Tehnologia Format-4 semnează succesul campionilor mondiali de schi

Povestea de succes a ATOMIC, cel mai cunoscut brand de schiuri 

 

 

Austriacul Marcel Hirscher, considerat de împătimiții sporturilor de iarnă ca fiind cel mai bun schior al tuturor timpurilor, se află de ani de zile pe un adevărat val al succesului, cunoscând victorie după victorie la toate competițiile la care participă. De 7 ori câștigător al Cupei Mondiale, multiplu campion olimpic și campion mondial, Marcel Hirscher a câștigat tot ce se poate câștiga în competițiile de schi. Marcel Hirscher, Mikaela Shiffrin deținătoare a Cupei Mondiale, Sofia Goggia câștigătoarea aurului olimpic, Ester Ledecká dublul campion olimpic și Peter Fill  – campion mondial sunt superstarurile lumii schiului. Toți și-au atins victoriile și au cunoscut succesul mondial cu schiurile realizate de ATOMIC cel mai cunoscut brand de schiuri pe segmentul sportului de performanță și al celui pentru amatori.   

 

Hirscher-Marcel-Cupa-Mondiala-Schi-Alpin
Foto: Campionul Austriei Marcel Hirscher, coborâre în slalom la Cupa Mondială de schi alpin
Calitatea schiului, printre secretele succesului

Modul în care schiul alunecă pe zăpadă depinde în special de structura din lemn din care este realizat. Alunecarea lină, stabilitatea, gradul de absorbție a șocului și agilitatea schiorului pe zăpadă sunt influențate atât de diferitele tipuri de lemn utilizate în producție, cât și de calitatea de fabricație. Iată de ce fabrica de producție ATOMIC din orașul austriac Altenmarkt, unul dintre cei mai mari producători de schi din lume, se bazează pe precizia și eficiența superioară oferită de cele 7 centre de prelucrare dotate cu tehnologie CNC high-tech de la Format-4, brandul de echipamente industriale al Felder Gruppe. 

 

O pereche perfectă de plăci de schi, produsă în mai puțin de 180 de secunde, cu tehnologia Format-4

Directorul ATOMIC, Stefan Leberbauer, se declară mândru de creșterea impresionantă a eficienței în urma optimizării procesului de producție prin conceptul dezvoltat împreună cu Format-4.  

CNC-Format-4-fabrica-AtomicPe lângă atingerea celor mai înalte standarde de calitate în realizarea plăcilor de schiuri pentru care noi folosim un anumit tip de lemn cu fibre foarte sensibile în prelucrare, optimizarea întregului proces de producție este, de asemenea, un aspect important pentru noi. De aceea, împreună cu Format-4 am dezvoltat un concept de utilizare a spațiului extrem de eficient prin care am reușit să ne maximizăm producția. Astfel, în mai puțin de 180 de secunde, producem o pereche perfectă de plăci de schiuri.″, spune Stefan Leberbauer, directorul ATOMIC, mândru de creșterea masivă a eficienței.

 

Economie de timp în fluxul de lucru, cu sistemul de automatizare a producției de la Format-4 Schi-Alpin-Atomic

Secretul este un concept sofisticat de automatizare în care am îmbinat tehnologia de prelucrare CNC cu tehnologie senzorială de ultimă oră și cu soluții inteligente de robotică. Semifabricatele trec prin senzorul optic care detectează eventualele erori sau defecte înainte ca acestea să intre în etapa de prelucrare, iar prin recunoașterea erorilor orice defect este ajustat. Frezarea la CNC se realizează în doar câteva secunde, iar economisirea timpului de producție este asigurată și de robotul care realizează întregul proces de încărcare/ descărcare a pieselor, având astfel un flux de lucru continuu, fără timpi morți.″explică Helmut Tipotsch, Key Account Manager Format-4.

 

Un parteneriat austriac pentru succes mondial

Un aspect important pentru noi este și faptul că Format-4 este brandul unei companii austriece, cu producție în Austria. Pentru noi, distanțele scurte reprezintă un avantaj în toate domeniile, și atunci când vorbim de serviciile și disponibilitatea pieselor de schimb, dar și atunci când vine vorba de un parteneriat comercial de viitor. În plus, Format-4 deține o poziție excelentă, cu rețea internațională foarte bine dezvoltată a reprezentanțelor de vânzări și de service, motiv pentru care noi am început deja să ne retehnologizăm fabrica din Bulgaria în aceeași configurație de succes pe care o avem în Altenmarkt.″, spune Stefan Leberbauer. Cu tehnologia Format-4, ATOMIC este pregătit pentru următoarele povești de succes ale lui Marcel Hirscher și nu numai.

 

CREȘTEREA PRODUCTIVITĂȚII, EFICIENȚĂ ȘI RANDAMENT DIN PRIMA ZI!

profit H350 – centru de prelucrare cu comandă numerică în 5 axe – CNC Format-4

Dinamică, putere și tehnologie de vârf de la Format-4. Descoperă mai jos avantajele centrului cu comandă numerică profit H350 și vezi cum te poate sprijini în dezvoltarea afacerii tale.

CNC-profit-H350-5-axe-Format-4

Profit H350 combină un echipament puternic și performant cu un software flexibil și cuprinzător, astfel încât să satisfaci cele mai înalte cerințe de calitate cu un nivel ridicat de productivitate. 

Cu 5 axe de lucru, agregate independente de frezare și găurire, cu software intuitiv de operare preinstalat și software basic pentru proiectarea corpurilor de mobilier în configurație standard, cu un câmp de lucru cu dimensiuni de 3.000 mm (axa X) și 1.550 mm (axa Y), H350 este un partener de încredere în producția de uși, ferestre, scări și mobilier din lemn masiv, PAL sau MDF, la un flux de lucru intensiv de serie sau la comandă.  

Poți realiza producție de serie și la comandă cu același nivel de eficiență.Datorită operării ușoare și flexibile.  

Ești flexibil în prelucrare.Prelucrare în 5 axe, magazii cu scule de până la 53 de poziții pentru agregate și scule de prelucrare, două axe Z independente. 

Ai înălțime mare de prelucrare.Cu profit H350 poți prelucra cu ușurință piese cu înălțimea de până la 150 mm. 

Automatizezi producția. Poți integra CNC-ului în fluxul de producție din fabrică alături de celelalte utilaje. 

Îți sporești productivitatea.Produci mai mult, mai bine și cu cicluri mai scurte de producție. 

Ești mai eficient. De la schiță, la realizarea proiectului cu ajutorul programelor de operare WoodFlash și de proiectare și optimizare F4®Solutions.    

Poți configura CNC-ul conform nevoilor tale de prelucrare.Ai la dispoziție o gamă largă de agregate din care poți alege în funcție de nevoile tale de producție. 

Obții aceeași calitate indiferent de numărul de piese produse.Odată ce ai introdus cotele, poți fi sigur că acestea vor fi realizate cu precizie maximă și la timp, de fiecare dată.   

Reduci pierderile de material și erorile de operare.Datorită programelor de optimizare a prelucrării și a poziționării pieselor. 

Ai control sporit asupra producției.Poți realiza previziuni mai realiste, atât pentru comenzile, cât și pentru materia primă.   

Ai stabilitate în prelucrare.Construcția compactă și solidă, masă cu traverse și console de prindere cu vacuum asigură stabilitate și precizie în prelucrare.  

 

 

Dacă vrei să faci următorul pas în dezvoltarea afacerii tale și ai nevoie de ajutor în configurarea CNC-ului, intră în contact cu un consultant de vânzări la 0731 335 337 și alege cea mai bună variantă pentru tine în funcție de nevoile tale de prelucrare.