Nicolae Iordache

Poziție:

Director Regional Vânzări - București și llfov

Date de contact:

Telefon: 0725 335 334 

E-mail: [email protected]  

De când:

2014

Rol:

Nicolae contribuie cu succes la portofoliul de clienți mulțumiți de utilajele Felder Gruppe. Oricare ar fi nevoia unui client din zona București – llfov, Nicolae este persoana potrivită care aliniază cerințele clientului cu utilajele potrivite. Deși voia să ajungă căpitan pe vas când era mic, Nicolae consideră că a lucra în vânzări este o oportunitate minunată de a face oamenii fericiți, ceea ce își și propune să facă, și chiar reușește la Felder Gruppe România cu toți clienții cu care lucrează.

#unprietendecalitate pune clientul pe primul plan.

Citat preferat:

Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viața ta îți aparține numai ție.

Ralph Waldo Emerson

Cum ți se mai spune?

Prietenii îmi spun „Bebe”, colegii de muncă mi se adresează cu „inginere”.   

Jurnal de Felder

Ce faci în cadrul companiei?

Împărtășesc cu sinceritate și dedicare din experiența și cunoștințele pe care le-am dobândit de-a lungul timpului tuturor celor care sunt interesați și celor care au oferit încredere produselor și serviciilor Felder Gruppe România. Cu toate că se zice că nu îi poți face fericiți pe toți, mie îmi place să cred că încerc imposibilul în ceea ce privește oamenii care îmi solicită ajutorul și cu care interacționez zilnic. 

De cât timp lucrezi la Felder Gruppe România?

Din 2014, cu o pauză de 1 an și jumătate pentru concediu paternal. 

Cum a fost prima ta zi la Felder Gruppe România?

Cel puțin interesantă pentru un om care nu mai lucrase în vânzări până în acel moment. 

Când ai luat prima dată contact cu industria de prelucrare sau cu lumea lemnului în general?

Eram un copil curios, pe la 5-6 ani, când l-am rugat pe tata să-mi facă o macara plutitoare în miniatură, care trebuia să și plutească, bineînțeles. După câteva zile de cercetare, împreună cu strungarul ‘nea Vișan (Dumnezeu să-l odihnească) mi-au conceput prima mea jucărie din lemn: o mini-macara plutitoare, funcțională 100%. 

Care este cea mai mare realizare profesională de până acum?

Faptul că lucrez în vânzări, lucru pe care nu mi-l puteam imagina până când Felder Gruppe România nu mi-a oferit această minunată oportunitate de a face oamenii fericiți. 

Și pe viitor? Ce ți-ai pus în minte să reușești pe plan profesional?

Să învăț lucruri noi în mod constant în domeniul în care activez și nu numai. Pot mărturisi că Felder Gruppe România dezvoltă și pune la dispoziție angajaților săi programe de dezvoltare personală și training-uri specializate, lucru pe care eu personal îl apreciez și îl văd ca pe un câștig de ambele părți.  

Să-mi aduc aportul la dezvoltarea și creșterea sănătoasă a companiei pe care o reprezint cu încredere, obiectiv pe care oricare dintre noi ar trebui să îl aibă și să îl urmeze, deoarece drumul către acesta îți oferă satisfacție, împlinire, recunoaștere și toate acele sentimente care te fac să te simți bine: să nu renunți niciodată indiferent de situația în care te afli, să lupți prin muncă și prin perseverență, să fii un campion, cum ar zice unicul trainer pe care l-am avut în acest domeniu și unul din cei mai buni pe care i-am auzit, Harry Tschurtschenthaler.  

*Harry Tschurtschenthaler lucrează de 41 de ani la Felder Gruppe Austria, fiind al 25-lea angajat al companiei. Experiența, dedicarea și pasiunea lui pentru tot ceea ce înseamnă Felder Gruppe îi definesc activitatea de trainer. Harry a fost mentorul multor generații și continuă să împărtășească, cu aceeași pasiune, cunoștințele sale cu toți angajații Felder Gruppe care vor să învețe cât mai multe despre utilaje. Aici puteți vedea una dintre multele prezentări realizate de Harry.  

Ce înseamnă calitatea pentru tine? Cum ai defini-o?

Calitatea este acel criteriu, sau ansamblu de criterii, de departajare și comparare a tuturor lucrurilor, un criteriu relativ, un sistem de referință pentru fiecare individ în parte cu nivel diferit al exigențelor, atât în sens pozitiv, cât și în sens negativ: calitate ridicată, calitate scăzută. Dar un criteriu la care toți aspirăm, întrucât calitatea ne oferă sentimentul de satisfacție și împlinire a nevoilor și/sau a dorințelor. 

Lemn sau PAL? Sau ambele?

Având o oarecare experiență și în zona prelucrării, pot spune că rezultatele cele mai satisfăcătoare și frumoase sunt cele obținute cu ajutorul lemnului. Gândindu-mă mai profund, lemnul este un material natural, de origine organică, este viu, aspect care îi conferă valoare și apreciere mai mare în comparație cu PAL-ul, în opinia mea. 

Deci, LEMN! 

Care sunt utilajele preferate? Te rugăm să ne dai 3 exemple și să ne spui de ce îți plac.

Lemnul fiind materialul cu care îmi place să lucrez și am făcut-o ocazional, evident utilajele preferate sunt cele de prelucrare a lemnului. Având ca job, și pasiune totodată, proiectarea asistată de calculator, pot spune că de departe, centrele cu comandă numerică sunt în topul celor preferate. Atât CNC-urile cu masă nesting, cât și cele cu console, în 3, 4 sau 5 axe, mă pasionează și îmi doresc să lucrez pe oricare din ele, pentru că sunt convins că rezultatele sunt impresionante iar experiența de a lucra cu un astfel de utilaj este inconfundabilă. Pentru mine, utilajul ideal ar fi CNC-ul H 500 S-motion. 

Te-ai imagina făcând mobilă?

Rulează această imagine din ce în ce mai des în mintea mea, pentru că îmi doresc nespus de mult să îi proiectez și să îi fac, bineînțeles cu ajutorul unui CNC, mobilierul și un pătuț ca în povești fiicei mele. Pe de altă parte, îi sunt dator soției cu o ramă de oglindă în stil vintage pe care i-am promis-o de ceva timp și sper să mă țin de promisiune. 

Care este stilul de mobilier preferat? Și de ce?

Îmi place mobilierul în stil baroc, chiar dacă este considerat de unii învechit și demodat. Consider că cei care încă fac așa ceva sunt adevărați artiști iar lucrările lor adevărate opere de artă. 

Care este piesa de mobilier sau obiectul din lemn preferat/ă?

Îmi place foarte mult mobilierul bisericesc sculptat și scările elicoidale din lemn masiv combinate cu elemente din sticlă. 

Cum ai vrea să fie decorată casa ta de vis?

Cu toate că îmi place cum arată mobilierul în stil baroc, ceea ce înseamnă o casă „încărcată”, cu multe detalii, mai practic și ușor de întreținut mi se pare, și mi-ar plăcea, o casă cu cât mai puțin mobilier, cât mai simplu, cu cât mai puține decorațiuni, dar cu gust. Însă, dorința mea are o pondere de doar 33,33% în ceea ce privește casa visurilor mele, restul de 66,66% revin soției și fiicei mele, cărora nu le plac lucrurile chiar simple.  

Care este cea mai mare dorință a ta?

Poate dacă răspundeam la această întrebare cu ceva timp în urmă, aveam alt răspuns, dar acum fac tot ce îmi stă în putință să fiu un soț și un tată din ce în ce mai bun. Și ca să răspund totuși la întrebare, îmi doresc să fiu pe zi ce trece un om mai bun.  

Ce voiai să te faci când erai mic?

Pentru că părinții mei au fost marinari și pentru că eu am copilărit pe apă, îmi doream să mă fac căpitan de vas. Mai târziu, experiența părinților și îndrumarea lor m-au făcut să îmi schimb opțiunile. 

Ai vreo amintire din copilărie care te-a marcat?

Copilăria mea în întregime a fost marcantă și plină de evenimente plăcute, însă cea mai amuzantă amintire este aceea când locuiam pe vas împreună cu părinții mei (tata – ofițer electrician și mama – bucătăreasă), iar singurul meu loc de joacă în aer liber – când se putea – era pe puntea vaporului unde mă puteam plimba chiar și cu bicicleta. Iar când ieșeam pe punte, trebuia să cânt, să fluier sau să scot orice tip de zgomot, astfel încât mama să mă poată auzi din bucătăria vaporului care avea corespondență cu puntea prin gurile de aerisire. Astfel, la vârsta de 5-6 ani, aveam în repertoriu, pe lângă fluierături de toate tipurile, cântece precum „Mai întoarce, Doamne, roata” sau „S-a rupt lanțul de iubire”. 

Cine este idolul sau personalitatea care te-a marcat?

Nu am un idol, dar cu siguranță personalitatea care m-a marcat este mama. 

Mâncarea preferată?

Cea gătită de mama. 

Melodia preferată sau genul preferat de muzică?

O dorință a mamei mele a fost să fac pian. Am studiat aproape 4 ani de pian în școala primară, iar pe atunci obișnuiam să ascult Richard Clayderman și alți mari compozitori pe care trebuia să îi studiez. Melodia care și acum îmi face „pielea de găina” când o ascult este tot din repertoriul lui Clayderman  – Baladă pentru Adeline (Ballade pour Adeline). 

Sportul sau echipa preferată?

Obișnuiam să joc fotbal câteva ore bune pe zi în școala generală, apoi s-a mai rărit numărul lor în timpul liceului, iar în facultate a devenit o activitate ocazională. În prezent, prefer și practic, destul de rar, snowboarding-ul. 

Cinci lucruri pe care iubești să le faci în timpul liber.

Cinci sau mai multe se concretizează într-unul singur: îmi petrec timpul liber cu familia – jocuri, plimbări. 

Care este plăcerea ta ”nevinovată”?

Mc Donalds. 

Talentul tău ascuns?

Încă nu l-am descoperit, e bine ascuns. 

Cum te-ai descrie într-un singur cuvânt? Sau care e cuvântul care crezi că te definește?

Încăpățânat. 

Cum te descriu prietenii sau familia?

Ca fiind o persoană pretențioasă. 

Ce ar fi surprinși oamenii să afle despre tine?

Că nu beau alcool și nu fumez.