Impresii și concluzii după primul seminar Start-up Nation 2018

Primul seminar dedicat Start-Up Nation 2018, organizat de Felder Gruppe România la București, s-a încheiat cu succes. Urmează seminariile regionale. 

Miercuri, 17 octombrie 2018, a avut loc primul seminar dedicat Start-Up Nation 2018. Evenimentul a reunit 40 de antreprenori și viitori antreprenori atât din București, cât și din alte județe din țară, dornici de informații certe, precise și complete referitoare la deschiderea unei afaceri în domeniul prelucrării lemnului și a mobilei cu finanțare prin acest program guvernamental.

 

► Primul seminar Start-up Nation a fost un succes

La finalul celor peste 5 ore de prezentări și dezbateri, putem spune că scopul pentru care a fost organizat seminarul a fost atins. Alături de consultanții parteneri, am reușit să venim în întâmpinarea celor care vor să-și deschidă o afacere în industrie cu finanțare prin programul Start-Up Nation 2018, să le răspundem la toate întrebările atât în privința consultanței de proiect și a soluțiilor bancare, cât în legătură cu soluțiile tehnice cele mai potrivite pentru afacerea lor.

 

► Cum a decurs primul seminar Start-Up Nation

De la Silvia Băcanu – consultant INTERMIND Business Consulting, participanții la seminar au aflat cum să crească șansele de a avea un proiect finanțat cu succes, cum să-și pregătească proiectul, care sunt etapele și documentele necesare, dar și cum să evite cele mai frecvente greșeli.

Dezbaterea a cuprins și schimbările noi din grila de punctaj, precum și depunctarea județelor cu densitate mare de IMM-uri.

Ștefan Udroiu – consultant Banca Transilvania, le-a prezentat antreprenorilor cum trebuie să procedeze cu obținerea creditului punte, le-a făcut recomandări în legătură cu opțiunea cererii de plată și i-a sfătuit cum să încadreze cheltuielile în limita prevăzută de bugetul alocat.

De la Bogdan Alexandru – director național de vânzări al Felder Gruppe România și Paul Năstase – director zonal de vânzări, participanții au aflat cum să aleagă soluțiile tehnice potrivite pentru ideea lor, adaptate atât specificului de producție, cât și bugetului alocat prin programul de finanțare. Totodată, aceștia au primit recomandări pentru a putea lua cele mai bune decizii care să le asigure nu doar un start bun, ci și o dezvoltare pe termen lung a afacerii.

Foto: Bogdan Alexandru – Director Național de Vânzări al Felder Gruppe România, în timpul prezentării

 

Le mulțumim pentru participare lui Marius Mihalca de la Triple Wood, Tulcea și lui Iulian Apostol de la MDI Wood Ideas, București, clienți ai Felder Gruppe România care au implementat cu succes proiecte în cadrul programului din 2017 și au venit la seminar pentru a împărtăși din experiența lor atât din timpul pregătirii proiectului, cât și după implementare.

Prevăzut să se termine la ora 19:00, discuțiile au durat până la ora 20:00.

 

► Ce au spus participanții despre seminarul Start-up Nation

Bogdan Pirlea, București: Felicitări pentru organizare! A fost foarte bine totul, foarte utile informațiile, mă bucur că mi-am luat din timp să particip la acest seminar. Apreciez disponibilitatea și seriozitatea celor de la Felder Gruppe România, pe mine m-au câștigat drept client!   

 

Dinu Cojocaru, București: La acest seminar am găsit răspuns la majoritatea întrebărilor care mă măcinau despre proiectul meu. Am făcut bine că am participat. 

 

Aurelian Drăghici, București: A fost foarte interesant, cu informații utile care au acoperit cam toate întrebările pe care le-aș fi pus și eu. Foarte bună organizarea și ideea de a invita doi clienți care au reușit implementarea programului. Totul a fost fără reproș! 

 

Tiberiu Roșu, Iași: Am elucidat misterele. Cu toate că din punct de vedere al informațiilor primite de la specialistul bancar lucrurile au fost prezentate la nivel macro, voi ști cum anume să pun problema, iar când ne vom întâlni pentru lucruri specifice, totul va fi mai clar. 

 

Cătălin Baltag, București: Sunt foarte încântat, a fost super totul! Mi-a plăcut foarte mult! Aș vrea să particip și dacă se va organiza un seminar cu demonstrații sau cu exemple concrete. 

 

Ovidiu Mihăilescu, București: Seminarul a decurs foarte bine, am aflat exact ceea ce mă interesa. Despre Felder Gruppe România, numai de bine, totul ok! Chiar sunt profesioniști! 

 

Marius Semerean, Cluj: Am aflat toate aspectele de care trebuie să țin cont în cadrul proiectului și am plecat puțin încurcat. Trebuie să mă gândesc mai bine, iar informațiile primite mă vor ajuta să-mi reevaluez planul de afacere. 

 

Gabriela Bucur, București: A fost totul ok! Am mai aflat informații utile, mai ales din experiența celor doi clienți invitați care au reușit anul trecut demararea unei afacerii prin Start-Up Nation. 

 

Bogdan Iofciu, București: Totul a fost foarte ok, am aflat lucruri noi pentru proiect pe care nu le știam încă, iar consultanții Felder Gruppe România sunt foarte buni, niște profesioniști. Cu siguranță vom colabora!  

 

Ioan Diacon, Tulcea: Am primit informații utile, prezentările au fost clare și m-au ajutat să-mi analizez și mai bine planurile de viitor. 

 

Daniel Constantin, București: Mi-a plăcut modul de desfășurare, discuțiile au fost directe și libere, informațiile primite au fost foarte utile! 

 

Florin Tudor, Buzău: Acest seminar a fost binevenit, chiar am aflat ce mă interesa, iar lucrurile sunt mai clare acum pentru mine. 

 

Dragoș Mocanu, Tulcea: Sunt mulțumit de informațiile primite. A fost foarte bună ideea de a ne prezenta modul în care clienți ai Felder Gruppe România au reușit să acceseze fondurile, chiar a fost bine că ne-au spus prin ce au trecut ei. 

 

Raluca Aivănesei, Călărași: Am aflat multe lucruri importante, ne-a prins bine pentru că acum o să știm să ne reorganizăm lucrurile. 

 

Constantin Popescu, Vâlcea: Au fost utile toate informațiile pe care le-am primit, însă eu am în plan să achiziționez cât mai curând un centru cu comandă numerică (CNC) iar acest echipament depășește bugetul alocat prin Start-Up Nation. Deci, nu voi putea să accesez programul.  

► Urmează seminariile regionale

Numărul de participanți și interacțiunea din cadrul seminarului ne-a arătat că interesul pentru deschiderea de noi afaceri în domeniu este la fel de mare precum nevoia de informare. Motiv pentru care vom organiza încă 4 seminarii regionale în luna noiembrie.

Vizitați pagina noastră dedicată Start-Up Nation pentru a afla detalii și pentru a vă rezerva un loc la seminarul gratuit din zona geografică cea mai apropiată.