HAMMER – 20 de ani de precizie și calitate austriacă la prețuri accesibile

Anul acesta se împlinesc 20 de ani de când primul utilaj Hammer a ieșit pe poarta fabricii Felder din Austria. Gama de utilaje Hammer, proiectată și realizată integral în fabrica Felder din Hall în Tirol – Austria, a fost lansată în cadrul târgului de toamnă de la Innsbruck din anul 1997.

Cu unul dintre cele mai puternice motoare pentru clasa din care face parte, seria Hammer este dedicată atât celor care practică tâmplăria din pasiune, cât și micilor ateliere care sunt la începutul activității.

Împlinirea a 20 de ani de Hammer va fi marcată nu doar o singură zi în an, ci pe parcursul perioadei IUNIE 2018 – IANUARIE 2019. Astfel, toți clienții care vor achiziționa utilaje Hammer în perioada festivă, vor fi posesori ai utilajelor “îmbrăcate” de sărbătoare.

 

Hammer, în portofoliul Felder Gruppe România

Gama Hammer de utilaje pentru prelucrarea lemnului cuprinde atât mașini universale de tâmplărie – combinate cu 2 sau 5 operații, cât și mașini dedicate unei singure operații, pentru a asigura începutul perfect în orice atelier de tâmplărie. Astfel, indiferent de fluxul de lucru, personalizat în funcție de nevoile fiecărui atelier, Felder Gruppe România pune la dispoziția clienților săi gama completă a utilajelor Hammer:

– mașini combinate cu 5 operații (tăiere/formatizare, frezare, îndreptare, rindeluire la grosime, găurire): C331, C331 Comfort, C331 Perform, C341, C341 Comfort, C341 Perform;

– mașini combinate cu două operații (tăiere și frezare): B3 Basic, B3 Winner, B3 Winner Comfort, B3 Perform;

– fierăstraie circulare: K3 Basic, K3 Winner, K3 Winner Comfort și K4 Perform;

– mașina de frezat F3;

– mașina de găurit D3;

– mașina de rindeluit la grosime A341D;

– mașina de îndreptat A341A;

– mașini de îndreptat și rindeluit A326, A331, A341;

– fierăstraie panglică: N3800, N4400;

– sistem de exhaustare S01.

 

Scurt istoric al mărcii Hammer

 

O dată cu lansarea gamei Hammer în 1997, Felder Gruppe a început o nouă etapă în producția de utilaje prin care s-a angajat să ofere producătorilor de mobilă soluții potrivite, adaptate nevoilor lor, indiferent de mărimea atelierelor.

Foto: C3 31 – prima mașină combinată cu 5 operații                                                                                                    

 

 

 

Succesul primei mașini a determinat extinderea portofoliului de mașini Hammer la doar un an de la lansarea acesteia. Așa a apărut fierăstrăul circular K3 L.   

Foto: K3 L – primul fierăstrău circular   

Introducerea gamei “Perform”, în urmă cu câțiva ani, a demonstrat faptul că se pot obține rezultate profesionale și fără investiții majore din partea utilizatorilor.

Fierăstrăul circular cu masă mobilă de formatizat K4 perform, special conceput pentru debitarea PAL-ului, reușește să satisfacă toate exigențele de prelucrare la un preț convenabil. Destinat atelierelor mici și mijlocii, Hammer K4 perform oferă în dotarea standard beneficii tehnologice de top în segmentul său de circulare, ceea ce garantează calitate și precizie în tăiere, dar și fiabilitate.

 

 

Hammer, echipat cu sisteme profesionale

Fiabile și robuste, cu design compact și amprentă mică la sol pentru a ocupa cât mai puțin spațiu în ateliere, utilajele Hammer sunt special concepute pentru atelierele la început de drum, sau pentru cei care practică tâmplăria din pasiune. Iar pentru a produce mai mult, mai repede și mai ieftin, dar fără rabat de la calitate, utilajele Hammer sunt dotate cu sistemele profesionale patentate Felder care garantează ușurință în prelucrare, calitate, randament, flexibilitate și, inevitabil, economie de timp și de bani.

Astfel, inovațiile tehnice patentate de Felder Gruppe care sunt în dotarea utilajelor din gamele dedicate atelierelor cu flux mai mare de lucru – Felder, respectiv celor industriale – Format 4, se regăsesc și în dotarea utilajelor din gama Hammer:


Sistemul unic de înclinare ”Easy-Glide”, cu garanție 6 ani, oferă posibilitatea înclinării ușoare și rapide a grupului de prelucrare la 90° și 45°, garantează fiabilitate crescută, durabilitate, 0 abateri și „imunitate la rumegus” a grupurilor de prelucrare, eliminând necesitatea gresării sau întreținerii – se regăsește pe fierăstrăul circular K4 Perform;


Sistemul de schimbare rapidă a cuțitelor arborelui de rindeluire (fără ajutorul sculelor, în mai puțin de 2 minute) precum și sistemul de autoaliniere a cuțitelor, garantează obținerea unor rezultate excelente în prelucrare, cost redus al consumabilelor, precum și creșterea productivității – în dotarea standard a mașinilor de îndreptat și rindeluit A326, A331, A341, A341A, A341D precum și a mașinilor combinate cu 5 operații;


Sistemul “Silent Power”, inovație tehnică unică în lume, arbore de prelucrare dotat cu cuţite din carbură de tungsten dispuse elicoidal pe toată lungimea arborelui, cu o durată de viaţă de 20 de ori mai mare faţă de cuţitele clasice, garantează rezultate perfect plane, reducerea zgomotului de prelucrare cu până la 50% şi consum redus de energie –  în variantă opțională pe mașinile de îndreptat și rindeluit A326, A331, A341, A341A, A341D,  precum și pe mașinile combinate cu 5 operații C331, C331 Comfort, C331 Perform, C341, C341 Comfort, C341 Perform;


Sistemul de schimbare rapidă a axului de frezare asigură înlocuirea rapidă și facilă a axului de frezare, în doar 30 de secunde, fără modificarea sau resetarea parametrilor stabiliți pe mașină, oferind totodată posibilitatea de a monta mai multe axuri – în dotarea mașinii de frezat F3, a mașinilor combinate cu două operații (tăiere/frezare) B3 Basic, B3 Winner, B3 Perform și a mașinilor combinate cu 5 operații C331 și C331 Perform.


Hammer – succes dovedit

De-a lungul celor 20 ani, Hammer a dovedit cu succes că se pot obține lucrări de calitate europeană și cu precizie maximă în orice tip atelier, indiferent de mărime sau flux de lucru.

De 16 ani în portofoliul Felder Gruppe România, peste 500 de utilaje Hammer au ajuns în dotarea atelierelor la început de drum în producția de mobilă sau a celor care realizează piese unicat, la comandă. Iar clienții Felder Gruppe România care au investit în utilajele Hammer ne împărtășesc acum poveștile lor de succes: cum au reușit să-și dezvolte afacerea plecând la drum cu utilaje profesionale în atelier, cum au făcut saltul de la tâmplăria ca pasiune, la producția de mobilă la comandă.

Preotul Petru Hogea, acum administratorul Ticel din Caransebeș, a învățat meșteșugul lemnului de la tâmplarii din parohia în care slujea. În 2008 a achiziționat primul utilaj din gama Hammer, un fierăstrău circular, apoi o mașină de îndreptat și un banzic, tot din gama Hammer. Vedeți aici cum a trecut Petru Hogea de la hobby, la producția de binale (uși interioare și exterioare din lemn stratificat, ferestre, obloane, porți) cu ajutorul utilajelor Hammer.

 

Marius Cireș și Diego Leahu, doi prieteni care au pornit un parteneriat și se completează perfect în proiecte, continuă să se dezvolte și au  deja în plan să urce treapta către investițiile în gama profesională Felder.

Marius Cireș, director general al Cireșel Business, realizează mobilier și jucării din lemn pentru copii cu mașina combinată cu 5 operații Hammer C331 – citiți povestea aici.

Ciresel_Business_Felder_Gruppe_Romania

      


Diego Leahu, din Hunedoara, lucrează piese unicat de mobilier cu mașina de îndreptat și rindeluit la grosime Hammer A331 – citiți povestea aici.

         Diego-Leahu-cadru-imbinare-lemn

 

Vă invităm să citiți aici povești de succes ale clienților Felder Gruppe România, posesori de utilaje Hammer și, totodată, să vă convingeți de toate avantajele și beneficiile pe care le prezintă gama de utilaje Hammer, solicitând specificații tehnice consultanților Felder Gruppe România.