Tehnologii de producție 4.0

Ce este Industry 4.0 

Tehnologia este prezentă în viețile noastre la fiecare pas, de la telefoanele inteligente, până la roboții care preiau din activitățile casnice zi de zi. Când vine vorba de industrie, tehnologia este prezentă și evoluează rapid. Cu ajutorul tehnologiei, acum producem mai mult, mai repede, mai ușor, mai bine și mai ieftin. Prin automatizare și robotizare, producătorii pot acum să satisfacă cerințele din ce în ce mai mari și mai complexe ale clienților.  

 

Industry 4.0 – a patra Revoluție Industrială 

Industry 4.0 (industrializarea 4.0) este considerată a patra Revoluție Industrială. Prima Revoluție Industrială a fost mecanizarea, a doua Revoluție Industrială a fost electrificarea, cea de-a treia Revoluție Industrială a fost digitalizarea, iar interconectarea este considerată acum cea de-a patra Revoluția Industrială.  

 

Mai simplu spus, Industry 4.0 este producția viitorului. Acum vorbim de fabrici inteligente cu sisteme interconectate și cu producție auto-organizată în care operatorii, mașinile, logistica și instalațiile comunică și cooperează unele cu altele. Iar comunicarea maşină – maşină permite automatizarea completă a producției. Acest lucru se realizează cu echipamente cu comandă numerică (CNC-uri), cu software-uri prin care aceste echipamente lucrează și comunică între ele, prin linii de producție complete cu sisteme automatizate care înlocuiesc factorul uman inclusiv în etapele de încărcare/ descărcare/ stocare.   

 

Dar cum rămâne cu atelierele mici și mijlocii? 

Ei bine, și atelierele mici și mijlocii pot lucra inteligent. Felder Group a dezvoltat tehnologii 4.0 prin care acestea pot integra soluții digitale de optimizare a producției astfel încât să lucreze mai eficientAceste tehnologii sunt reprezentate de conceptul Craft 4.0. 

  

Ce este Craft 4.0 

Craft 4.0 reprezintă tehnologie soft și hard aplicată pentru optimizarea producției la nivel mic și mijlociu prin comunicarea între mașinile clasicePentru că a produce mai bine, mai eficient, mai calitativ și mai ieftin nu înseamnă neapărat CNC-uri, roboți sau linii de producție automatizate. Felder Group a proiectat soluții prin care micii producători își pot eficientiza producția, îți pot reduce erorilor, crește calitatea și diversifica producția. 

 

Cum te ajută tehnologiile 4.0 în producție 

Pur și simplu totul devine mai ușor. Integrarea tehnologiilor de producție 4.0 te ajută să produci mai bine, mai mult și mai ieftin. Industry 4.0 și Craft 4.0 îți oferă soluții digitale de optimizare a producției atât la nivel industrial, cât și în producția clasică. 

 Industry 4.0 și Craft 4.0

Industry 4.0 

 

1. ÎȚI CREȘTI PRODUCTIVITATEA 

Lucrezi mai mult, mai repede, mai ușor și mai bine. Ai productivitate sporită în regim de lucru 24/7, mașinile nu au nevoie de pauze sau de concedii medicale. Ai control total asupra proceselor de prelucrare și poți să faci estimări realiste asupra termenelor.  

 

2. ÎȚI EFICIENTIZEZI PRODUCȚIA 

Într-un flux de producție Industry 4.0, totul se realizează automat, de la calcularea datelor, până la efectuarea operațiilor. Nu mai ai nevoie de oameni care să realizeze toate aceste activități, ceea ce înseamnă că îi poți aloca altor activități sau îți poți reduce costurile cu forța de muncă. 

 

3. AI MAI MULTĂ FLEXIBILITATE 

Mașinile și soft-urile îți permit adaptarea cu ușurință la cerințele diverse ale clienților. Poți realiza proiecte unicat sau poți realiza producție de serie la cel mai înalt nivel de calitate.  

 

4. REDUCI ERORILE  

Toate datele sunt calculate, citite și transmise cu precizie și fără erori. Într-un flux de producție automatizat, prelucrarea se realizează cu implicarea minimă a factorului uman.

 

Craft 4.0 

 

1. ECONOMISEȘTI TIMP ÎN PRODUCȚIE 

Cu ajutorul soluțiilor digitale, procesul de producție de realizează mai rapid. Programele software oferă datele de prelucrare cu precizie, iar tu economisești timpul pe care îl alocai în mod obișnuit calculelor.       

 

2. REDUCI ERORILE DE PRELUCRARE ȘI PIERDERILE DE MATERIAL 

Programele de proiectare și optimizare a tăierii te ajută să utilizezi materia primă cât mai eficient. Operatorul lucrează conform datelor oferite de software, ceea ce înseamnă mai multă precizie, mai puține erori și pierderi minime de material.  

 

3. OBȚII CALITATE MAI BUNĂ 

Echipamentele și soluțiile software te ajută să prelucrezi la un nivel înalt de calitate de fiecare dată, indiferent de numărul de piese prelucrate sau de complexitatea proiectului.   

 

4. EȘTI MAI EFICIENT 

Prin integrarea soluțiilor digitalepoți să lucrezi mai ușor, mai repede, mai mult și mai bine. Și, nu în ultimul rând, mai ieftin. Cu ajutorul tehnologie Craft 4.0 le poți oferi clienților tăi calitate la un preț bun. 

 

De ce să alegi soluțiile Craft 4.0? De ce noi? 

În România, 95% din producătorii de mobilă se află în segmentul firmelor mijlocii și mici. Plecând de la această cifră, ne-am asumat rolul de a prezenta și de a oferi soluții de îmbunătățire a producției pe acest segment.  

Dacă ai un atelier mic/ mijlociu, noi suntem pregătiți să te ajutăm să faci următorul pas în dezvoltarea afacerii tale. Avem toate resursele necesare, soluții tehnice adaptate și oameni bine pregătiți. Credem că este doar în avantajul tău să faci trecerea către 4.0 pentru că asta înseamnă timp mai scurt de producție, costuri mai mici, flexibilitate mai mare, implicit profit mai mare. Craft 4.0 este soluția pentru atelierul inteligent.

Ce soluții îți propunem? 

În portofoliul Felder Gruppe România găsești soluțiile complete atât pentru fabrica inteligentă, cât și pentru atelierul inteligent. Noi avem oameni pregătiți care să te ajute să integrezi noile tehnologii în fluxul tău de producție pentru a produce mai repede, mai bine și mai ieftin.  

→ Craft 4.0  

  • utilaje clasice de prelucrare; 
  • soluții software de proiectare si etichetare; 
  • imprimantă pentru etichete cod de bare; 
  • cititor (scanner) etichete cod de bare;  
  • tabletă pentru afișarea etapei de prelucrare din fluxul de producție. 

Comunicarea între echipamente se realizează manual. Operatorul transmite datele de prelucrare de la un echipament la altul prin intermediul etichetei cu cod de bare. Acest tip de comunicare te ajută să lucrezi mai eficient, să reduci pierderile de materie primă și să economisești timp în producție. 

Vezi în materialul video de mai jos cum se aplică tehnologia Craft 4.0. 

 

→ Industry 4.0 

  • echipamente industriale de prelucrare (CNC-uri și agregate); 
  • soluții software F4 Solutions pentru: proiectare, vizualizare, prezentare, producție/ optimizare a tăierii pentru nesting/ proiectare ferestre/ proiectare forme 3D pentru CNC-uri cu 3,4 și 5 axe; 
  • sisteme automatizate pentru încărcare/descărcare/stivuire/stocare. 

Comunicarea între echipamente se realizează automat, prin intermediul programelor software. Aceste soluții te ajută să-ți crești productivitatea, să-ți reduci costurile, să-ți diversifici producția, să ai mai multă flexibilitate și mai mult confort în prelucrare pentru operatori. 

Vezi în materialul video de mai jos cum se aplică tehnologia Industry 4.0. 

 

 

Intră în contact cu specialiștii noștri, ei sunt pregătiți să-ți ofere toate detaliile. Tu ești pregătit să faci următorul pas?