[CONCURS] Amintiri din copilărie

De 1 iunie, vă invităm într-o călătorie în copilărie, să vă amintiți de cele mai iubite obiecte din lemn și aveți șansa să câștigați o mașină de găurit și înșurubat, cu accesorii incluse, în cutie SYSTAINER SYS 1 T-LOC TXS LI 2,6 PLUS 230V de la Festool.

 

UPDATE

Câștigătorul concursului “Amintiri din copilarie” este domnul Laurențiu Timofti. Felicitări și fie ca mașina să vă fie de folos în activitate! Vă rugăm să ne lăsați într-un mesaj privat datele dumneavoastră de contact pentru a putea stabili detaliile pentru înmânarea premiului.

Vă urăm o zi frumoasă!


Fiecare dintre noi a avut în copilărie obiecte sau jucării de lemn care ne-au rămas adânc întipărite în minte.

Și noi, la Felder, am stat și am depănat amintiri și am făcut o listă cu cele mai iubite obiecte din lemn din copilărie care ne transpun într-acolo de fiecare dată când le revedem:

Trusa de traforaj. Îmi plăcea la nebunie mirosul plăcilor arse. De asemenea, după fiecare An Nou ne confecționam din tulpinile brazilor de Crăciun abandonați săbii și încingeam dueluri cu baieții. – Doru M.

Poarta din lemn a bunicilor pe care o săream în fiecare seară când ajungeam mai tarziu de 22.00 și băncile de lemn din fața acesteia. – Paul N.

Toate amintirile copilăriei mele se îndreaptă către casa bunicilor de la țară. Uitându-mă acum în urmă, parcă totul era confecționat din lemn la ei. Făcălețul bunicii, de exemplu este unul dintre obiecte, cu dublu rol, după caz. Mobila veche de lemn din casa bunicilor are și astăzi același miros, chiar dacă ei nu mai sunt, dar cele mai frumoase amintiri sunt legate de leagănul din fundul curții, proptit între doi nuci. Am avut și câteva încercări cu arcul și praștia, dar, ca fată, acestea au fost sortite eșecului. Să nu uităm de sanie.  – Maria A.

Leagănul din lemn primit cadou de la părinți. Țin minte că îl prinsese tata de tocul de la ușa din bucătărie și mă dădeam în el până termina mama de gătit. Apoi a fost căluțul din lemn de care nu m-am dezlipit o bună perioadă. Tocătorul din lemn a fost un alt obiect din lemn al copilariei din care făceam rachete de tenis și mai târziu mi-a devenit tovarăș în pasiunea pentru gătit. – Roberto A.

Primul lucru pe care mi-l amintesc este o mașinuță relativ măricică, din lemn masiv,  funcțională, un model de Ferrari vechi, foarte bine lucrată manual, cu multe detalii și pictată (vopsită) pe deasupra. Am copilărit pe vapoare împreună cu parinții mei, iar pe la 7 ani, am înțeles că metalul nu plutește decât în anumite condiții așa că îl rugam pe tata să îmi construiască modele de macarale plutitoare, împingătoare, remorchere și alte plutitoare din lemn. Unul dintre obiectele plutitoare create de tata a fost o macara cu tamburi, realizată complet lemn. Tamburii de ridicare ai macaralei îi confecționase dintr-o coadă de mătură, foarte ingenios mă gândesc acum. – Nicolae I.

Pătuțul pentru păpuși din lemn și lego din lemn mi-au fost jucăriile copilariei, însă cel mai mult îmi plăcea să merg la bunici în Oltenia să mâncăm la măsuța rotundă cu scaune mici din lemn. – Oana O.

Ceasurile mari de perete, în carcase de lemn, cu diferite forme și sculpturi. Aveau ceva special. Însă jucăria noastră de toate zilele era caruciorul cu pat și osii de scândură, ce avea atașat patru rulmenți. Căruciorul era direcționat stânga/dreapta cu ajutorul picioarelor ce împingeau “axa” față. – Oprea M.

Mâncatul cleiului de cireș precum, cel puțin, înghețata “polar”. Mai era și bâta de oină cu care mi-o furam, destul de des, de la profu` de “sport”, pentru că după o vară petrecută la țară, nu mai reușeam să fac diferența dintre “tzîchi” și “oină”. – Alexandru H.

Vouă ce obiecte din lemn vă amintesc de copilărie?

Intrați pe pagina noastră de Facebook și povestiți-ne într-un comentariu aici și intrați automat în tragerea la sorți pentru o mașină de găurit și înșurubat, cu accesorii incluse, în cutie SYSTAINER SYS 1 T-LOC TXS LI 2,6 PLUS 230V.

Concursul se desfășoară astăzi, luni, 1 iunie 2015, pana la ora 00:00.

Extragerea se va realiza mâine, marți, 2 iunie 2015, la orele 11:00.

 

Ce trebuie să faceți ca să participați:

1. Să accesați pagina www.facebook.com/FelderGruppeRomania

2. Să dați Like paginii www.facebook.com/FelderGruppeRomania (daca nu sunteți deja fani ai paginii)

3. Să răspundeți la întrebarea de aici.

 

Date tehnice Festool TXS LI 2,6 PLUS 230V

TXS LI 2,6 PLUS 230V
Mașina de găurit și înșurubat, cu accesorii incluse, în cutie SYSTAINER SYS 1 T-LOC
  • Tensiune acumulator 10,8 V;
  • Viteza în gol/treapta 1/ treapta 2: 0-430/0-1300 min¹;
  • Diametrul de găurire, lemn/metal: 12/8mm;
  • Ajustare torsiune 0,3-3,4 Nm;
  • Torsiune maximă, lemn/metal: 10/16 Nm;
  • Gama de deschidere a mandrinei 1-10 mm;
  • Capacitatea bateriei Li-Ion 2,6 Ah;
  • Timp de încărcare a bateriilor Li Ion 45 min;
  • Greutate cu baterii Li Ion 0,9 kg