datorită posibilității realizării a 5 operații de lucru (tăiere, frezare/cepuire, îndreptare, rindeluire la grosime, găurire/scobire) cu o singură mașină;

* Precizie garantată a prelucrării datorită mesei de lucru fixe din fontă masivă care reduce semnificativ nivelul vibrațiilor;

* Economie de timp datorită designului compact și a sistemului eficient de ridicare simultană a meselor de prelucrare ce permite trecerea rapidă de la o operație la alta (îndreptare-rindeluire la grosime), precum și a sistemului de schimbare rapidă a axului de frezare;

* Suprafețe perfect plane cu ajutorul arborelui elicoidal Silent Power (opțional) cu o durată de viaţă de 20 de ori mai mare faţă de cuţitele clasice, din oţel, reducerea zgomotului de prelucrare cu până la 50% şi consum redus de energie.

→ Mașina de calibrat și șlefuit cu arbore de rindeluire Silent Power – Format-4 Finish 1353 modular

Dedicat exclusiv mașinilor de îndreptat și rindeluit Felder Gruppe, arborele de prelucrare cu cuțite dispuse elicoidal este acum disponibil și pe o mașină de șlefuit și calibrat, astfel încât să obțineți cu o singură mașină, dintr-o singură trecere suprafețe perfecte, menite să impresioneze clienții.

* Soluția completă de finisare pentru panourile combinate din lemn;

* Prelucrare completă dintr-o singură trecere datorită folosirii a 2 sau 3 grupuri de prelucrare în același timp: șlefuire, calibrare și îndreptare și rindeluire;

* Flexibilitate sporită datorită grupurilor de lucru și opțiunilor disponibile pentru echiparea mașinii;

* Posibilitatea de echipare cu perie pentru structurarea suprafețelor.

 

Surse:

  • http://www.xylexpo.com/index.php/en/news/xylexpo-2018-tutto-e-oramai-pronto-news_11-04-2018_09-22/0/

Te invităm să intri în legătură cu unul dintre consultanții noștri de specialitate și să afli cum soluțiile și utilajele de prelucrare a lemnului de la Felder Gruppe te pot ajuta să produci mai bine, mai repede și mai ieftin.