Texturarea profesională cu Felder Structura 60.02
Producătorii de mobilier din lemn care vor să redefinească suprafețele din lemn masiv și lemn furniruit sau care vor doar să recondiționeze lemnul vechi sau cu defecte, pot realiza acum structurarea lemnului rapid, fără efort, praf sau echipamente speciale de protecție. Vezi cum structurarea profesională a devenit o operație rapidă în industria mobilei din lemn.

Texturarea profesională cu Felder Structura 60.02
Producătorii de mobilier din lemn care vor să redefinească suprafețele din lemn masiv și lemn furniruit sau care vor doar să recondiționeze lemnul vechi sau cu defecte, pot realiza acum structurarea lemnului rapid, fără efort, praf sau echipamente speciale de protecție. Vezi cum structurarea profesională a devenit o operație rapidă în industria mobilei din lemn.

Texturarea profesională cu Felder Structura 60.02

Texturarea profesională cu Felder Structura 60.02

Cum poți textura, structura, recondiționa sau rusticiza lemnul mai eficient cu mașina profesională de structurat Felder Structura 60.02

Dorința de a avea mobilier creativ, personalizat a devenit mai mare ca niciodată. Tot mai mulți clienți își doresc piese de mobilier unicat sau personalizate, iar mobilierul texturat sau vintage este tot mai atractiv, la fel și pardoselile structurate. O astfel de soluție în producția de mobilier din lemn este mașina de structurat, sau cum i se mai spune popular, mașina de antichizat sau rusticizat. 

Pat realizat din traverse recondiționate de cale ferată (lemn de stejar). Sursă foto: http://www.railyardstudios.com

 

În primul rând, ce este de fapt structurarea?  

Structurarea reprezintă operațiunea de modificare a suprafețelor din lemn pentru evidențierea fibrelor lemnului. Această operațiune se realizează cu ajutorul periilor rotative care scobesc materialul lemnos mai moale și lasă fibrele dure mai pronunțate, obținându-se astfel un aspect texturat, natural, care scoate lemnul „târziu” mai mult în evidență.

Blaturi-din-lemn-masiv-structurat
Blaturi din lemn masiv structurat – sursa foto: http://www.luwo.lv

 

În rândul producătorilor de mobilă, structurarea este denumită și antichizare sau rusticizare, pentru că evidențierea fibrelor lemnului de multe ori este asociată cu aspectul învechit al lemnului, cu fibrele moi măcinate de trecerea timpului. Dar, prin structurare se poate realiza și întinerirea sau recondiționarea lemnului vechi, prin înlăturarea prin periere a stratului afectat în timp. 

Structurarea lemnului se poate realiza manual prin folosirea unor perii de sârmă sau perii abrazive montate pe bormașină, prin folosirea de mașini de mână profesionale dedicate precum Rustofix de la Festool sau – și aici ajungem la subiectul articolului nostru – cu utilaje de prelucrarea lemnului dedicate, așa cum este și mașina de structurat Felder Structura 60.02.

 

Despre texturarea profesională cu Felder Structura 60.02

Producătorii de mobilier din lemn care vor să redefinească suprafețele din lemn masiv și lemn furniruit sau care vor doar să recondiționeze lemnul vechi sau cu defecte, pot realiza acum structurarea lemnului rapid, fără efort, praf sau echipamente speciale de protecție. Structurarea a devenit o operație rapidă în industria mobilei din lemn odată cu apariția pe piața utilajelor de prelucrare a lemnului a mașinilor de structurat dedicate.

Mașina-profesională-de-structurat-Felder-Structura-60.02
Mașina profesională de structurat Felder Structura 60.02

Dacă te numeri printre producătorii de mobilă care vor să-și impresioneze clienții cu piese de mobilier din lemn structurat, antichizat, rusticizat sau recondiționat și, în același timp, să-ți crești productivitatea, iată care sunt avantajele pe care ți le oferă în producție mașina profesională de structurat Felder Structura 60.02:

 

#1. Îți crești productivitatea: prelucrezi mai mult și mai repede

Mașina de structurat Felder Structura 60.02 are un design ergonomic și o masă cu înălțime de 900 mm, dimensiune care oferă posibilitatea ca mașina să fie legată la celelalte utilaje din atelier și integrată în fluxul de producție. Astfel, îți poți optimiza spațiul de lucru din atelier și îți asiguri un proces tehnologic complet. 

Cu dimensiunile generoase pe care ți le oferă (650 mm lățimea de prelucrare și înălțime a pieselor între 3 și 200 mm) poți prelucra rapid piese mari și grele.    

În plus, poți realiza mai multe piese în aceeași unitate de timp decât prin folosirea sculelor de mână, devenind astfel mai eficient în producție.

 

 

#2. Obții structurare completă și eficientă, dintr-o singură trecere: 2 arbori de prelucrare  

Pentru că are 2 arbori de prelucrare (perie cu sârmă și perie textilă normală pentru structurare grosieră și finisare) cu Structura 60.02 poți obține diferite niveluri de structurare, dar și o structurare completă și eficientă: structurare și finisare. 

Doi-arbori-de-prelucrare-Felder-Structura-60.02
Arbore de prelucrare echipat cu perie cu sârmă din oțel pentru structurare grosieră – Felder Structura 60.02

 

Pentru obținerea rezultatelor perfecte, operația de structurare cuprinde două etape: (1) structurare grosieră și (2) finisare. Structurarea grosieră este realizată de o perie de oțel care îndepărtează lemnul moale, iar finisarea se realizează cu cea de-a doua perie, din material textil (Tynex) care îndepărtează fibra rămasă de la structurarea grosieră. Astfel, printr-o singură trecere, piesa este pregătită pentru lăcuire sau vopsire. 

 

#3. Prelucrezi ușor piese de dimensiuni mari: batiu deschis și lățime de 650 mm

În funcție de tipul de mobilier pe care îl realizezi, un avantaj al utilizării mașinii de structurat este versatilitatea și flexibilitatea în producție. Datorită batiului deschis, cu Felder Structura 60.02 poți prelucra piese cu lățime de până la 1.300 mm. 

Șasiul-deschis-mașină-de-structurat-Felder-Structura-60.02
Șasiul deschis al mașinii de structurat Felder Structura 60.02 pentru prelucrarea pieselor de până la 1.300 mm lățime

 

Dacă prelucrezi piese cu lungimi mari care au nevoie de susținere suplimentară, îți poți extinde suprafața de lucru folosind mesele de lucru cu reglare pe înălțime. Aici poți afla cum să-ți ușurezi munca în atelierul sau fabrica de mobilă cu mesele de lucru cu reglare pe înălțime.

 

#4. Obții rezultate perfecte indiferent de esența lemnului: viteză variabilă și bandă transportoare cauciucată continuă

Pentru a obține cele mai bune rezultate indiferent de tipul de lemn pe care îl prelucrezi, poți adapta viteza de avans între 2,5 – 10 m/min în funcție de duritatea sau densitate a lemnului. 

Banda transportoare cauciucată continuă, cu structură tip fagure fără îmbinare cap la cap, asigură traseul lin al piesei și garantează rezultate impecabile în prelucrare. Marele avantaj al acestui tip de bandă continuă este că nu lasă urme inestetice pe piesele prelucrate cum se întâmplă de obicei în cazul celor îmbinate.

Banda-transportoare-Structura-60.02
Banda transportoare cauciucată continuă, cu structură tip fagure fără îmbinare cap la cap, a mașinii de structurat Felder Structura 60.02

 

 

Cere sfatul consultantului tău

 

#5. Ai confort și precizie în operare: panou de comandă și control 

Felder Structura 60.02 este dotată cu panou de comandă și control intuitiv care îți oferă atât confort în operare, cât și precizie în prelucrare. Ai controlul adâncimii de lucru datorită gradelor diferite de structurare date de flexibilitatea reglajelor celor două grupuri de prelucrare.   

Ridicarea periilor în cazul pieselor cu grosimi mari este acționată electric și se face printr-o simplă apăsare de buton. Astfel, poți lucra pe cât de eficient și precis, pe atât de confortabil.

Panou-comanda-si-control-Structura-60.02
Panoul de comandă și control al mașinii Structura 60.02, complet electric și intuitiv care permite reglarea vitezei și a înălțimii periilor (de la 3 la 200 mm)

 

#6. Lucrezi într-un mediu curat, fără praf: exhaustare eficientă

Indiferent de adâncimea de prelucrare cu care dorești să lucrezi sau viteza de avans, sistemul de exhaustare al Structura 60.02 va fi peste așteptările tale. Designul inteligent cu 2 guri de aspirare contribuie la o extracție eficientă a așchiilor indiferent de mărimea acestora, astfel încât poți să fii sigur că grupurile de prelucrare nu sunt afectate de resturile de lemn.  

Exhaustarea eficientă contribuie atât la menținerea unei durate de viață mare a utilajului, cât și la un mediu de lucru mai curat și mai sănătos în atelier pentru tine sau pentru angajații tăi.

 

Sistem-exhaustare-Structura-60.02
Structura 60.02 – sistem de exhaustare eficient cu 2 guri de aspirație

 

Așadar, redefinirea suprafețelor din lemn masiv și lemn furniruit, structurarea, texturarea, antichizarea sau rusticizarea se poate realiza simplu, rapid și eficient în orice atelier sau fabrică de mobilă, cu o mașină dedicată. 

În materialul video de mai jos poți vedea cum se redefinesc suprafețele din lemn cu Felder Structura 60.02, cum poate fi readus la viață lemnul afectat de trecerea timpului, cum se repară defectele sau cum se impregnează patina timpului (antichizează/ rusticizează) pe suprafețele din lemn.

 

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre mașina de structurat Felder Structura 60.02, te invităm să intri în legătură cu unul dintre consultanții noștri și să alegi soluțiile tehnice și de finanțare potrivite pentru afacerea ta.