Târgul Internațional de Prelucrarea a Lemnului LIGNA 2019

OAMENI. TEHNOLOGIE. INOVAȚIE

Între 27 și 31 mai 2019, cel mai mare târg comercial pentru mașini, utilaje și unelte de prelucrare a lemnului va reuni la Centrul Expozițional din Hanovra – Germania expozanți din peste 50 de țări. Sub sloganul OAMENI. TEHNOLOGIE. INOVAȚIE, Ligna 2019 va oferi o privire de ansamblu asupra ofertei complete pe piața de utilaje, mașini, echipamente și instalații de prelucrare a lemnului.  

Lansare-PCS-Ligna-2019

Pe parcursul a 5 zile de expoziție și pe o suprafață de 129.000 m², vizitatorii vor avea ocazia de a testa echipamente, soluții tehnologice de ultimă oră și linii complete de producție. În cadrul Târgului Internațional de Prelucrare a Lemnului Ligna vor fi prezentate soluții de procesare, aplicații și concepte de ultimă oră pentru întreaga industrie de prelucrare a lemnului. 

Puncte cheie:

 • Eveniment: LIGNA – cel mai mare târg comercial pentru mașini, utilaje și unelte de prelucrare a lemnului, ediția 2019, expozanți din peste 50 de țări
 • Desfășurare: 27 – 31 mai 2019, Centrul Expozițional din Hannover Messe, Hanovra –Germania
 • Stand Felder Gruppe: Hala 13, suprafață de 2.700 m², peste 100 de utilaje de prelucrare a lemnului, inovații tehnice și soluții de automatizare pentru un proces complet de producție.
 • Noutăți Felder Gruppe:
  • VR I Realitate augmentată, asistent inteligent pentru poziționarea rapidă a traverselor, consolelor și pieselor pe masa de lucru a CNC-ului;
  • PCS® | Sistem de protecție și siguranță prin prevenirea contactului cu pânza tăietoare la fierăstrăul circular – LIVE DEMO;
  • F4®Solutions I Soluții software integrate pentru un proces de producție complet, eficient și profitabil;
  • Soluții industriale de prelucrare: CNC-uri în 5 și 3 axe – producția 4.0, mașini pentru aplicarea cantului cu 100% control și cu tehnologie industrială accesibilă firmelor mici și mijlocii, sisteme de încărcare automatizată, agregate industriale de formatizat
 • Înregistrare vizitatori: intrarea gratuită pentru clienții Felder Gruppe, rezervările aici.  

 

 

Noutățile Felder Gruppe, la Ligna 2019  

La ediția din acest an, Felder Gruppe va aduce în fața vizitatorilor peste 100 de utilaje de prelucrare a lemnului, inovații tehnice și soluții de automatizare pentru un proces complet de producție.  

Prin simplitatea în operare, soluțiile tehnologice de mare productivitate și calitatea ireproșabilă a prelucrării, Felder Gruppe reușește să îmbine tradiția, inovarea și calitatea, astfel încât orice investiție în utilajele Felder să nu fie doar o decizie fără risc, ci să contribuie la dezvoltarea pe termen lung a afacerii producătorilor de mobilă.   

La standul Felder Gruppe vizitatorii vor descoperi tehnologia de mâine, vor avea ocazia de a vedea și testa soluții de automatizare pentru un proces de producție mai eficient, soluții complete dedicate marilor producători, dar și echipamente care încorporează tehnologie accesibilă producătorilor mici și mijlocii.  

Standul Felder Gruppe va fi amplasat în Sala 13 și va ocupa în acest an o suprafață de 2.700 m². 

Iată care sunt noutățile pe care Felder Gruppe le va prezenta la ediția 2019 a Târgului Internațional de Prelucrare a Lemnului Ligna:  

1. Realitate augmentată pentru poziționarea rapidă a traverselor, consolelor și pieselor pe masa de lucru a CNC-ului Ligna-2019-VR-CNC-Felder-Gruppe-AR

Vizitatorii vor putea testa în premieră realitatea augmentată în prelucrarea CNC la standul Felder Gruppe. Cu ajutorul ochelarilor VR (realitate virtuală) poziționarea traverselor, a consolelor și a pieselor pe masa de lucru a CNC-ului se realizează foarte rapid și precis.

 

2. F4®Solutions Soluții software integrate pentru un proces de producție complet, eficient și profitabil  

 

Instrumentele F4®Solutions au fost dezvoltate pentru a garanta eficiență în întregul lanț de producție și pentru a asigura productivitate maximă. Pachetul F4®Solutions conține programe de proiectare și design, programe de procesare și transmitere detaliată a datelor între echipamente, programe de vizualizare 3D și programe de optimizare a procesului de prelucrare.    

 

3. PCS® | Sistem de protecție și siguranță – Accidentele serioase rezultate din operarea circularului sunt de domeniul trecutului – LIVE DEMO 

PCS® Sistem de protecție și siguranță prin prevenirea contactului cu pânza tăietoare la fierăstrăul circular 

 

Productivitatea și ușurința în operare nu mai sunt criterii suficiente care să-i convingă pe producătorii din industria prelucrării lemnului și a mobilei să investească în utilaje. Siguranța și securitatea în muncă au devenit criterii importante de achiziționare a echipamentelor de prelucrare a lemnului.   

Sistemul de protecție și siguranță PCS® este cel mai rapid sistem de prevenire de pe circularele cu masă mobilă de dimensiuni mari, recunoaște mediul de siguranță prin detectarea rapidă a apropierii mâinii operatorului, se activează imediat prin simpla apăsare a unui buton și nu necesită întreținere, având 0 costuri de mentenanță.  

Află mai multe despre sistemul PCS®.

 

PCS®LIVE DEMO 
Vizitatorii standului Felder Gruppe vor avea ocazia să vadă în timp real cum funcționează sistemul de protecție și siguranță prin prevenirea contactului cu pânza tăietoare la fierăstrăul circular cu masă mobilă Format-4 kappa 550. 

 

4. Format-4 profit H500 MTUrmătorul pas în prelucrarea de mare productivitate 
Centru de prelucrare cu comandă numerică cu 5 axe, cu masă nesting

imagine-Format-4-profit-H500-MT

Cel mai performant centru de prelucrare cu comandă numerică cu masă plină din gama Format-4 profit H500 MT impresionează cu un design modern, display dinamic și prin tehnologie de vârf încă de la prima vedere. Centrul de prelucrare cu comandă numerică profit H500 MT este o soluție completă și de încredere atât în producția industrială de mobilier, uși, ferestre, scări și proiecte speciale, cât și pentru producția din industria publicitară și construcții. Indiferent de tipul comenzii sau material, cu profit H500 MT vei putea să îi convingi până și pe cei mai exigenți clienți prin calitatea produselor și rapiditatea livrării lor.   

profit H500 MT combină un echipament puternic și performant cu un software flexibil și cuprinzător, astfel încât să satisfaci cele mai înalte cerințe de calitate cu un nivel ridicat de productivitate.  

 

5. Format-4 profit H80Primul pas în era producției de mobilier 4.0

Centru de prelucrare cu comandă numerică cu 3 axe, cu masă nesting

 

profit H80 aduce producția de mobilier de înaltă performanță 4.0 în secțiile moderne de producție ale producătorilor de mobilă. Mobilierul este realizat complet într-un singur ciclu de producție, printr-o simplă apăsare a unui buton. Noul centrul de prelucrare cu comandă numerică Format-4 profit H80 cu masă nesting are un design modern cu display dinamic și tehnologie care te ajută să intri în lumea producției de mobilier 4.0, oferindu-ți flexibilitatea de care ai nevoie la început de drum, dar și performanța și eficiența în prelucrare, astfel încât să produci mai bine, mai repede și mai precis. Dedicată producătorilor de mobilă mijlocii, cu un flux de lucru intensiv, profit H80 asigură cei 3 factori necesari pentru dezvoltarea durabilă a afacerii tale: productivitate, flexibilitate și precizie cu investiție accesibilă.    

 

 

6. Format-4 tempora F800 – Următorul pas pentru afacerea ta. 100% Control | 100% Calitate 

Agregat industrial pentru aplicarea cantului 

 

Dezvoltarea afacerii pentru fiecare producător de mobilă este o provocare, dar cu soluțiile potrivite poți duce producția la un nou nivel ușor și sigur. Când timpul devine cea mai dorită resursă dintr-un atelier modern, atunci trebuie să alegi pachetul potrivit de beneficii: viteză, performanță, flexibilitate, automatizare și confort în utilizare. Tempora F800 din gama Format-4 combină toate aceste caracteristici ca tu să ai parte de clienți mai mulțumiți, calitate impecabilă și control complet în producție. Cel mai avansat model din gama F800, tempora 60.12 e-motion îți asigură automatizare 100% a reglării grupurilor de prelucrare, precizie și calitate la nivel industrial, zi de zi, 24/7.  

Prin pachetul de comandă și control e-motion plus totul devine mai ușor atât pentru tine, cât și pentru operatorii de pe echipament. Pachetul de comandă și control te ajută să ai un control mai bun al producției. 

Cu tempora 60.12 e-motion produci mai repede și mai mult pentru că ai viteză mare de avans și dimensiuni de prelucrare generoase și obții piese complet finisate de fiecare dată pentru că agregatul are o configurație completă pentru prelucrare și finisare.   

 

Cu sistemul de încărcare U-motion professional, productivitatea maximă este posibilă și pentru afacerea ta 

Tempora 60.12 e-motion va fi expusă cu sistemul de încărcare U-motion professional care asigură un flux de lucru constant, fără întrerupere. Cu viteza de avans reglabilă a benzii transportoare, sistemul de încărcare U-motion professional are o rată impresionantă de încărcare de 14 bucăți pe minut, ceea ce îți oferă eficiență în fluxul de lucru și îți maximizează producția.  

 

7. Format-4 creator 950 – Următorul pas în găurirea și frezarea de mare productivitate

Centru de prelucrare cu comandă numerică dedicat găuririi și frezării panourilor imagine-Format-4-Creator-950

 

Noua soluție CNC de mare productivitate de la Format-4 creator 950, dedicată găuririi și frezării panourilor, este o intrare simplă și sigură în lumea prelucrării cu comandă numerică oferind prelucrare completă cu tehnologie CNC în doar 5 m².   

Creator 950 face diferența prin precizia garantată de sistemul unic de prelucrare de sus în jos și prin flexibilitatea dată de utilizarea agregatelor. Cu unitatea automată de introducere cepuri, sistem de avans al piesei cu cleme pneumatice și masa de lucru cu pernă de aer, creator 950 a fost declarat unul dintre cele mai revoluționare produse ale anului 2018 în cadrul IWF – Atlanta, cel mai mare târg pentru industria de prelucrare a lemnului din SUA. 

Descoperă aici mai multe detalii despre creator 950.

 

8. Format-4 kappa automatic 80 Rezultate perfecte cu cel mai scurt ciclu de tăiere în pachet a panourilor din lemn, furniruite sau PAL  

Agregat industrial de formatizat în pachet  

imagine-Format-4_kappa-automatic-80

Agregatul de formatizat în pachet Format-4 kappa automatic 80 răspunde unei exploatări intensive și te sprijină să faci următorul pas în afacerea ta. Acesta are o structură robustă și sisteme tehnice care asigură precizie, stabilitate în exploatare și calitate superioară de tăiere chiar și pentru cele mai solicitante și dificile sarcini de tăiere. Cu Format-4  kappa automatic tai mai mult, mai repede, mai eficient și câștigi timp în întreg fluxul de producție, ai confort sporit în operare și în manipularea pieselor, ai control mai bun al producției și îți optimizezi întregul proces al tăierii. Astfel, ești mai flexibil și mai versatil în preluarea comenzilor și îți automatizezi producția prin integrarea echipamentul în fluxul de producție   

 

9. Format-4 kappa 590 e-motionUrmătorul pas în tăierea de mare productivitate 

Fierăstrău circular de formatizat cu masă mobilă 

 

Noul Kappa 590, mai eficient cu fiecare tăiere, chiar și atunci când tai în unghi de +/- 46°.Noul fierăstrău circular Format-4 kappa 590 e-motion ține pasul cu atelierele sau fabricile moderne și devine un punct de referință pentru fierăstraiele de formatizat cu masă mobilă. Ai garanția preciziei și performanței la nivel premium prin realizarea de tăieri repetitive în unghi +/-46° sau realizarea de caneluri fără reglări suplimentare. Acesta atinge o înălțime de tăiere de până la 202 mm cu un diametru al pânzei principale de 550 mm. În plus, datorită controlului electronic, Format-4 Kappa 590 e-motion te ajută să câștigi timp și să lucrezi mai confortabil 

 

10. Format-4 tempora F400 – Tehnologie industrială accesibilă firmelor mici și mijlocii 

Mașină pentru aplicarea cantului 

imagine-Format-4-tempora-45-03

Timpul, cea mai importantă resursă a unui atelier modern de mobilă, stă la baza noii game de mașini de căntuit tempora F400: procesare mai rapidă, mai ușoară, mai eficientă, mai precisă și mai flexibilă. Cu dotări tehnice din gamele industriale de căntuit, tempora F400 aduce tehnologia industrială și beneficiile acestora în atelierele mici și mijlocii, răspunzând celor mai exigente nevoi într-un spațiu redus, într-un șasiu solid și compact care să garanteze stabilitate maximă în prelucrare. Panoul de comandă și control cu sistem de mentenanță integrat, grup de prefrezare cu capete de frezare diamantate, sistem de setare rapidă și ușoară cu martor din folia de cant ce urmează să fie aplicată sunt doar câteva dintre specificațiile mașinii pentru aplicarea cantului tempora F400 care te vor ajuta să duci aplicarea cantului la un nou nivel în atelierul sau fabrica ta.   

 


Așadar, ai cel puțin 10 motive din 100 să te numeri printre vizitatorii Ligna 2019, rezervă-ți din timp vizita la Hannover Messe în Hanovra, Germania. 

Te așteptăm la standul Felder Gruppe. Toții clienții Felder Gruppe beneficiază de intrarea gratuită. Rezervă-ți locul și descarcă-ți biletul gratuit.