Alexandru Harabagiu

Poziție:

Director IT&C

De când:

2015

Rol:

Alexandru ține în viață infrastructura IT a companiei. Când este nevoie, schimbă componente, face update-uri, instalează și dezinstalează software. Dar, cel mai important, Alex pune la cale magazinul online al companiei unde veți găsi la un click distanță soluțiile de care aveți nevoie pentru afacere voastră. Dacă IT-ul vi se pare o lume complexă, chiar așa este, dar și Alex este o personalitate la fel de complexă, potrivită pentru asemenea provocări. Pasionat de Al II-lea Război Mondial și având ca obiect din lemn preferat radioul rusesc Zvezda 54, lui Alex nu-i plac nici șabloanele, nici majoritățile, ceea ce-l face să fie mereu intuitiv și creativ.

#unprietendecalitate sparge tipare.

Citat preferat:

Nu-mi plac citatele. Citatele sunt momente petrecute de alții.

Jurnal de Felder

Cum a fost prima ta zi la Felder Gruppe România?

Am fost impresionat de calitatea colegilor.

Când ai luat contact prima dată cu lumea lemnului?

De la vârsta de 5 ani mi-am petrecut vacanțele de vara la bunici, lângă Bârlad. Bunicul meu era un meșteșugar într-ale lemnului. Am copilărit printre rașpe și rindele.

O întâmplare amuzantă din firmă și una din care ai învățat ceva

Amuzantă: încă mi se pare amuzant că mulți dintre candidații care susțin interviuri la Felder Gruppe România sunt întâmpinați de aceeași persoana care m-a întâmpinat și pe mine, deși nu este responsabilă cu asta.

Din care am învățat: la un moment dat, am modificat șabloanele contractelor de vânzare și le-am testat doar pe browser-ele mele, care aveau setări diferite față de ale colegilor. Ulterior, colegii au început să imprime contracte de vânzare care arătau *diferit de ale mele (*a se citi oribil). Am învățat că înainte de a modifica ceva, oricât de mărunt, trebuie să muncești foarte mult pentru a anticipa impactul modificărilor în fiecare ansamblu de software.

Lemn sau PAL?

Lemn și PAL

Trei utilaje sau scule preferate

1) Mașina de frezat – îmi place diversitatea modelelor de prelucrare

2) Centre de prelucrare cu comandă numerică (CNC) – îmi place pentru că este un utilaj complex care îți oferă șansa să prelucrezi materiale în moduri diferite și care, cred eu, îți oferă libertatea de a fi creativ și de a explora alternative de prelucrare

3) Mașina de găurit și înșurubat CXS de la Festool, pentru că tehnologia încorporată este mult mai avansată decât utilitatea acestei mașini.

Te-ai imagina făcând mobilă?

Nu. Am două mâini stângi.

Stil de mobilier preferat

Prefer orice stil alternativ, nou, futurist.

Obiectul din lemn preferat?

Radio-urile rusești. Am 10 radio-uri prinse în folie și duse-n pod. M-a prins foarte tare principiul de transmisie date pe distanțe mari în școala generală când făceam cursuri de telegrafie pe care, din păcate, nu le-am continuat. La un moment dat, administram o comunitate de recepție DX care număra vreo 200 membri. Radio preferat: Zvezda 54.

Cum ai vrea să fie decorată casa de vis?

Cu pereți tencuiți cu radio-uri rusești.

Care este cea mai mare dorință a ta?

Să am mai multe dorințe.

Ce voiai să te faci când erai mic?

Reparator de pixuri. Acum mi se pare și mie cam bizar, mai ales în contextul economiei de consum în care trăim. Orice se strică, se cumpără nou, nimeni nu mai repară nimic. Mai ales pixuri!

O amintire din copilărie care te-a marcat?

Alergam pe balustrada blocului de 10 etaje fără frică. Atât de mult m-a marcat, încât acum nu mă uit nici pe geamul unui apartament de la etajul 10.

Cine este idolul tău sau personalitatea care te-a marcat?

George Lucas

Mâncarea preferată?

Cartofi pai prăjiți în tigaie, în bucătăria de vară. Cu usturoi de țara, curățat imperfect și bătut în mojarul de lemn albit de uz.

Cinci lucruri pe care iubești le faci în timpul liber

Să citesc despre Al II-lea Război Mondial. Să mă uit la un documentar despre Al II-lea Război Mondial. Să caut pe ebay obiecte din Al II-lea Război Mondial. Să învăț un lucru nou. Să fac statistici.

Cum te descriu prietenii?

Complicat

Ce ar fi surprinși oamenii să afle despre tine?

Că și eu sunt surprins când mai aflu câte ceva despre mine.

De ce ți-e frică?

Să sar de la înălțime într-un punct fix mai mic decât mine.

Ce urăști cel mai mult?

Urăsc orice se încadrează într-un șablon, într-o majoritate.

Nu ai putea trăi fără... ?

Să știu că am spus întotdeauna ce am simțit, indiferent de consecințe.