Campania seminariilor Start-Up Nation 2018 s-a încheiat

Impresii și concluzii după 5 seminarii în 5 orașe, cu 200 de participanți în total

Pentru că ne propunem să fim #unprietendecalitate nu doar pentru clienții care au ales să-și doteze atelierul sau fabrica de mobilă cu utilaje Felder Gruppe, ci și pentru cei care vor să-și deschidă o afacere în domeniul prelucrării lemnului, anul acesta am organizat o campanie de informare dedicată finanțării afacerilor prin programul Start-Up Nation.

Campania a constat în desfășurarea a 5 seminarii în 5 orașe din țară, la care au participat gratuit peste 200 de antreprenori și viitori antreprenori dornici de informații certe, precise și complete referitoare la deschiderea unei afaceri în domeniul prelucrării lemnului și a producției de mobilier, cu finanțare prin programul guvernamental Start-Up Nation 2018.


Mult succes tuturor aplicanților! Termenul de depunere este foarte aproape!

Apelul de proiecte pentru Programul Start-up Nation 2018 ar putea fi lansat de Ziua Națională a României, 1 Decembrie, după cum a declarat recent ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.


Prin organizarea acestor seminarii gratuite, ne-am propus să venim în întâmpinarea celor care vor să-și deschidă o afacere în domeniul prelucrării lemnului și a mobilei cu toate informațiile relevante, precise și concrete. Și, alături de invitații noștri, să le răspundem la toate întrebările și să îi sprijinim în demararea și dezvoltarea unei afaceri de succes prin Start-Up Nation 2018Și credem că am reușit.

 

» București – 17 octombrie

 

Primul seminar dedicat Start-Up Nation 2018 a avut loc în data de 17 octombrie, la București, și a reunit 40 de antreprenori și viitori antreprenori atât din București, cât și din alte județe din țară. Aici poți vedea care au fost impresiile și concluziile după primul seminar Start-up Nation 2018.

Foto: Seminar Start-Up Nation 2018 – București

 

Au urmat seminariile regionale: Oradea, Bistrița, Pitești și Bacău. Iată cum a fost:

 

» Oradea – 6 noiembrie

 

Cei aproximativ 25 de antreprenori care au participat la seminarul gratuit Start-Up Nation de la Oradea au aflat cum să-și asigure succesul finanțării proiectului de la Ciprian Tudose, Consultant Fonduri Nerambursabile la Cebucci, Tudose and Partners, cu peste 10 ani experiență anterioară în Management Consulting în cadrul Tefen Israel și peste 10 proiecte câștigătoare pe Start-Up Nation 2017.

Elena Rada,  Manager Business IMM Banca Transilvania SA Sucursala Oradea, i-a sfătuit pe participanți cum să procedeze în relația cu instituțiile bancare, ce trebuie să facă pentru obținerea creditului punte, le-a făcut recomandări în legătură cu opțiunea cererii de plată și i-a sfătuit cum să încadreze cheltuielile în limita prevăzută de bugetul alocat.

De la Doru Mihai, Director Zonal de Vânzări al Felder Gruppe România, participanții au aflat cum să aleagă soluțiile tehnice potrivite pentru ideea lor, adaptate atât specificului de producție, cât și bugetului alocat prin programul de finanțare. Totodată, aceștia au primit recomandări pentru a putea lua cele mai bune decizii care să le asigure nu doar un start bun, ci și o dezvoltare pe termen lung a afacerii.

Le mulțumim pentru participare lui Lucian Porumb – Malp Servicii, lui Valer Alexandru Cuibuș – AMT Mobilier și lui Petru Călin Urs – Rindel Wood, clienți ai Felder Gruppe România care au implementat cu succes proiecte în cadrul programului din 2017 și au venit la seminar pentru a împărtăși din experiența lor atât din timpul pregătirii proiectului, cât și după implementare.

 

Opinii ale participanților la seminarul de la Oradea:

Petre Giurgi (Bihor): Informațiile primite la seminar au fost foarte utile. Știam de Felder Gruppe România iar participarea la acest seminarul mi-a confirmat încă o dată părerea foarte bună pe care o aveam despre ei. Îl apreciez în mod deosebit pe Doru Mihai, este un om onest, profesionist.

Emanuel Roatiș (Cluj): Sunt foarte mulțumit de cum a decurs seminarul și de toate informațiile pe care le-am primit, mai ales că au fost prezenți și dintre cei care au implementat proiecte anul trecut și ne-au împărtășit din experiența lor.

Pavel Pelea (Timiș): Seminarul a fost organizat mult mai bine decât mă așteptam. Spun asta pentru că am mai participat la alte seminarii la Timișoara și pot să fac o comparație. Felicitări!

» Îi mulțumim Elenei Rada – Manager Business IMM – Banca Transilvania, Sucursala Oradea, atât pentru participare în calitate de speaker, cât și pentru feedback-ul transmis:

Seminarul a fost binevenit în rândul antreprenorilor din Oradea. Un astfel de seminar, în care să existe o combinație între consultanță, produse și soluția de finanțare consider că este de bun augur, pe toate măsurile de finanțare, chiar și proiecte pe fonduri europene. A fost un seminar interactiv, cu multe întrebări din partea asistenței, întrebări pertinente care au acoperit (zic eu), tot ce trebuie să știe un antreprenor care aplică pentru o finanțare pe Start-Up Nation.
Vă mulțumesc, pentru invitație și sper ca și pe viitor să am onoarea să vă fiu alături. Vă felicit pentru produsele comercializate, feedback-ul audienței a fost unul pozitiv, iar cuvântul prin care au descrise produsele a fost CALITATE. 

 

» Bistrița – 8 noiembrie

 

Seminarul de la Bistrița a reunit aproape 20 de participanți, iar pe parcursul a 4 ore de prezentări și dezbateri aceștia au aflat cum să-și asigure succesul finanțării proiectului de la Alexandru Belciu – Consultant Fonduri Nerambursabile la Logic Train & Cons, firmă cu 6 ani de vechime în domeniu, cu un portofoliu de 116 contracte active, dintre care 36 pe programul Start-Up Nation 2018 și 6 proiecte depuse și aprobate anul trecut.

Lucia Moldovan, Șef Serviciu IMM Banca Transilvania SA Sucursala Bistrița, le-a oferit participanților sfaturi utile în privința relației cu instituțiile bancare, le-a explicat care sunt etapele pentru obținerea creditului punte, și le-a făcut recomandări în legătură cu opțiunea cererii de plată.

Paul Năstase, Director Zonal de Vânzări al Felder Gruppe România,  i-a sfătuit pe participanți în legătură cu alegerea soluțiilor tehnice potrivite pentru afacerea lor, adaptate atât specificului de producție, cât și bugetului alocat prin programul de finanțare. Scopul prezentării soluțiilor tehnice a fost acela de a-i ajuta pe viitorii antreprenori să ia cele mai bune decizii astfel încât nu doar să-și asigure un start bun, ci și o dezvoltare pe termen lung a afacerii lor.

Îi mulțumim Valentinei Ciobota – The Furniture Lab, client al Felder Gruppe România care a implementat cu succes proiectul în cadrul programului din 2017 și a venit la seminar pentru a împărtăși din experiența sa atât din timpul pregătirii proiectului, cât și după implementare.

 

» Pitești – 13 noiembrie

 

Seminarul organizat la Pitești a fost un real succes. 60 de participanți care vor să-și deschidă o afacere în domeniul prelucrării lemnului și a mobilei cu finanțare prin Start-Up Nation au fost prezenți la prezentările și dezbaterile care s-au desfășurat pe parcursul a peste 4 ore.

Consultantul pe Fonduri Nerambursabile care le-a prezentat participanților cum să crească șansele de a avea un proiect finanțat cu succes, cum să-și pregătească proiectul, care sunt etapele și documentele necesare, dar și cum să evite cele mai frecvente greșeli, este Silvia Băcanu de la INTERMIND Business Consulting.

Elena Gerea, Șef Serviciu IMM Banca Transilvania SA Sucursala Pitești, le-a prezentat participanților ce trebuie să facă pentru obținerea creditului punte, le-a făcut recomandări în legătură cu opțiunea cererii de plată și i-a sfătuit cum să încadreze cheltuielile în limita prevăzută de bugetul alocat.

De la Gabriel Hierăscu, Director Zonal de Vânzări al Felder Gruppe România, participanții de la Pitești au aflat care sunt soluțiile tehnice potrivite pentru ideea lor, cum să ia cele mai bune decizii în alegerea acestora astfel încât nu doar să-și asigure un start bun, ci și o dezvoltare pe termen lung a afacerii lor.

Le mulțumim clienților Felder Gruppe România Marius Cătălin Mihalca și Valentin Petrescu – Valnicram Calm Mob Design pentru participarea la seminar și pentru împărtășirea experienței lor atât din timpul pregătirii proiectului, cât și după implementare cu viitori antreprenori din industria mobilei.

 

Opinii ale participanților la seminarul de la Pitești:

Alexandru Pavel (Argeș): Sunt foarte mulțumit de informațiile pe care le-am primit la acest seminar, îmi sunt de real folos. Am primit răspunsuri pe care nu le găseam nici pe internet.

Daniela Estera Badea (Argeș): Mă bucur că am participat la seminar pentru că am primit informații coerente, explicații clare și exemple concrete. Acum pot să spun că am înțeles exact ce presupune un proiect Start-Up Nation.

Cătălin Patea (Constanța): Seminarul a fost foarte bine organizat, am reușit să aflu exact ce mă interesa.

 

» Bacău – 15 noiembrie

 

Seminarul organizat la Bacău a încheiat campania dedicată Start-Up Nation 2018. Cu același succes ca la Pitești, seminarul de la Bacău a reunit peste 60 de participanți dornici să afle informații certe, precise și complete referitoare la deschiderea unei afaceri în domeniul prelucrării lemnului și a mobilei cu finanțare prin programul guvernamental Start-Up Nation 2018.

Foto: Bacău – seminarul Start-Up Nation 2018 care a încheiat campania de informare demarată de Felder Gruppe România

 

Silvia Băcanu, Consultantul pe Fonduri Nerambursabile de la INTERMIND Business Consulting, le-a prezentat viitorilor antreprenori cum să crească șansele de a avea un proiect finanțat cu succes, cum să-și pregătească proiectul, care sunt etapele și documentele necesare, dar și cum să evite cele mai frecvente greșeli.

Mariana Taralunga – Șef Serviciu IMM Banca Transilvania SA Sucursala Bacău, le-a prezentat participanților cum să procedeze în relația cu instituțiile bancare (ce trebuie să facă pentru obținerea creditului punte, opțiunea cererii de plată, încadrarea cheltuielilor în limita prevăzută de bugetul alocat, etc).

Radu Munteanu, Director Zonal de Vânzări al Felder Gruppe România, le-a prezentat participanților soluțiile tehnice potrivite pentru afacerea lor, i-a sfătuit cum să ia cele mai bune decizii în alegerea acestora astfel încât nu doar să-și asigure un start bun, ci și o dezvoltare pe termen lung a afacerii lor.

 

Opinii ale participanților la seminarul de la Bacău:

Bogdan Anechiței (Bacău): Fără exagerare, cel mai bun seminar la care am fost până acum, mai ales din punct de vedere al explicațiilor și a experienței împărtășite de cei care au încheiat proiecte anul trecut. 

Gheorghe Marian (Bacău): Seminarul a fost foarte interesant, am plecat de acolo cu toate informațiile necesare.

Petru Chipcea (Vaslui): Foarte multe informații noi. Mă bucur că am participat la seminar. Calitatea își spune cuvântul.

 

Mulțumim tuturor participanților la seminariile pe care le-am organizat! Sperăm că participarea v-a fost de folos și ați plecat de la seminar mai informați, mai ambițioși și mai siguri pe ideea de afacere. Vă invităm să accesați pagina noastră dedicată Start-Up Nation și să faceți primul pas spre succes alături de Felder Gruppe România. Echipa noastră de consultanți este mereu la dispoziția voastră pentru a vă prezenta în detaliu soluțiile tehnice cele mai potrivite.